kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۳۶۴۵
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۷
رکورد تعداد مبتلایان روزانه شکسته شد

افزایش بی‌سابقه تعداد فوتی‌های کرونا دیروز 588 نفر

ادامه کم توجهی‌ها و کاهش رعایت پروتکل‌ها در شرایطی که قدرت سرایت ویروس جهش‌یافته دلتا چندین برابر از ویروس‌های جهش یافته قبلی بیشتر است باعث رکوردشکنی‌های این روزهای کرونا در کشور شده است.

دیروز مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای آخرین وضعیت بیماری کووید۱۹ در کشور را اعلام کرد.
به گزارش وبدا، در اطلاعیه این مرکز امده است:
« از 17 تا ۱۸ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۸۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که پنج هزار و ۸۱ نفر از آنها بستری شدند. با این آمار، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به چهار میلیون و ۱۹۹ هزار و ۵۳۷ نفر رسید. همچنین ۶هزار و ۵۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
متاسفانه در طول این مدت، ۵۸۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسید.
خوشبختانه تا‌کنون سه میلیون و ۵۶۵ هزار و ۵۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین تاکنون ۲۶ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۸۰۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر نیز ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تا‌کنون ۱۳ میلیون و دو هزار و ۲۴۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۱۴۶ هزار و ۱۳۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۶ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۳۷۵ دُز رسید.»
همه رکوردهای کرونایی در تهران شکست
در حالی که شهرهای مختلف کشور این روزها شرایط بحرانی کرونا را تجربه می‌کنند، استان تهران نیز شرایط نامساعدی دارد تا جایی که بخش عمده‌ای از مبتلایان و فوتی‌های روزانه کشور را به خود اختصاص داده است.
در همین زمینه معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران ضمن اعلام رکورد ۱۵۶ مرگ کرونایی و بالغ بر دو هزار و 400 بستری روزانه در تهران، گفت: تنها پیش‌بینی فعلی این است که در روزهای آتی بازهم افزایش مرگ و میر را خواهیم داشت. نادر توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه روز یکشنبه ۱۷ مرداد ماه همه رکوردها درخصوص کرونا در تهران ثبت شده است، افزود: بالغ بر ۲۵ هزار مراجعه سرپایی، بالغ بر دو هزار و 400 بستری و ۱۵۶ مرگ در ۲۴ ساعت قبل داشتیم که این عدد مرگ و میر رکورد تهران از ابتدای شیوع کرونا تاکنون است. همچنین درحال حاضر بالغ بر ۱۰ هزار و ۶۰۰ بیمار بستری در بیمارستان‌ها داریم.
همه تخت‌ها پر است
توکلی درباره مشکل کمبود تخت در بیمارستان‌ها، اظهارداشت: همه تخت‌ها پر است و تنها ظرفیتی که استفاده می‌کنیم همان هزار تختی است که در اورژانس بیمارستان‌ها است. بیمار در تخت‌های بستری اورژانس منتظر می‌ماند که ظرف ۶ تا ۲۴ ساعت بعد بتواند به بخش منتقل شود و بر اساس میزان ترخیصی‌ها و فوتی‌ها تخت برای سایرین خالی می‌شود. وی ادامه داد: موضوعی که در شرایط فعلی کمک‌کننده است و بار بیماری بر دوش بیمارستان‌ها را می‌شکند، توسعه تخت‌های بستری موقت بوده است. در ۲۴ ساعت گذشته حدود 6 هزار بیمار با بستری موقت خدمت گرفتند. معاون درمان ستاد کرونا استان تهران درباره اخباری که پیرامون کمبود سِرُم و داروهایی نظیر رمدسیویر به گوش می‌رسد، بیان داشت: خوشبختانه مسئله کمبود سِرُم و رمدسیویر تا حد زیادی مرتفع شد، اما کمبود داروی اکتمرا هم وجود داشت که پس از برگزاری جلسه پیرامون آن تامین آن هم به حد معقولی رسید.
توکلی گفت: نکته اساسی در این میان این است که یک بیمارستان حدود 500 تا ۹۰۰ ورودی کرونایی دارد و از این تعداد حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ بیمار بستری موقت می‌شوند و نیاز به دارو دارند. میانگین هزینه دارو برای هر بیمار حدود یک میلیون است که در مراکز دولتی باید با پذیرش بیمه‌های پایه خدمت ارائه شود و حجم نقدینگی قابل توجهی باید صرف داروهای کرونا شود. این درحالی است که سازمان‌های بیمه‌گر حدود ۳ تا ۶ ماه بعد پول بیمارستان‌ها را پرداخت می‌کنند؛ اما شرکت‌های دارویی، هزینه داروی کرونا را نقدی دریافت می‌کنند و این بزرگ‌ترین معضل فعلی در زمینه کرونا است که در بیمارستان‌ها حجم نقدینگی کم است و تعهدات سازمان بیمه‌گر با تاخیر پرداخت می‌شود و مسئولین بیمارستان برای تامین نقدینگی برای خرید دارو با مشکل مواجه می‌شوند. وی با بیان اینکه فعلا مشکلی در زمینه اکسیژن‌رسانی به بیماران در تهران وجود ندارد، افزود: روز یکشنبه (۱۷مرداد) در تهران بحث راه‌اندازی کلینیک‌های بستری موقت را در تهران داشتیم و همین امر سبب می‌شود از بار مشکلات کاسته شود.
فعلا هیچ تصوری برای زمان رسیدن
به قله پیک پنجم وجود ندارد
معاون درمان ستاد کرونا استان تهران درباره زمان رسیدن به قله پیک پنجم کرونا در تهران، تاکید کرد: فعلا هیچ تصوری برای زمان رسیدن به قله پیک پنجم وجود ندارد، زیرا ماهیت ویروس جهش یافته چنین است. اگر موفق می‌شدیم ۷۰ درصد جامعه مشمول واکسن را واکسینه کنیم می‌توانستیم نظر دهیم، اما چون این اتفاق نیفتاده ممکن است تا ابتلای ۷۰ درصد جامعه پیش‌روی کنیم. تنها پیش‌بینی فعلی این است که در روزهای آتی بازهم افزایش مرگ و میر را خواهیم داشت.
توکلی با اشاره به اینکه روند واکسیناسیون در مدت اخیر بهبود یافته است، گفت: در مورد افراد بالای ۶۰ سال مبتلا به کرونا از سه هزار بیمار بستری در بیمارستان حدود ۹۵ درصد کسانی هستند که واکسینه نشدند. البته نمی‌گوییم اگر کسی واکسن بزند قطعا به کرونا مبتلا نمی‌شود اما، موضوع مهم پس از واکسیناسیون این است که با تزریق آن احتمال ابتلای شدید به کرونا کاهش می‌یابد.
وی ادامه داد: متاسفانه یکی از عواملی که شدت ابتلا را تا حد زیادی افزایش داده است جمع‌های خودمانی، غیر رسمی، ویلاهای اجاره‌ای و حضور در رستوران‌ها است. در ۱۰ روز اخیر بیشترین میزان ابتلا در تهران به دنبال برگزاری مراسم عروسی و ترحیم بوده است و حتی قربانیان زیادی در کودکان داشتیم. با مراجعه به مراکز تخصصی اطفال در تهران می‌بینید که ۸۰ درصد مراجعات کرونایی اطفال است و این موضوع بسیار نگران‌کننده است. پس باید این پیام را بدهیم که حداقل به خاطر کودکان‌تان رعایت کنید.
نامه نمکی به رئیس‌جمهور
درباره وضعیت کرونا و مراسم محرم
وزیر بهداشت در نامه‌ای به رئیس‌جمهور ضمن اشاره به وضعیت بیماری کرونا در کشور، کاهش سطح رعایت پروتکل‌ها و همچنین در پیش بودن ایام محرم و مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین‌(ع)، گفت: تقاضا می‌شود به عنوان رئیس‌محترم ستاد ملی مدیریت کرونا دستور فرمایید به نحو مقتضی اهمیت تاثیرگذاری تجمعات غیر منطبق با پروتکل‌ها به مقامات ناظر و اجرایی در سطح استان‌ها ابلاغ شود.