رزرو بلیت توکیو برای وزیر ورزش و معاونانش/همراهان غیرضروری چرا قید حضور در المپیک را نمیزنند؟!
سرویس ورزشی-
برخلاف مسئولان ورزش هند که برای تماشای مسابقات المپیک به توکیو نمیروند، خبرها حکایت از آن دارد که با وجود تغییر دولت در زمان برگزاری المپیک، برنامهریزیها برای حضور وزیر ورزش، معاونانش و تعدادی از مدیران در توکیو انجام شده است.
در فاصله کمتر از یک ماه تا آغاز المپیک 2020 توکیو، کم کم بسیاری از ورزشکارانی که موفق به کسب سهمیه شدهاند، خود را آماده حضور در بزرگترین رویداد ورزشی جهان میکنند. طبق اعلام مسئولان ورزش، ایران در این دوره از رقابتهای المپیک با حدود 70 ورزشکار در این رقابتها حاضر خواهد شد. اما مسابقات برخی از رشتهها از جمله والیبال قبل از افتتاحیه آغاز میشود و برخی از ورزشکاران نیز در همان روزهای نخست باید به مصاف رقبای خود بروند.
طبق اعلام سید نصرالله سجادی سرپرست کاروان ایران در المپیک 2020، روز 26 تیر تیمهای شمشیربازی، تیراندازی، تیر و کمان و والیبال اعزام اول ایران به بازیهای المپیک هستند. بدین ترتیب اولین ایرانیهایی که وارد دهکده بازیهای المپیک میشوند، ورزشکاران این 4 رشته هستند و از اواخر تیرماه حال و هوای المپیک بر ورزش ایران حاکم خواهد شد.
روز یک مردادماه افتتاحیه مسابقات به شکل محدودی برگزار میشود که کاروان ایران با پرچمداری صمد نیکخواه بهرامی در این رقابتها رژه خواهد رفت. به نظر میرسد ورزشکاران رشتههای کشتی و وزنه برداری آخرین المپیکیهایی باشند که به ژاپن سفر میکنند. مسابقات المپیک 2020 توکیو یک تا 17 مردادماه به میزبانی کشور ژاپن برگزار میشود.
انصراف مدیران ورزش هند از حضور در توکیو
به دلیل وضعیت خاصی که جهان با آن روبهروست، المپیک توکیو تفاوت اساسی با دیگر المپیکها در ادوار گذشته دارد که میتوان به عدم حضور تماشاگران خارجی به عنوان مهمترین تفاوت اشاره کرد. رعایت فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی، محدودیت تردد، کاهش تعداد نمایندگان کشورها و... از مواردی است که ژاپنیها تاکید به اجرای آن دارند و همه این درخواستها را با کشورهای مختلف در میان گذاشتهاند.
یکی از مواردی که کمیته برگزاری بازیهای توکیو به آن اشاره کرده، محدودیت حضور مقامات و نمایندگان کشورها است؛ به طوری که بارها در خبرهای مختلف و رسانهها این موضوع اطلاعرسانی شده است. کمیته برگزاری بازیها تاکید دارد به منظور جلوگیری از شیوع کرونا، کشورها و فدراسیونهای بینالمللی با تعداد کمتری از مقامات خود در المپیک شرکت کنند. براساس گزارشات منتشر شده، توکیو در صدد کاهش ۲۵ هزارنفر دیگر از مقامات است که در صورت دستیابی به آن، تعداد شرکتکنندگان خارجی در المپیک به ۵۳ هزار نفر کاهش مییابد.
تمام این محدودیتها موجب شده «کایرن ریجیجو» وزیر ورزش هند در توئیتی اعلام کند هیچ مقام رسمی از وزارت ورزش این کشور در کادر المپیک حضور نخواهد داشت. وزیر ورزش هند تاکید کرده که این کشور در تلاش است تا کادر حمایتی بیشتر مانند مربی، فیزیوتراپ و پزشک برای عملکرد بهتر ورزشکاران همراه کاروان اعزام کند.
هر چند در بازیهای المپیک، هیچ وقت هند جزو کشورهای مدعی نبوده و در آخرین دوره بازیها (2016 ریو ) با کسب یک نقره و یک برنز همراه مغولستان در رده 67 جدول توزیع مدالها ایستاد، ولی اقدام مسئولان ورزش هند مبنی بر اینکه هیچ مقام رسمی از ورزش این کشور در توکیو حاضر نمیشود، قابل تحسین بود. آنها با درک این موضوع که در بازیهای المپیک حضور مربی، پزشک و حتی فیزیوتراپ مهمتر از مسئولان است، تلاش کردند تمام شرایط را برای ورزشکاران خود مهیا کنند.
از سفرهای دسته جمعی
تا حضور در مراسم رژه
توجه اهالی ورزش به موضوع حضور مدیران در بازیهای المپیک زمانی بیشتر میشود که با نگاهی به دورههای گذشته متوجه میشوند که معمولا مدیران ما علاقه بسیاری برای تماشای مسابقات المپیک دارند. به عنوان نمونه در المپیک 2008 پکن از مدیرکل امور اداری گرفته تا معاونین امور ورزش همگانی، فرهنگی، امور استانها، روابط عمومی، مدیر پاسخ به شکایات، رئیسحراست، رئیسدفتر و چند کارمند دیگر سازمان تربیت بدنی در چین حاضر شده بودند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که طلایی مربی وقت تیم ملی کشتی آزاد با توجیه نداشتن سهمیه کافی نتوانست راهی المپیک شود.
البته همیشه حضور مسئولان در المپیک فقط به تماشای مسابقات خلاصه نشده و برخی از آنها شوق دیده شدن دارند تا جایی که در در مراسم رژه هم حاضر میشوند. مثلا در المپیک 2012 لندن، رئیسوقت کمیته ملی المپیک کت و شلوار بر تن کرد و همراه ورزشکاران و مربیان در مراسم رژه شرکت داشت!
وزیر و معاونانش راهی توکیو میشوند
پس از انتشار خبر انصراف مدیران ورزش هند از حضور در المپیک، امید میرود مسئولان ورزش کشورمان هم به جای رقابت تنگاتنگ برای رفتن به توکیو، کمک کنند کاروانی کیفی راهی مسابقات شود. با این حال دیروز خبرگزاری فارس در گزارشی یادآور شد با وجود آنکه دولت در زمان المپیک دچار تغییرات میشود برنامهریزیها برای حضور مسعود سلطانیفر وزیر ورزش، معاونانش و تعدادی از مدیران ورزش برای حضور در توکیو صورت پذیرفته است.
این در حالی است که مسئولان کمیته ملی المپیک چند هفته قبل اعلام کردند هیچ مسئول غیر ورزشی از جمله نمایندگان مجلس در المپیک توکیو حضور نخواهند داشت. هر چند حضور مدیران وزارت ورزش با ادعای مدیران کمیته ملی المپیک در تناقض نیست ولی به نفع ورزش است که به جای مدیران تماشاگر، مربیان، پزشکان و فیزیوتراپهای بیشتری راهی
توکیو شوند.