ناکارآمدی شما قاتل مشارکت بود نه شورای نگهبان!
سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته در گفتوگويی با دبيركل مجمع ايثارگران اصلاحطلب به بررسی آمار و وآرای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و درباره شکست اصلاحطلبان در این انتخابات به نقل از وی نوشت: «اصلاحات شكست نميخورد! هر جامعه پويايي نياز به اصلاح دارد و اساسا هيچ جامعهاي نميتواند بدون اصلاحات قدم در مسير پيشرفت گذاشته و به سوي فردا و آينده گام بردارد...آنچه شكست خورد به نظرم سازوكاري است كه در برگزاري و نظارت بر اين انتخابات به كار گرفته شد. نيامدن شهروندان و شركت نكردن آنان در انتخابات خسارت بود و اين خسارت ميتواند متوجه اصلاحطلبان هم باشد. اگر سازوكار فعلي تغيير ميكرد، نظارت استصوابي شوراي نگهبان مورد بازبيني قرار ميگرفت و اين شرايط غيررقابتي و عدم رقابت بر انتخابات حاكم نبود و برقرار نميشد، روز برگزاري انتخابات حتما شاهد حضور و مشاركتي چشمگير از جانب مردم بوديم و اين خسارت جدي و سنگين وارد نميشد. »
گفتنی است اصلاحطلبان برای توجیه این شکست با نوعی سرگیجه مواجه شدند و با حرفهای ضد و نقیض که با یکدیگر تفاوت دارد و و هر سخنی صحبتهای دیگری را نقض میکند، سعی در فرار از واقعیت دارند. اصلاحطلبان به وضوح میدانند که نامزدهای نشاندار و احراز صلاحیت نشده آنها به علت ناکارآمدی، نابلدی، مشکلآفرینی و فشارهای فراوان و طاقتفرسایی که مخصوصاً طی ۸ سال اخیر به ملت تحمیل کردهاند و کارنامه غیرقابل قبولی که از خود بر جای نهادهاند، کمترین شانسی برای موفقیت و کسب آرای مردم را نداشته و ندارند و از این روی در صورت احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان، به یقین از سوی مردم طرد میشدند. این نکته با مروری هرچند گذرا به کارنامه ۸ ساله اصلاحطلبان و مشاهده مشکلات فراوانی که به بار آوردهاند، نظیر تورم ۴۰ درصدی و بیسابقه، بیکاری، تعطیلی کارخانهها و مراکز تولید، گرانی افسارگسیخته، مفاسد اقتصادی، کاهش سقوطگونه ارزش پول ملی، افزایش فاصله طبقاتی، هفت برابر شدن قیمت مسکن و اجاره بها، تحمیل فاجعه برجام به ملت و نظام و... به آسانی قابل درک است.
بارزترین سند در این زمینه تلاش محسوس و آشکار جناب آقای همتی- نامزد کنونی جبهه مشترک اصلاحات و کارگزاران و تدبیر و امید- برای فاصلهگذاری با دولت است و اصرار ایشان که اگرچه از مسئولان بلند پایه دولت بوده ولی با بسیاری از مواضع و عملکرد آن همراه نبوده و فاصله داشته است! چرا؟!اگر کارنامه دولت قابل دفاع باشد، جناب همتی باید به حضور خود در دولت افتخار کنند و نه آنکه اصرار بر فاصلهگذاری با دولت داشته باشند!
نکته قابل تامل دیگر اینکه در نظرسنجیها ۵۸ درصد از کسانی که در سال ۹۶ به آقای روحانی رای داده بودند (حدود ۱۳ میلیون نفر)، گفته بودند در این انتخابات شرکت نمیکنند! و این یعنی قاتل مشارکت، دولت برآمده از اصلاحطلبان بوده است نه شورای نگهبان.
با برجام هم شاهد ریزش سریع قیمتها نخواهیم بود
روزنامه ابتکار نوشت: یک اقتصاددان میگوید: اگر برجام به نتیجه برسد ما بلافاصله شاهد ریزش قیمتها نخواهیم بود. به عبارت دیگر پس از برجام سطح عمومی قیمتها در بازار خودرو، مسکن، کالا، خدمات و... بلافاصله کاهش پیدا نمیکند.
در ادامه این مطلب آمده است: باتوجه به مسائل گفته شده حال این پرسش مطرح است که اگر برجام تا پیش از دولت جدید به سرانجام برسد آیا روحانی، بازارهای اقتصادی را همراه با کاهش قیمت به دولت سیزدهم واگذار میکند یا خیر؟ فرشاد پرویزیان عضو انجمن اقتصاددانان ایران در پاسخ به این پرسش به «ابتکار» میگوید: هیچگاه نمیتوان پیشگویی کرد که دولت فعلی چه تصمیمی دارد و نمیدانم این مسئله (برجام) در دولت فعلی به نتیجه میرسد یا خیر. اما اگر برجام به نتیجه برسد ما بلافاصله شاهد ریزش قیمتها نخواهیم بود. به عبارت دیگر پس از برجام سطح عمومی قیمتها در بازار خودرو، مسکن، کالا، خدمات و... بلافاصله کاهش پیدا نمیکند.
شفافیت و مبارزه با فساد به روایت مدعیان اصلاحات
روزنامه آرمان در مطلبی با اشاره به انتظار مردم از رئیسجمهور نوشت:«یکی از بحثها، افایتیاف است که به شفافیت کمک میکند. مخالفان میخواهند شفافیت در کشور نباشد ولی به صراحت بیان نمیکنند درحالی که واقعیت این است که از شفافیت میترسند. اگر ریگی در کفش بنده نیست نباید از شفافیت وحشت داشته باشم».
این روزنامه زنجیرهای افزود:«یکی از راههای مبارزه با فساد ارتباط با جهان است. تا با دنیا ارتباط نداشته باشیم، نمیتوانیم با فساد مبارزه کنیم. مثلا بانکها در سطح جهانی با بانکهای دنیا مرتبط شود تا دست افراد آلوده و مشت افراد تبهکار باز شود».
طیف مدعی اصلاحات یدطولایی در حمایت از مدیران نجومیبگیر و مفسدان دانهدرشت اقتصادی و جاسوسان دوتابعیتی دارد. بر همین اساس بخش قابل توجهی از این طیف با مسائلی همچون مبارزه با فساد و شفافیت کاملا بیگانه هستند.
کارشناسان تاکید کردهاند که افایتیاف به هیچ عنوان در پی مبارزه با پولشویی و تروریسم نیست. چرا که اعضای اصلی این سازمان یعنی آمریکا و اروپا رکورددار پولشویی در جهان بوده و 70 درصد پولشویی در این کشورها انجام میشود. افایتیاف در مبارزه با تروریسم نیز کارنامه سیاهی از خود به جای گذاشته است. تنها در یک قلم، پاریس هم محل استقرار افایتیاف است و هم میزبان گروهک تروریستی و جنایتکار منافقین. راه مبارزه با فساد، کنار زدن مدیران اشرافی و اعتماد به جوانان نخبه و انقلابی است.