kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۶۹۳
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰
پایان مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی آسیا

کسب ۴ مدال طلا، ۲ نقره و ۳ برنز ایران با اقتدار جام قهرمانی را بالای سر برد

پرونده رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی آسیا با قهرمانی تیم ملی ایران بسته شد.


سرویس ورزشی-

سی و یکمین دوره رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی آسیا روزهای 24 و 25 فروردین ماه در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شد و در پایان تیم ایران با 4 مدال طلا، 2 مدال نقره و 3 برنز و کسب 194 امتیاز با اقتدار قهرمان شد.
در این مسابقات تیم ایران توسط پژمان پشتام، ناصر علیزاده، مهدی بالی و علی اکبر یوسفی در اوزان 77، 87، 97 و 130 کیلوگرم به مدال طلا، مهدی محسن نژاد و میثم دلخانی در اوزان 60 و 63 کیلوگرم به مدال نقره و پویا دادمرز، حسین اسدی و امین کاویانی نژاد در اوزان 55، 67 و 72 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.  در رده‌بندی تیمی نیز تیم ایران با کسب 194 امتیاز با اقتدار به‌عنوان قهرمانی رسید و تیم‌های قزاقستان و قرقیزستان با کسب پس از تیم ایران به ترتیب با 156 و 153 امتیاز دوم و سوم شدند.
دیروز و در روز دوم و پایانی مسابقات‌، در وزن ۶۰ کیلوگرم مهدی محسن نژاد در دور نخست با نتیجه ۸ بر صفر کاتوبک عبدیکریم از قرقیزستان را مغلوب کرد وی در دور بعد مقابل مردان اله یاروف از ترکمنستان با نتیجه ۸ بر صفر به برتری دست یافت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. محسن نژاد در این مرحله مقابل آیاتا سوزوکی از ژاپن با نتیجه ۹ بر یک به برتری دست یافت و راهی دیدار فینال شد. وی در دیدار فینال مقابل آدیوس سلطانگالی دارنده مدال برنز جهان از قزاقستان با نتیجه 8 بر 4 مغلوب شد و به مدال نقره رسید.
در وزن 67 کیلوگرم حسین اسدی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با توجه به غیبت الاجامی از عراق به پیروزی دست یافت. وی در دور بعد و در مرحله نیمه‌نهایی با تسوچیکا شیمویامادا دارنده مدال نقره آسیا از ژاپن با نتیجه 3 بر 2 مغلوب شد و به دیدار رده‌بندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه 9 بر صفر آشو از هند را مغلوب کرد و به مدال برنز دست یافت.
در وزن 72 کیلوگرم امین کاویانی نژاد پس از استراحت در دور اول در دور دوم مقابل آزات سادیکوف از قزاقستان با نتیجه 8 بر 6 به پیروزی دست یافت. وی در دور بعد و در مرحله نیمه نهایی مقابل روسلان تساریف قهرمان آسیا از قرقیزستان با نتیجه 3 بر یک مغلوب شد و به دیدار رده‌بندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه 2 بر یک محمود بخشیلوف از ازبکستان را از پیش رو برداشت و به مدال برنز رسید.
در وزن ۸۲ کیلوگرم که مسابقات به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود، مهدی ابراهیمی در گروه ۲ در کشتی نخست خود مقابل جالگاسبای بردیموراتوف دارنده مدال برنز جهان از ازبکستان با نتیجه ۶ بر صفر مغلوب شد وی در مبارزه بعد نیز با نتیجه ۲ بر یک مقابل کالیدین آسیکیف از قرقیزستان شکست خورد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.
در وزن 97 کیلوگرم مهدی بالی پس از استراحت در دور نخست در دور بعد با توجه به غیبت علی الکابی از عراق به پیروزی رسید وی در دور بعد و در مرحله نیمه نهایی در یک کشتی نفسگیر با نتیجه 11 بر 9 یرولان ایسکاکوف دارنده مدال برنز بازی‌های آسیایی از قزاقستان را از پیش رو برداشت و راهی دیدار فینال شد. وی در این دیدار سئونگ جون کیم از کره جنوبی را با نتیجه 9 بر 5 شکست داد و صاحب مدال طلا شد.
کسب 3 طلا، یک نقره و یک برنز در روز نخست
در روز نخست این مسابقات نیز تیم ملی کشتی فرنگی ایران توسط پژمان پشتام در ۷۷، ناصر علیزاده در ۸۷ و علی اکبر یوسفی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم با شایستگی صاحب مدال طلا شدند، میثم دلخانی در ۶۳ به مدال نقره رسید و پویا دادمرز نیز در وزن ۵۵ کیلوگرم به مدال برنز رسید.
در وزن 55 کیلوگرم، پویا دادمرز در دیدار نخست با توجه به سر وزن نرسیدن جین هیوک کیم از کره جنوبی به پیروزی رسید. وی در دور دوم با نتیجه 8 بر صفر داواباندی مونخ اردن از مغولستان را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت.دادمرز در این مرحله مقابل الهام بهرام‌اف قهرمان آسیا از ازبکستان با نتیجه 3 بر یک مغلوب و راهی دیدار رده‌بندی شد. حریف وی در این دیدار اسلام جان عزیزاف از تاجیکستان را با نتیجه 9 بر صفر شکست داد و صاحب مدال برنز شد.
میثم دلیخانی در وزن 63 کیلوگرم، ابتدا در دور اول با نتیجه 5 بر صفر اورماتبک آماتوف از قرقیزستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه 9 بر 7 المورات تاسمرادوف دارنده مدال نقره و برنز جهان و برنز المپیک از ازبکستان را از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه 8 بر 5 از سد‌هان جائه چانگ از کره‌جنوبی گذشت و راهی دیدار فینال شد. دلیخانی در دیدار نهایی مقابل سلطان آسیتولی از قزاقستان با نتیجه 8 بر 3 و ضربه فنی مغلوب شد و به مدال نقره رسید.
پژمان پشتام در وزن 77 کیلوگرم، در دور اول با نتیجه 9 بر صفر کایراتبک توگولبایف از قرقیزستان را مغلوب کرد. وی با توجه به حضور نیافتن کشتی‌گیران عراقی و فلسطینی به پیروزی دست یافت و راهی مرحله نیمه نهایی شد و در این مرحله با نتیجه 7 بر 7 مقابل سینگ گورپریت دارنده مدال نقره آسیا از هند به برتری دست یافت و راهی دیدار فینال شد.پشتام در دیدار نهایی مقابل دالر رضازاده از تاجیکستان روی تشک حاضر نشد و به مدال طلا رسید.
در وزن 87 کیلوگرم، ناصر علیزاده پس از استراحت در دور اول در دور دوم مقابل نورسلطان تورسینوف قهرمان آسیا از قزاقستان با نتیجه 3 بر یک به پیروزی دست یافت. وی در کشتی بعد و در مرحله نیمه نهایی نیز با نتیجه 10 بر 4 از سد رستم آساکولوف دارنده مدال نقره و برنز جهان از ازبکستان گذشت و به دیدار فینال راه یافت.علیزاده در این دیدار با نتیجه 3 بر یک مقابل آتابک عزیزبیکوف از قرقیزستان به پیروزی رسید و به مدال طلا دست یافت.
علی اکبر یوسفی نماینده در وزن 130 کیلوگرم کشتی فرنگی ایران نیز در دور نخست با نتیجه 9 بر یک مورات رامانوف از قرقیزستان را شکست داد. وی در دور دوم و در مرحله نیمه نهایی با نتیجه 14 بر 5 سهراب فاتویف از ازبکستان را شکست داد و به دیدار فینال راه یافت. حریف یوسفی در این دیدار علیمخان سیزدیکوف از قزاقستان را با نتیجه 5 بر 1 از پیش رو برداشت و صاحب مدال طلا شد.