رئیس کل سازمان توسعه تجارت:
تعرفه تجارت کالا میان ایران و سوریه «صفر» میشود
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تلاش میشود با کمک مجلس و موافقت طرف سوری تعرفه کالایی میان ایران و سوریه از چهار درصد به صفر برسد.
به گزارش خبرگزاری فارس حمید زادبوم در همایش فرصتهای همکاری با سوریه که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: علیرغم اینکه جمهوری اسلامی ایران با هیچ کشوری فعلا تجارت آزاد ندارد با سوریه موافقتنامه تجارت آزاد امضا کرده و بهرهبرداری از آن باید توسط بخش خصوصی و فعالان اقتصادی انجام شود. ضمن اینکه وزارت امور خارجه هم با گشایش سرکنسولگری ایران در حلب اتفاق بسیار خوبی را رقم زد.
وی افزود: در این موافقتنامه فقط 88 قلم کالا مستثنی شده و بقیه کالاها آزاد است و تعرفه آن چهار درصد تعیین شده است. در حال تلاش هستیم با کمک مجلس و موافقت طرف سوری تعرفههای گمرکی این کالاها را از چهار درصد به صفر برسانیم و کالاهای استثنا شده تا حد امکان کاهش یابد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه باید در جهت توسعه روابط بانکی با سوریه حرکت کنیم، ادامه داد: باید روی موضوع تهاتر کالا بین دو کشور کار شود. ضمن اینکه باید به مسائل حمل و نقل بیشتر توجه شود.
همچنین کیوان کاشفی؛ رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه گفت: امیدواریم خط لاینر کشتیرانی ادامه یافته و حتی زمان آن به 15 روز کاهش یابد. اگر مسیر زمینی ایران به سوریه باز شود، مسیر تهران تا دمشق حدود 1700 کیلومتر خواهد بود و تحول بزرگی در روابط اقتصادی دو کشور رخ خواهد داد.
وی با اشاره به مرکز تجارت ایرانیان در سوریه، گفت: در این مرکز خدماتی در زمینه مشاورههای حقوقی و قضایی به فعالان اقتصادی داده میشود. ضمن اینکه به زودی بانک اطلاعاتی در اختیار تجار ایرانی قرار میگیرد و جدیدترین اطلاعات در زمینه تجارت با سوریه در اختیار بازرگانان قرار خواهد گرفت. همچنین باید یک کمیسیون استانداردسازی مشترک و بانک مشترک بین ایران و سوریه تاسیس و تعرفه گمرکی صفر درصد شود.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، فهد درویش؛ رئیس سوریهای اتاق بازرگانی ایران و سوریه ضمن تشکر از ایران جهت حمایت از سوریه در برابر تروریستها، اظهار داشت: موافقتنامه تجارت آزاد را در سال ۲۰۱۱ با ایران امضا کردیم. باید استانداردسازی مشترک بین دو کشور صورت گیرد که با تشکیل کمیسیون استانداردسازی مشترک امکانپذیر است.
وی افزود: در تفاهمنامه تجارت آزاد با ایران ۸۸ قلم کالا ممنوعیت دارد که تلاش داریم این ممنوعیتها به صفر برسد. همچنین برای تأسیس شرکتهای هلدینگ بین دو کشور، بانک مشترک ایران و سوریه و تهاترهای تجاری با سامانه پرداخت الکترونیک نیز باید برنامهریزی کنیم. پرداختهای گمرکی هم باید به جای چهار درصد به صفر درصد برسد. همچنین برای ایجاد خط اعتباری بین ایران و سوریه اعلام آمادگی میکنیم. ضمن اینکه بازگشایی معابر بین ایران و سوریه میتواند نتایج خوبی داشته باشد.
هدفگذاری 1/5 میلیارد دلاری
همچنین فرزاد پیلتن؛ مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: علیرغم اینکه ایران مشکلی برای تاسیس بانک مشترک با سوریه ندارد اما طرف مقابل در این زمینه بیش از توقع ما ملاحظه دارد.
وی افزود: بیشترین حجم صادرات ایران به سوریه در سال 1389 به میزان 500 میلیون دلار بوده اما در 10 ماهه اخیر سال 1399 حجم صادرات ایران به سوریه به کمتر از 90 میلیون دلار رسیده است. برنامهریزی کردهایم تا سطح روابط تجاری دو کشور به یک و نیم میلیارد دلار برسد و در گام اول تا سال 1402 به حدود 400 میلیون دلار افزایش یابد.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: رساندن صادرات خدمات به رقم یک میلیارد دلار واقع بینانه است اما برای آن نیازمند برنامهریزی و رفع چالشها و مشکلات هستیم.