kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۰۵۵
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۶
اوج گیری جدال لفظی آنکارا و پاریس

اردوغان: امیدوارم فرانسه هر چه سریع‌تر از شر ماکرون خلاص شود

در ادامه تنش‌های جاری میان آنکارا و پاریس، رئیس‌جمهور ترکیه با انتقاد شدید از همتای فرانسوی خود، ابراز امیدواری کرد این کشور هرچه زودتر از «امانوئل ماکرون خلاص شود».


سرویس خارجی-

«رجب طیب اردوغان»، که برای مراسم نماز جمعه در مسجد (موزه سابق) ایاصوفیه حضور یافته بود، خطاب به خبرنگاران گفت: «امانوئل ماکرون برای فرانسه یک مشکل است. فرانسه با ماکرون دوره‌ای بسیار خطرناک را می‌گذراند. امیدوارم این کشور هرچه زودتر خودش را از دست مشکلی به نام ماکرون خلاص کند.»
به گزارش ایسنا، اردوغان با اشاره به اظهارات «الهام علی‌اف»، رئیس‌جمهوری آذربایجان، که به پاریس پیشنهاد داده بود تا شهر مارسی را به ارمنی‌هایی بدهد که در فرانسه زندگی می‌کنند، گفت: «من هم همین پیشنهاد را می‌دهم. قضیه این قدر ساده است. اراضی برادران آذربایجانی‌مان از ۲۸ سال پیش تا کنون تحت اشغال است. فرانسه نیز این واقعیت را می‌پذیرفت ولی حالا دنبال راه‌های دیگر است.»
واکنش ماکرون
«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه، در واکنش گفته است که به سخنان اردوغان پاسخی نخواهم داد. که البته خود این را می‌توان یک گونه پاسخ شمرد. ماکرون همچنین به مناسبت دیگری به ترکیه حمله کرده است؛ او در مصاحبه‌ای با وب‌سایت «بروت» در این رابطه که رسانه‌های بین‌المللی، برنامه‌های پلیس فرانسه را مخالف آزادی و غیرلیبرال می‌دانند، اظهار کرده است، امروز وضعیت رضایت‌بخش نیست اما... این موضوع کشور ما را یک کشور استبدادی نمی‌کند. «ما مجارستان، ترکیه یا چنین کشوری نیستیم.» اجازه نمی‌دهم گفته شود ما در کشورمان در حال کاستن از آزادی‌ها هستیم.
ماکرون همچنین اوایل ماه گذشته گفته بود از شورای اروپا خواهد خواست تا طرح لغو اتحادیه گمرکی میان ترکیه و اتحادیه اروپا را بررسی کند. مجلس نمایندگان فرانسه نیز با ۱۸۸ رأی موافق در برابر ۳ رأی مخالف متن پیشنهادی قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که در آن از دولت این کشور تقاضا شده بود تا منطقه ناگورنو قره باغ را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد و از نیروهای آذربایجان بخواهد که از این منطقه فوراً عقب‌نشینی کنند.
گفتنی است، روابط ترکیه و فرانسه در سال‌های اخیر پر تنش بوده است؛ آنها بر سر دخالت هم در لیبی، آب‌های مدیترانه، مسائل مرزی یونان و... اختلاف داشتند، اما از زمان اوج‌گیری بحران قره‌باغ تنش‌های این دو بیشتر شده است. این مسئله به سیاست‌خارجی مداخله‎جویانه طرفین باز می‌گردد که یکی [ماکرون] سودای رهبری کردن اتحادیه اروپا را در سر دارد و دیگری [اردوغان] آرزوی تشکیل «امپراتوریِ خودخوانده تورانی در قفقاز جنوبی» و باز‌سازی «خلافت موهوم عثمانی» را در سر می‌پروراند.