ادامه درگیری انتخاباتی در آمریکا
وکیل ترامپ: سر دموکراتها را باید برید!
تردیدها درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنان ادامه دارد و با وجود اینکه آخرین تلاشهای «دونالد ترامپ» برای بازگرداندان نتیجه در ایالتهای «میشیگان» و «جورجیا» شکست خورده است، اما طرفداران ترامپ با برپایی تظاهرات در «آتلانتا»، خواستار توقف سرقت انتخابات شدند و در این میان، وکیل رئیسجمهور آمریکا گفت، دموکراتها آرای ترامپ را دزدیدهاند و باید سرشان قطع شود.
سرویس خارجی
13 آبان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شده است و امروز علیرغم گذشت 19 روز از برگزاری انتخابات، هنوز تکلیف برنده و بازنده مشخص نشده است و تنشها در دو سطح سیاسی و اجتماعی بر سر نتیجه همچنان ادامه دارد. دیروز «گاردین» در همین راستا طی گزارشی نوشت، ترامپ آخرین گام بیهوده اما خطرناک را که در تاریخ اخیر آمریکا بیسابقه بوده است، برداشت تا نتایج انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ماه) آمریکا را به شیوهای تغییر دهد که همچنان بتواند در قدرت بماند. بر اساس این گزارش، علیرغم آنکه پیروزی «جو بایدن» در ایالت «جورجیا» مورد تأیید قرار گرفته است، رئیسجمهور آمریکا پس از شکستهای پیدرپی در دادگاهها درخصوص اتهامات تقلب انتخاباتی، در تلاشی ناامیدانه با رهبران جمهوریخواه ایالت «میشیگان» در کاخ سفید ملاقات کرد به امیدآنکه بتواند همچنان در قدرت باقی بماند.راهبرد آشکار ستاد انتخاباتی ترامپ، متقاعد کردن مجلس قانونگذاری تحت کنترل جمهوریخواهان در ایالت میشیگان و سایر ایالات سرنوشتساز در مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای نادیده گرفتن رأیدهندگان آمریکایی و معرفی کردن ترامپ بهعنوان پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا است. اما به نوشته گاردین علیرغم تلاشهای ترامپ دو مقام ایالتی کنگره بعد از نشست با ترامپ کاخ سفید تأکید کردند که به فرایند الکترال پایبند هستند.این دو مقام کنگره ایالتی آمریکا در بیانیهای مشترک که در حقیقت ضربهای به تلاشهای دقیقه نودی ترامپ محسوب میشد، تأکید کردند: «ما هنوز از هیچ اطلاعاتی که بتواند نتیجه این انتخابات (ریاستجمهوری) در میشیگان را تغییر دهد، اطلاعی نداریم و بهعنوان رهبران مجلس قانونگذاری، به قوانین پایبندیم و روند عادی گزینندگان میشیگان را دنبال میکنیم». از طرف دیگر، «گرچن ویتمر» فرماندار دموکرات ایالت میشیگان نیز در گفتوگو با شبکه «ام اس ان بیسی» نیز در این خصوص گفت: «حتی گفتوگو درباره این موضوع نیز بسیار خطرناک است، این مایه خجالت و شرمساری این ایالت است».
اما با وجود شکست وکلای ترامپ در میشیگان و جورجیا «رودی جولیانی»، وکیل «دونالد ترامپ» در مصاحبهای با شبکه خبری فاکسنیوز مدعی شد که حزب دموکرات 2 میلیون رأی ترامپ را سرقت کرده و باید فردی سر این حزب را ببرد.
جولیانی در مصاحبه با شبکه خبری فاکسنیوز یک شرکت آلمانی فعال در زمینه انتخابات را به حمایت از ستاد انتخاباتی بایدن متهم کرد و گفت دموکراتها «احتمالاً دو میلیون رأی سرقت کردهاند». وی ادامه داد«این آدمها میخواهند ما را نابود کنند. آدمهای خیلی بدی هستند. آنها دموکراتهای عادی نیستند...حزب دموکرات به نوعی توسط کلینتون ربوده شد و از آن زمان به بعد، (این حزب) مرتب فاسد و فاسد و فاسدتر شده است».جولیانی سپس در شرایطی که دستش را به علامت بریدن سر روی گردنش گذاشته بود گفت: «یک نفر باید سر آنها را قطع کند».
سرقت انتخابات
طرفداران رئیسجمهور آمریکا نیز همچنان اصرار دارند که وی پیروز انتخابات است. بر اساس گزارشها و به رغم تایید شکست دونالد ترامپ در ایالت جورجیا پس از بازشماری دستی آرا، حامیان رئیسجمهور این کشور در اعتراض به «سرقت انتخابات»، در شهر آتلانتا مرکز این ایالت تظاهرات کردند. به گزارش «یاهو نیوز»، در حالی که وزیر داخلی ایالت جورجیا اعلام کرد که بازشماری دستی آرای انتخابات ریاست جمهوری در این ایالت نشان دهنده تایید پیروزی جو بایدن در انتخابات این ایالت بوده است، «حامیان رئیسجمهور دونالد ترامپ در آتلانتا پایتخت جورجیا علیه اتهام بیاساس تقلب بزرگ در انتخابات ریاست جمهوری (آمریکا) تجمع کردند».این رسانه به نقل از «برندنگوتنسشواگر» خبرنگار مستقل آمریکایی خبر داد، تجمع حامیان ترامپ در آتلانتا در حالی برگزار شد که آنها شعار میدادند «جلوی سرقت انتخابان را بگیرید» و بعضی از معترضان هم با لباس دزدان دریایی در تجمع حاضر شدند.جمعه شب(به وقت تهران) ایالت جورجیای آمریکا پس از بازشماری دستی آرا، به طور رسمی پیروزی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در این ایالت را اعلام کرد.به این ترتیب بایدن اولین نامزد دموکرات میباشد که طی 30 سال اخیر توانسته آرای الکترال ایالت جورجیا را بهدست بیاورد.ستاد ترامپ با توجه به فاصله کمتر از نیم درصدی بایدن و ترامپ، تنها 48 ساعت مهلت دارد تا درخواست بازشماری آرا را داشته باشد. هیئترئیسه انتخابات منطقه فلوید در ایالت جورجیا نیز بعد از کشف ۲ هزار و ۶۰۰ رای شمرده نشده، روز پنجشنبه به اخراج مدیر اجرایی این هیئت رای داد.کشف آرای شمرده نشده و برکناری «رابرت بردی» مدیر اجرایی دفتر انتخابات منطقه فلوید درست قبل از تایید رسمی نتایج این ایالت که بایدن را پیروز انتخابات اعلام کرد و ۱۶ رای الکترال این ایالت را به او اختصاص داد، اتفاق افتاد.
فرقه سیاسی
«سندرز» سناتور معروف ایالت« ورمونت» نیز در پیامی در توئیتر با انتقاد از همراهی حزب جمهوریخواه با ادعاهای رئیسجمهور آمریکا درباره انتخابات گفت که حزب جمهوریخواه دیگر یک حزب سیاسی نبوده و به یک فرقه تبدیل شده است. وی در پیام توئیتری خود نوشت: «برای یک رئیسجمهور مستقر بسیار رقتانگیز است برای تغییر نتیجه انتخابات تلاش کند. از آن بدتر این است که حزب جمهوریخواه به جز چند مورد استثنا درباره این حمله ظالمانه به دموکراسی ساکت باقی بماند. حزب جمهوریخواه دیگر اکنون دیگر یک حزب سیاسی نیست بلکه به یک فرقه تبدیل شده است».
توئیتر
همزمان و به رغم تداوم بحران انتخاباتی در آمریکا بر سر اینکه چه کسی برنده انتخابات ریاست جمهوری شده است، شرکت توئیتر از تحویل حساب کاربری توئیتری رئیسجمهور آمریکا به «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات در روز مراسم تحلیف ریاست جمهوری خبر داد. به نوشته«نیویورک پُست»، توئیتر اعلام کرد حساب کاربری رئیسجمهور آمریکا در توئیتر را در روز مراسم تحلیف ریاست جمهوری این کشور به «جو بایدن رئیسجمهور منتخب» تحویل خواهد داد حتی اگر دونالد ترامپ رئیسجمهور مستقر به شکست در انتخابات اذعان نکند.یک سخنگوی توئیتر نیز گفت: «توئیتر به طور فعالانه در حال تدارک برای حمایت از انتقال حسابهای سازمانی کاخ سفید در توئیتر در روز ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ (اول بهمن) است». طبق اعلام توئیتر، علاوهبر توئیت رئیسجمهور آمریکا، حساب کاربری معاون رئیسجمهور، بانوی اول و کاخ سفید هم به «دولت جو بایدن»، تحویل داده و توئیتهای موجود دولت ترامپ آرشیو خواهد شد.
اعلام انتقال حسابهای کاربری توئیتری رئیسجمهور، معاون رئیسجمهور، بانوی اول و کاخ سفید به «دولت بایدن» در ادامه نقشآفرینیهای پر رنگ توئیتر در وقایع و رویدادهای قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا صورت میگیرد.شرکت توئیتر در روزهای بعد و قبل از انتخابات، هر گونه ادعای اثبات نشدهای درباره سلامت این انتخابات را در پیامهای توئیتری رصد کرده و بارها در رد توئیتهای دونالد ترامپ درباره تقلب در انتخابات برچسب زده است و این درحالی است که این شبکه اجتماعی در انتخابات کشورهایی که به نوعی در تقابل با آمریکا هستند معمولاً به عنوان ابزاری جهت تردید افکنی در نتیجه انتخابات عمل میکنند.