رئیس قوه قضائیه:
جمهوری اسلامی از عزم خود در اجرای عدالت نسبت به عوامل ترور حاج قاسم عقبنشینی نمیکند
رئیس قوه قضائیه گفت: جمهوری اسلامی از عزم راسخ خود برای اجرای عدالت نسبت به عوامل ترور حاج قاسم سلیمانی و تروریستهای اقتصادی که در قالب تحریم علیه ملت ایران مرتکب جنایت شدند، عقبنشینی نخواهد کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه، اظهار داشت: بر اساس تأکید رهبر معظم انقلاب، راهبرد و سیاست جمهوری اسلامی مأیوس کردن دشمن در حوزه اقتصاد، امنیت و فرهنگ است که با توانمند شدن ما در این حوزهها تحقق مییابد.
خلاف عقلانیت است که برنامه ملی خود را
در گرو آمد و رفت افراد در خارج از کشور بگذاریم
رئیسی با تأکید بر اینکه امروز کاملاًً مشخص شده صیانت از حقوق و منافع ملت و تأمین امنیت و دستیابی به رفاه ملی در گرو افزایش توان ملی است، تصریح کرد: این برخلاف عقلانیت در حکمرانی است که برنامه ملی خود را در گرو آمد و رفت افراد در خارج از کشور بگذاریم.
وی اظهار داشت: درست است تروریستی که دستش به خون قهرمان ملی ما آلوده بود، از کاخ نمرودیاش بیرون انداخته شده است اما جمهوری اسلامی از عزم راسخ خود برای اجرای عدالت نسبت به عوامل ترور حاج قاسم سلیمانی و تروریستهای اقتصادی که در قالب تحریم علیه ملت ایران مرتکب جنایت شدند، عقبنشینی نخواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد که با ترور چهره شاخص مبارزه با تروریسم در دنیا، نه تنها به ملت ایران که به ملتهای منطقه و همه ملتهای مسلمان جفا شد و حمله خونبار گروهک تروریستی داعش به دانشگاه کابل را نمونهای از این جفا دانست.
رئیسی گفت: افراد جاهلی که به کانون علم و اندیشه حمله کردند و دانشجویان بیگناه و بیپناه را به خاک و خون کشیدند، تروریستهایی بودند که به دست دموکراتهای آمریکا ساخته شدند و جمهوریخواهان هم از آنها بهرهبرداری کردند و ما این جنایت را از جانب داعش میدانیم.
ابراز همدردی با دولت و ملت افغانستان
وی با ابراز همدردی با دولت و ملت افغانستان و جامعه حقوقی این کشور و بازماندگان قربانیان این حادثه، همدلی و همنوایی ملت ایران با ملت مظلوم افغانستان که با نوای «جان پدر کجاستی؟!» شکل گرفت، اقدامی قابل ستایش و نشانه پیوند عمیق دو ملت دانست.
هرچه توانمندتر شویم
دشمن بیشتر مأیوس میشود
رئیس قوه قضائیه با بیان حکیمانه خواندن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای افزایش قدرت ملی تأکید کرد: همه مسئولان و دستاندرکاران باید با کار و تلاش مضاعف برای ارتقای توان ملی تلاش کنند و هرچه در ابعاد مختلف توانمندتر شویم دشمن بیشتر مأیوس میشود و عقبنشینی میکند.
ضرورت تسریع دولت در ارسال
«لایحه ساماندهی شوراهای حل اختلاف» به مجلس
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به «روز شوراهای حل اختلاف»، شوراهای حل اختلاف را ابتکار مرحوم آیتالله شاهرودی رئیس اسبق قوه قضائیه دانست و گفت: شوراهای حل اختلاف مجموعهای اثربخش است که خدمات ارزشمندی در حوزه صلح و سازش انجام داده است.
وی با اشاره به مشکلات قانونی و لجستیک شوراهای حل اختلاف و با بیان اینکه لایحه ساماندهی شوراهای حل اختلاف تقدیم دولت شده و مدتهاست در کمیسیون لوایح دولت قرار دارد، خواستار تسریع در ارسال این لایحه به مجلس شد.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه دستگاه قضا بر اساس اختیارات قانونی خود میتواند لوایح معطل مانده را پس از طی مدت زمانی مشخص مستقیماً به مجلس بفرستد، در عین حال متذکر شد: اکنون که دولت برای بررسی لایحه شوراهای حل اختلاف وقت گذاشته، بنای ما این است که با یک کار جامع کارشناسی و با توافق دو قوه به مجلس برود.
فعال کردن نظامات حل اختلاف
در اولویت برنامههای تحولی دستگاه قضا
رئیسی با اشاره به اهمیت مسئله صلح و سازش در کاهش اختلافات و دعاوی حقوقی و پروندههای قضایی گفت: میانجیگری و حل اختلافات از مسیر داوری نیازمند سازوکار است و فعال کردن نظامات حل اختلاف با همین نگاه در اولویت برنامههای تحولی دستگاه قضا قرار گرفته است.
تقدیر از همکاری دادستانی استان هرمزگان
با دولت برایترخیص کالاهای اساسی دپوشده
وی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از همکاری دادستانی استان هرمزگان با دولت برای ترخیص کالاهای اساسی دپوشده در بندر شهید رجایی تأکید کرد: تأمین کالاهای اساسی و تسهیل دسترسی مردم به کالاهای مورد نیازشان، مانع از سوداگری و اجحاف به مردم میشود و به همکاران دستگاه قضا در سراسر کشور دستور داد در همکاری با دولت هر اقدامی که لازم است برای تسریع دسترسی مردم به کالاهای موردنیازشان انجام دهند.
راهاندازی سامانه قراردادهای الکترونیک وکالت
در این نشست، رئیس مرکز آمار و فنّاوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به تکلیف قانونی دستگاه قضا برای راهاندازی سامانه قراردادهای الکترونیک وکالت، گفت: بر اساس قانون بودجه ۹۹، قوه قضائیه مکلف به ایجاد این سامانه ظرف یک ماه بود که پیش از اتمام مهلت تعیینشده، راهاندازی شد، اما بررسیهای ما نشان میدهد تنها ۸ هزار قرارداد در این سامانه ثبت شده است که لازم است با توجه به تکلیف قانونی به این موضوع اهتمام بیشتری شود.
زارعپور تأکید کرد ثبت قرار داد در این سامانه از ابتدای آذر اجباری خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به این گزارش اظهار داشت: ایجاد زمینه برای ثبت قرارداد وکالت در سامانه قراردادهای الکترونیک، تکلیف قانونی قوه قضائیه بوده که زیرساخت آن فراهم شده است.