kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۳۵۳
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۴
اندیشکده انگلیسی:

موشک‌ها و پهپادهای ایرانی گزینه‌های مناسب برای صادرات هستند

اندیشکده انگلیسی «مطالعات راهبردی»در تحلیلی درباره خاتمه تحریم‌های تسلیحاتی ایران از سوی سازمان ملل‌متحد، به گمانه‌زنی درخصوص خریدهای محتمل و صادرات تسلیحاتی ایران پرداخت و نوشت، پایان تحریم تسلیحاتی به ایران این امکان را می‌دهد تا آشکارا سامانه‌های خاص خود را صادر کند.



در بخشی از این گزارش به قلم «داگلاس باری» آمده است، موشک‌های ضد کشتی و پهپادهای ساخت ایران می‌توانند بازارهایی را در کشورهایی پیدا کنند که توانایی تهیه و دسترسی به تامین‌کنندگان سنتی را ندارند. ایران پیشتر نیز تمایل خود را برای صادرات موشک‌های کروز قدس-1 نشان داده و چنین سلاحی ممکن است برای برخی کشورها گزینه‌ای جذاب و کم‌هزینه‌ باشد.
نویسنده در بخشی از این گزارش نوشت، چین و روسیه می‌توانند بسته‌های تسلیحاتی یا به‌روزرسانی شده را برای سامانه‌های هوایی، دریایی یا زمینی ایران ارائه دهند. تولید سامانه موشکی هوا به هوا، هوا به زمین و زمین به زمین به نفع ایران خواهد بود. تهران اینک موشک‌های تاکتیکی هدایت شونده مناسبی دارد و همکاری گسترده‌تر به نفع بخش داخلی این کشور خواهد بود.
نویسنده این تحلیل در گزارش خود با ‌اشاره به امکان ارتقاء نیروی دریایی و هوایی ایران، به تمایل تهران در توسعه توان موشک‌های زمین به هوا و ضد کشتی ‌اشاره کرد و نوشت، به احتمال زیاد ایران توانایی بهبود موشک‌های زمین به هوا و ضد کشتی را که در صورت درگیری هزینه‌ای را به ایالات متحده و برخی دیگر در خلیج‌فارس وارد می‌کند، در اولویت قرار می‌دهد.
چندی قبل نیز اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» به گمانه‌زنی درباره خریدهای نظامی ایران با توجه به خاتمه تحریم‌های تسلیحاتی پرداخت. به نوشته این اندیشکده، ایران به دنبال تغییر کامل ساختار تسلیحاتی نیروهای مسلح خود نیست، بلکه در پی خرید فناوری هدایت شونده و پیشرانه برای بهبود پهپادهای بومی و برنامه‌های موشکی بالستیک و کروز است.
به گزارش فارس در زمینه خرید جنگنده نیز در این تحلیل آمده است، با توجه به ارزانتر بودن جنگنده «جی-17» ساخت چین تا «سوخو-30 اس‌ام» ساخت روسیه احتمالا گزینه ایران این جنگنده چینی خواهد بود. از سویی نگهداری آن نیز برای ایران راحت‌تر است. این هواپیما مجهز به موتور
«Klimov RD-33» توربوفن است که این کشور تجربه کار بر آنها را به دلیل نصب بر جنگنده‌های
«میگ-29» دارد.