kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۷۵۷۱
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۷
به اتهام قاچاق حرفه‌ای 48 میلیون‌ دلار

محاکمه 21 متهم اخلال در نظام اقتصادی آغاز شد

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۲۱ متهم دایر بر اخلال در نظام اقتصادی در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی برگزار شد.





سخنگوی قوه قضائیه دیروز از آغاز رسیدگی به پرونده 21 متهمی ‌خبر داد که در قالب چهار گروه و هر گروه بیش از ۱۲ میلیون دلار ارز و در مجموع بیش از ۴۸ میلیون دلار ارز به‌صورت غیرمجاز معامله کرده بودند.
به گزارش میزان، دیروز اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات  این۲۱ متهم دایر بر اخلال در نظام اقتصادی در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی و به ریاست قاضی موحد برگزار شد.
قاضی موحد  گفت: در این جلسه به اتهامات حسن خویی، یوسف غریبی، مهدی ناظری دوست، حسین ایمانی‌زاد، رسول قنادی، مهدی نصیری‌زاده، علی عبدالحسینی، علیرضا مقام‌آسا، علی‌محمد غلامی، ابراهیم جلالی، سیدجلیل حسینی، مسعود جاویدان، محسن معظمی‌فرد، محمد اکبری، چنگیز تقی‌نیا، مهدی شوهانی، منوچهر روشنی، فرزاد اصغرزاده، حسین پیرهادی، یاشار سلمان‌زاده و امیر سوقانی رسیدگی می‌شود.
در ابتدای این دادگاه نماینده دادستان متن کیفرخواست علیه متهمان را قرائت کرد.
بر این اساس، «فرزاد اصغرزاده» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۱۲ میلیون دلار.
«حسین پیرهادی» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۱۲ میلیون دلار.
 «حسن خویی» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۱۰ میلیون و ۳۴ هزار و ۹۷۰ دلار، ۲۰ هزار دلار نیم سوخته و مقادیری از ارزهای پوند، یوان، لیر و بتای تایلند.
«مهدی ناظر» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۱۰ میلیون و ۳۴ هزار دلار و مقادیری از ارزهای پوند، یوان، لیر  و بتای تایلند.
«یاشار سلمان‌زاده» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۶ میلیون دلار و ۳۸ میلیون و هشتصد و بیست و پنج هزار لیر‌ترکیه.
«محمد اکبری» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۶ میلیون دلار.
  «منوچهر روشنی» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار.
«مهدی شوهانی» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار.
«ابراهیم جلالی» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار.
«یوسف غریبی» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۹۰۰ هزار دلار به‌صورت فردایی و کاغذی.
«محسن معظمی» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۷۰۰ هزار دلار و شش میلیون لیر‌ترکیه.
«رسول قنادی» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۱۰۰ هزار و ۵۴۴ دلار آمریکا.
«مهدی نصیرزاده» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به‌صورت کاغذی و فردایی به میزان ۱۰۰ هزار دلار.
«حسین ایمانی‌زاد» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان ۳۶ هزار دلار.
«علی عبدالحسینی» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز.
«سیدجواد حسینی» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز.
«مسعود جاویدان» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز.
«چنگیز تقی‌نیا» متهم است به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز.
«امیر سوقانی» متهم است به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفه‌ای ارز به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار.
نماینده دادستان ادامه داد: این متهمان به معاملات غیرمجاز ارز و فردایی مشغول بودند و معاملات کاغذی ارز در شبکه‌های مجازی صورت گرفته است. همچنین کشف دستگاه ارز شمار پیشرفته از متهمان موید گسترده بودن فعالیت آنهاست و متهمان از حساب‌های‌ اشخاص مختلف برای جابه‌جایی ریال‌های حاصل از فروش ارز استفاده می‌کردند.
باقری اصل افزود: متهم خویی مدعی شده که در جریان معاملات ارزی یک میلیارد تومان متحمل ضرر شده است که این ادعا نشان می‌دهد معاملات متهم در مدت ۷ ماه در حد وسیعی بوده است. همچنین متهم اصغر‌زاده به‌صورت مخفیانه معاملات ارزی انجام داده است و روزانه ۵۰ هزار دلار معاملات غیرمجاز ارزی داشته است.
به گفته نماینده دادستان، متهم سلطان‌زاده یکی از دلالان کاغذی کار و فردایی کار است که محل فعالیت وی در مرکز قاچاق ارز چایخانه کوشک بوده و روزانه چهار هزار دلار معاملات کاغذی ارز به مدت هشت ماه به‌صورت تلفنی و از طریق کانال‌های غیرمجاز انجام داده است.
وی افزود: متهم تقی‌نیا یکی از دلالان قاچاق غیرمجاز ارز بوده که سال گذشته شناسایی و به هفت ماه حبس محکوم شد، اما پس از آزادی از زندان مخفیانه اقدام به معاملات غیرمجاز ارز در فضای مجازی نموده است.
بعد از قرائت کیفرخواست، تعدادی از متهمان به دفاع از خود پرداختند.
بر اساس این گزارش، جلسه بعدی یکشنبه آینده برگزار خواهد شد.