برای دومین بار صورت میگیرد
استقراض 3 تریلیون دلاری وزارت خزانهداری آمریکا برای مقابله با تبعات اقتصادی کرونا
اقتصاد آمریکا به شدت از ویروس کرونا آسیب دیده طوری که وزارت خزانهداری این کشور تصمیم گرفته غیر از بسته مالی 3 تریلیون دلاری که اخیرا کنگره این کشور تصویب کرد، 3 تریلیون دلار دیگر برای مقابله با تبعات اقتصادی کرونا تقاضا کند!
سرویس خارجی-
دادههای وبگاه «ورلد امتر» تا عصر دیروز(دوشنبه) حاکی است شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از 3 میلیون و663 هزار نفر فراتر رفته و شمار فوتیها نیز متاسفانه به 253 هزار نفر رسیده است. طبق آخرین آمار دانشگاه «جانز هاپکینز»، ظرف 24 ساعت گذشته نیز مجموع قربانیان کرونا در آمریکا به رقم بیسابقه 68 هزار و 922 نفر رسیده است. در آمریکا هر روز بخشی از تبعات سنگین جانی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بحران کرونا بروز میکند. دیروز کارشناس شبکه آمریکایی«اماسانبیسی» بااشاره به اعتراضات چند روز اخیر مخالفان قرنطینه در آمریکا گفت: «چنین صحنههایی، بدترین تصویر را درباره آمریکا در ذهن اروپاییها ترسیم میکند؛ تصویری از حماقت، نژادپرستی و تمایل آمریکاییها به حمل اسلحه!» به گفته وی «آمریکا در برخورد با کرونا، رهبری مرگ را در جهان بر عهده گرفته و این فاجعهبار است».
کرونا اقتصاد آمریکا را نیز به شدت درگیر بحران کرده و تاثیر فراگیری بر زندگی و بازار کار در این کشور گذاشته است. شیوع سریع و گسترده کرونا در این کشور زندگی و کار در بسیاری از ایالتها را به تعطیلی کشانده و این کشور را با هجوم بیسابقهای برای دریافت مزایای بیکاری روبهرو کرده است، طوری که برخی گزارشها از افزایش شمار بیکاران به 40 میلیون نفر خبر میدهند!
تعداد زیادی از مؤسسات اقتصادی این کشور نیز نتوانستهاند بر شرایط بحران غلبه کنند لذا مجبور شدهاند کارکنان خود را اخراج کنند. دفتر بودجه کنگره آمریکا پیشبینی کرده تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی تحت تاثیر ویروس کرونا ۱۲ درصد کاهش یابد. این پیشبینی حاکی است کسری بودجه دولت در سال مالی ۲۰۲۰ به ۳.۷ تریلیون دلار میرسد و مجموع بدهی دولت به ۱۰۱ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا افزایش مییابد. کسری بودجه آمریکا در سال 2009 پس از بحران مالی و اقتصادی به بیش از 1.4 تریلیون دلار رسیده بود. اخیراً اما برای مقابله با تبعات اقتصادی بحران کرونا کنگره آمریکا بسته محرک اقتصادی به ارزش نزدیک به 3تریلیون دلار را تصویب کرد. اما ظاهراً مشکل اقتصاد آمریکا با این 3 تریلیون دلار حل نشده و دیروز پایگاه اطلاعرسانی کنگره آمریکا اعلام کرده وزارت خزانهداری قصد دارد برای تامین منابع مالی مورد نیاز ۳ تریلیون دلار دیگر طی 2 ماه آینده استقراض کند. بخشی از این منابع برای پرداخت بیمه بیکاری، پرداخت وام به کسب و کارهای مختلف و سایر تدابیر حمایتی اختصاص خواهد یافت.
ورشکستگی بزرگترین شرکت خردهفروشی آمریکا
رویترز دیروز خبرداد شرکت «جی کرو گروپ» آمریکا اعلام ورشکستگی کرده است. به این ترتیب نام این شرکت هم به فهرست شرکتهای خردهفروشی که به علت تعطیلیهای گسترده در واکنش به شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ ورشکسته شدهاند، افزوده شد. این شرکت که در نیویورک قرار دارد و به خاطر طراحی لباسهای میشل اوباما، بانوی نخست سابق آمریکا شناخته شده است، در دادگاه فدرال ویرجینیا با این توافق اعلام ورشکستگی کرد که ۱.۶۵ میلیارد دلار از بدهیهایش در ازای تفویض مالکیت این شرکت به وام دهندگان بخشیده شود. بر اساس اسنادی که دادگاه منتشر کرده، تقریبا ۲ میلیارد دلار از بدهیهای این شرکت در ازای تقریبا ۸۲ درصد از سهام این شرکت بخشیده میشود. شرکت جی کرو که تا پیش از برنامه مرخصی (اجباری) ۱۳ هزار نیروی کار داشت، نخستین شرکت بزرگ خردهفروشی است که از زمان شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا که دولتها را مجبور کرد دستور دهند همه کسب و کارهای غیرضروری تعطیل شوند، اعلام ورشکستگی کرده است.
200 هزار مبتلا در روز!
روزنامه نیویورک تایمز هم با استناد به یک سند داخلی دولت آمریکا اعلام کرده شمار مبتلایان و مرگ و میرهای روزانه در آمریکا به دلیل ویروس کرونا شدیداً افزایش خواهد یافت: «در حالی که رئیسجمهور بر لغو محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا اصرار دارد، بر اساس نموداری که آن را ترسیم کرده تعداد قربانیان ویروس کرونا در ماه ژوئن (خرداد ماه) روزانه به ۳ هزار نفر خواهد رسید که تقریبا دو برابر تعداد کنونی است که روزانه ۱۷۵۰ نفر است.»
همچنین بر اساس گزارش داخلی دولت آمریکا و بر اساس نمودار ترسیم شده، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور تا پایان ماه جاری میلادی حتی به ۲۰۰ هزار نفر در روز هم خواهد رسید! و این در حالی است که در حال حاضر روزانه ۲۵ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا میشوند.کاخ سفید شامگاه دوشنبه در واکنش به این گزارش آن را تکذیب کرد.
رکوردشکنی انگلیس
تازهترین آمار منتشره در روز سهشنبه حاکی از پیشی گرفتن انگلیس از ایتالیا از نظر میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ است. بنابر تازهترین اطلاعات دفتر آمار ملی، انگلیس روز سهشنبه با مجموع ۲۹ هزار و ۶۴۸ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا از ایتالیا پیشی گرفت و در صدر کشورهای اروپایی قرار گرفت.انگلیس در حال حاضر دومین کشور دنیا با بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از کرونا پس از آمریکاست. دیروز ایندیپندنت نیز در گزارش دیگری از تاثیر کرونا بر افزایش بیکاری در انگلیس نوشت:«طبق آخرین اطلاعات از بازار کار، تحت طرحی که وزارت اقتصاد و دارایی با عنوان ابقای مشاغل در بیستم آوریل(یک اردیبهشت) اجرا کرده است، در دو هفته گذشته از چهار نیروی کار در کشور، یک نفر از کار خود بر کنار شده است؛ یعنی حدود ۲۳ درصد از نیروهای کار به طور موقت کار خود را از دست دادهاند که از این رقم ۲۷.۵ میلیون نفر در بخش خصوصی مشغول به کار بودهاند».
به نوشته «ایندیپندنت» از زمانی که طرح ابقای مشاغل در بیستم آوریل اجرا شده است، بیش از ۸۰۰ هزار سازمان در «بریتانیا» کارکنان خود را از کار برکنار کردهاند؛ که این اقدام هزینهای ۸ میلیارد پوندی برای بخش دولتی برجای گذاشته
است.