کد خبر: ۱۸۶۹۷۳
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۱

جنگ کرونایی بین چین و آمریکا شدت گرفت؛ واشنگتن از پکن خسارت خواست!

همزمان با بالا رفتن شمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا در آمریکا، ترامپ که به شدت تحت فشار است و تلاش دارد با متهم کردن چین از شدت این فشارها بکاهد، اعلام کرده از چین خسارت خواهد گرفت. آمریکا بدترین عملکرد را در میان کشورهای دنیا به خود اختصاص داده است.


سرویس خارجی-

جدیدترین آمارها درباره شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا عصر روز سه شنبه نشان می‌دهد بیش از 3 میلیون و 76 هزار و 185 نفر مبتلا شده‌اند و از این میان ۲۱۱ هزار و 941 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. آمریکا با دارا بودن بیش از یک میلیون مبتلا و 56 هزار فوتی در صدر جدول کشورهای آلوده قرار دارد. پس از آن به ترتیب کشورهای اروپایی اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس بالاترین شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ را دارند.
 با افزایش شمار مبتلایان و فوتی‌ها در آمریکا دولت این کشور نیز به دنبال پروژه مقصر ‌سازی دیگران- از سازمان بهداشت جهانی گرفته تا دولت چین- رفته است. هفته پیش آمریکا کمک‌های نقدی خود را به سازمان بهداشت جهانی قطع کرد و این هفته ترامپ حملات خود را به دولت چین افزایش داد.
رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری عصر دوشنبه خود در کاخ سفید تهدید کرد جریمه‌هایی علیه چین به دلیل شیوع ویروس کرونا اعمال خواهد کرد. وی گفت: «ما از چین خرسند نیستیم. ما بابت تمام این وضعیت ناراحتیم چون بر این باوریم که پکن می‌توانست منشا آن را متوقف کند. راه‌های زیادی برای شما وجود دارد که آنها را مسئول بدانید. همان‌طور که می‌دانید ما تحقیقات جدی انجام می‌دهیم».
ترامپ درباره سوژه اخیر یک روزنامه آلمانی که نوشته بود «چین باید به‌ آلمان مبلغ ۱۶۵ میلیارد دلار غرامت بپردازد» و در پاسخ به اینکه «آیا آمریکا هم چنین چیزی را مدنظر دارد یا خیر؟» گفت:‌ ما می‌توانیم کاری بسیار ساده‌تر از این انجام دهیم. آلمان به این مسئله نگاه می‌کند و ما هم آن را بررسی می‌کنیم. ما به مبلغی بیش از آنچه آلمان درباره‌اش صحبت می‌کند، حرف می‌زنیم. ما مبلغ نهایی را هنوز نمی‌دانیم. این مبلغ بسیار  قابل ملاحظه است.
واکنش چین
دولت چین بلافاصله اتهامات ترامپ را رد و واشنگتن را به پنهان‌کاری در این خصوص متهم کرد. وزارت خارجه چین در حساب توئیتری نوشت: «چین همواره در برابر کارزار اطلاعات گمراه‌کننده ایستادگی می‌کند. ما قربانی اطلاعات گمراه‌کننده‌ایم نه تولیدکننده آن. طرح اطلاعات گمراه‌کننده و اتهام‌پراکنی به هیچ عنوان به جای همکاری بین‌المللی علیه این بیماری همه‌گیر پیشنهاد نمی‌شود و باید به کل رد شوند». وزارت خارجه چین لحظاتی بعد توئیت دیگری منتشر کرد: «تردیدهای فزاینده‌ای درباره نحوه مدیریت آمریکا در کووید-۱۹ وجود دارد، به عنوان مثال اولین عفونت کرونا چه زمانی در آمریکا اتفاق افتاد؟ آیا دولت آمریکا چیزی را پنهان می‌کند؟ چرا آنها می‌خواهند دیگران را مقصر کنند؟ مردم آمریکا و جامعه بین‌المللی از دولت آمریکا جواب می‌خواهند».
افزایش حملات به ترامپ
در آمریکا اما حملات به ترامپ به خاطر افزایش میزان مبتلایان و فوتی‌های کرونا به شدت افزایش یافته است. «جوبایدن» معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری دیروز طی بیانیه‌ای گفت: «ما در حال حاضر چند ماه است که در این بحران قرار داریم و این دولت از پذیرفتن گناه شکست خود در واکنش به شیوع کرونا خودداری می‌کند...رهبری شکست خورده، بوروکراسی و عدم سرعت عمل، روند تولید تست را آهسته کرده و ما را از کشورهایی نظیر ایتالیا، کانادا و آلمان درخصوص سرانه آزمایش عقب‌انداخته است».
سردرگمی در پنتاگون
چند قانون‌گذار دموکرات نیز در نامه‌ای وزیر دفاع آمریکا را به ایجاد سر‌در‌گمی در میان سربازان آمریکایی در زمان شیوع ویروس کرونا و ایجاد درک‌اشتباه و خطرناک از این ویروس متهم کردند. این سناتور‌ها می‌گویند «مارک اسپر» مسئولیت مقابله با ویروس کرونا را به فرماندهان رده‌پایین در پنتاگون سپرده، سربازان آمریکایی و خانواده‌های آنان را سر‌در‌گم کرده‌ و اولویت را به جای سلامتی این سربازان، توانایی نظامی آنان برای مبارزه قرار‌داده است.
«چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا نیز با انتقاد از کمبودها برای مقابله با ویروس کرونا از قبیل گرفتن تست ابتلا به کرونا در این کشور، خواستار تحقیق کنگره درباره عملکرد دولت شد. شومر در پیامی توئیتری هم در این باره نوشته: «آمریکایی‌ها دارند می‌میرند و شغل‌هایشان را از دست می‌دهند و ما به‌اندازه کافی تست (ابتلا به کرونا) نداریم.»
افزایش فشارها به رهبران اروپا
رهبران کشورهای اروپایی هم برای برداشتن قوانین قرنطینه به شدت تحت فشار قرار دارند. روزنامه گاردین در این زمینه نوشته: «در فرانسه فشارها بر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری برای برداشتن این ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها زیاد است و در عین حال، نخست‌وزیر این کشور نیز قرار است جزئیات مربوط به برنامه کشور را برای خروج از قرنطینه در ۱۱ می(22 اردیبهشت) سال جاری میلادی اعلام کند. در اسپانیا تنها بزرگسالان اجازه خروج از خانه و خرید غذا و دارو را دارند. مقام‌های دولت مادرید به صورت محتاطانه اقدامات بعدی را برای کاهش قرنطینه و پس از آن اعلام کردند که کودکان اجازه یافتند تا از منازل و بعد از شش هفته از زمان آغاز این اقدامات خارج شوند. در ایتالیا نیز به کارخانه‌ها و سایت‌ها اجازه داده می‌شود تا از چهارم می(15 اردیبهشت) فعالیت خود را آغاز کنند. گروهی از پزشکان آلمانی نیز در اعتراض به کمبود تجهیزات و لباس‌های محافظتی فردی، برهنه شدند!
آمارهای دروغین دولت فرانسه
روزنامه «لوموند» فرانسه نیز بر اساس مطالعه جدیدی که انجام شده گزارش داده، تعداد افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه جان خود را از دست می‌دهند ۳ یا ۴ برابر بیشتر از رقمی است که دولت فرانسه اعلام می‌کند. بر اساس این گزارش بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بیمارانی که بعد از ابتلا به «کووید-۱۹» به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شوند و با کمک دستگاه‌های تنفس مصنوعی نفس می‌کشند، جان خود را از دست می‌دهند. این داده‌ها چند برابر بیشتر از آماری است که پیش از این توسط «ژروم سالومون»، مدیرکل اداره بهداشت فرانسه، مقام ارشد دولت پاریس در وزارت کشور، اعلام شده بود. وی اواسط آوریل(فروردین) اعلام کرده بود آمار مرگ‌ومیر در بخش مراقبتهای ویژه در فرانسه ۱۰ درصد است. حالا این تخمین‌ها از سوی یک شبکه تحقیقات بالینی مشارکتی که حدود ۲۰۰ مرکز مراقب ویژه در فرانسه عضو آن هستند و بودجه آن تحت برنامه تحقیقات بالینی وزارت بهداشت این کشور تامین می‌شود، مورد تردید قرار گرفته است. رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند آمار دولتی بر اساس داده‌هایی بوده که بین ۱۶ مارس تا ۱۲ آوریل(26 اسفند 98 تا 24 فروردین) به دست آمده بود. در آن زمان نرخ تلفات کووید-۱۹ در بخشهای مراقبت ویژه حدود ۱۰ درصد بود. اما در هنگام انجام این مطالعه این عدد تا حدود ۸۰ درصد رسیده است. تا دیروز بیش از 165 هزار مورد مثبت کرونا در فرانسه گزارش شده است. از این تعداد حدود ۴۵ هزار نفر بهبود یافته‌ و 23 هزار و 293 نفر در سراسر این کشور جان خود را از دست داده‌اند.