kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۶۲۲۹
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۶

آمریکا، کرونا و جنگ‌های بیولوژیک (نگاه)


  شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان و قدرت فراگیری آن باعث شده تا بسیاری از آزمایشگاهی بودن این ویروس سخن بگویند و آن را ویروسی دست‌کاری شده از سوی برخی کشورها بدانند. در این مورد هیچ سند و مدرکی وجود ندارد و صرفا برخی از مقامات کشورهای مختلف بر آزمایشگاهی بودن این ویروس تاکید کرده‌اند. شاید چند سال دیگر پشت پرده ویروس کرونا مشخص شود و شاید این راز برای همیشه سر به مهر باقی بماند. در این میان استفاده از علم تاریخ می‌تواند تا حدودی راهگشا باشد. بررسی سابقه کشورها در این مورد، ابزار مناسبی برای رمزگشایی از ویروس کرونا است.
پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی باعث شده است تا کشورهای غربی برای مقابله با دشمنان خود به روش‌های جدیدتر و متنوع‌تری روی آورند. با توجه به فشار افکار عمومی در مورد استفاده از تسلیحات رایج نظامی، این کشورها استفاده از ابزارهای نوینی را در دستور کار خود قرار داده‌اند که به صورت مستقیم هیچ‌گونه مسئولیتی را متوجه آنها نمی‌کند چرا که اساسا این ابزارهای نوین هیچ ردی از خود برجای نمی‌گذارند. یکی از این روش‌های جنگی، بیوتروریسم است.جنگ بیولوژیک و یا بیوتروریسم یک نمونه از استفاده انسان‌ها از طبیعت به عنوان سلاحی مرگبار است. آمریکا در این میان بیش از تمام کشورها از این ابزار استفاده کرده و انسان‌های زیادی را به کام مرگ فرستاده است. دیکشنری آنلاین کمبریج، بیوتروریسم را این‌گونه تعریف می‌کند: «عمل خشونت‌آمیز، با استفاده از موجودات زنده، نظیر باکتری، به منظور آسیب رساندن یا کشتن افراد به دلایل سیاسی.» حمله بیوتروریستی، «استفاده از انتشار عمدی ویروس‌ها، باکتری‌ها، یا سایر میکروب‌ها (عوامل) برای ایجاد بیماری یا مرگ در افراد، حیوانات، یا گیاهان» است. بررسی چند نمونه در این مورد می‌تواند موضوع را تا حدود زیادی روشن کند.
1.کشتار سرخپوستان توسط آمریکا با استفاده از بیماری و ویروس یک نمونه از جنگ‌های بیولوژیک است. آمریکا با استفاده از این نوع جنگ سرخپوستان زیادی را به قتل رسانده است. شیوع طاعون در آمریکا و در میان سرخپوستان به یکی از بزرگ‌ترین جنایت‌های مقامات آمریکایی تبدیل شده است. در این مورد طاعون فقط در میان سرخ‌پوستان شیوع پیدا کرد و خود آمریکایی‌ها به آن مبتلا نمی‌شدند. با رواج یافتن وبا و طاعون در میان بومیان ، تعداد زیادی از آنها با این بیماری‌ها از بین رفتند. اما نحوه انتقال طاعون و وبا به سرخ‌پوستان به این نحو بود که آمریکایی‌ها ملحفه‌ها و پتو‌های آلوده به وبا را در میان سرخ‌پوستان تقسیم می‌کردند و سرخ‌پوستان با اعتماد به آنها پتوها را می‌گرفتند. به این ترتیب، پس از مدتی حدود 100 هزار نفر از بومیان قاره آمریکا به این بیماری مبتلا شده و کشته شدند. در کتابخانه‌های آمریکا صد‌ها عنوان کتاب وجود دارد که توسط مورخان سفیدپوست نگارش یافته و در آن ادعا شده که میلیون‌ها سرخپوست با بیماری‌های گوناگون از بین رفته‌اند.
2. حملات بیولوژیکی آمریکا علیه ویتنام نیز نمونه دیگری از استفاده آمریکا از طبیعت برای نابودی انسان‌ها به‌شمار می‌رود. تخلیه ۲۰ میلیون گالن ماده شیمیایی توسط ارتش آمریکا بر سر مردم ویتنام در سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۱ از دیگر حملات بیولوژیکی بود که نیرو‌های آمریکایی علیه مردم بی‌گناه ویتنام انجام دادند و در جریان آن ارتش آمریکا بیش از ۲۰ میلیون گالن ماده شیمیایی شامل عاملی نارنجی رنگ و بسیار سمی را بر روی جنگل‌ها و مزارع این کشور و برخی کشور‌های همسایه آن به‌صورت اسپری پخش کرد. بر اثر این اقدام تمامی ذخایر غذایی ویتنام نابود و اکولوژی این کشور نیز به‌طور کامل تخریب شد. همچنین صد‌ها هزار شهروند بی‌گناه نیز جان خود را از دست دادند. بر اساس گزارش دولت ویتنام در اثر یک دهه حملات شیمیایی آمریکا در این کشور بیش از ۴۰۰ هزار شهروند ویتنامی کشته یا معلول شدند، ۵۰۰ هزار نوزاد با نقایص مادرزادی به‌دنیا آمده‌اند و بیش از دو میلیون تن نیز از سرطان یا سایر بیماری‌های سخت ناشی از استنشاق مواد شیمیایی رنج می‌برند.
3. کارشناسان ویروس ابولا را نیز یکی از مصادیق بیوتروریسم می‌دانند. انتشار ویروس ابولا در آفریقا در سال 2013 شروع شد و قربانیان زیادی را از مردم این منطقه گرفت. متخصصان بيماري‌هاي عفوني و ميکروبي، ويروس هولناک ابولا را يکي از ارگانيزم هاي اصلاح شده ژنتيکي دانستند که به عنوان اسلحه‌اي بيولوژیکي توسط شرکتي صنعتي - نظامي آمريکا با همکاري مسئولان بلندپايه دولت آپارتايد آفريقاي جنوبي ساخته شد. هورويتز نویسنده غربی در کتاب «منطقه حساس» اعلام کرد، آمريکا در واقع ويروس ابولا را ساخت تا براي حفاظت از امنيت ملي خود و اسراييل و همچنين همپيمانان سابق خود در قاره آفريقا از جمله آفريقاي جنوبي استفاده کند. روزنامه ديلي آبزرور بزرگ‌ترين روزنامه ليبريا در غرب آفريقا نیز با انتشار اسناد علمي، آمريکا را سازنده و منتشر‌کننده ويروس ابولا معرفي کرد و نوشت: آمريکا با سلسله عمليات هاي مخفي خود در آفريقا و با اسم رمز «تفاهم نامه 200» ايجاد و گسترش ويروس مهلک ابولا را در دستور کار خود قرار داد. پروفسور سيرل برودريک متخصص بيماري‌هاي عفوني و ميکروبي ليبريا نیز معتقد است آمريکا با همکاري آفريقاي جنوبي در سال 1975 ميلادي در يک عمليات سري در کشور زئير - جمهوري دموکراتيک کنگو - نخستين ويروس عفوني و مرگبار ابولا را با هدف کاهش جمعيت سياهان قاره آفريقا را آزمايش و براي شيوع آن به صورت وسيع برنامه‌ريزي کردند.
4. ابتلای ده‌ها هزار کوبایی به تب دنگی نمونه دیگر است. دولت کوبا در  سال 1981 اعلام کرد که در اثر حمله بیولوژیک ارتش آمریکا 3۰۰ هزار نفر از اتباع این کشور به تب دنگی مبتلا شده‌اند که یک بیماری کشنده است.
نتیجه
بررسی نمونه‌های تاریخی استفاده از جنگ بیولوژیکی نشان دهنده این است که آمریکا کارنامه سیاهی در این مورد دارد. در مورد شیوع ویروس کرونا نیز نمی‌توان با قاطعیت کشور خاصی را متهم کرد اما می‌توان این گزاره را مطرح کرد که اگر کرونا ویروسی آزمایشگاهی باشد آمریکا با توجه به سابقه سیاه خود، متهم اصلی در این مورد به شمار می‌رود.  رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی خود ضمن ‌اشاره به شیوع ویروس کرونا به اظهارات چندباره مقام‌های آمریکایی مبنی بر آمادگی برای ارسال کمک‌های دارویی و درمانی در صورت درخواست ایران‌اشاره کردند و گفتند: «صحبت‌های آمریکایی‌ها جزو حرف‌های بسیار عجیب است زیرا اولاً خودشان دچار کمبود شدید دارو و تجهیزات پیشگیری از بیماری هستند و برخی مسئولانشان صراحتاً از این کمبودهای وحشت‌آور سخن به میان آورده‌اند، بنابراین آنها اگر امکاناتی دارند به مردم خودشان برسند.» حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: «ثانیاً آمریکایی‌ها خودشان متهم به تولید این ویروس هستند البته نمی‌دانیم این اتهام چقدر صحت دارد اما با وجود این اتهام، کدام انسان عاقلی، کمک از این کشور را قبول می‌کند.»
محمدرضا کلهر