kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۴۹۴۶
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱

دندانپزشک مشهدی بیماران کرونایی را پذیرش می‌کند

یک دندانپزشک مشهدی با ایجاد اتاقک‌های مخصوصی در مطبش بیماران کرونایی را پذیرش می‌کند.

دندان ‌پزشکان نمی‌توانند فاصله یک‌متری با بیماران را رعایت کنند و در ارتباط مستقیم با ذرات دهانی بیماران هم قرار دارند، همین دو عامل به تنهایی می‌تواند خطر ابتلای دندان‌پزشکان به کرونا را افزایش دهد و دلیلی برای تعطیل کردن مطب‌های دندان‌پزشکی باشد، اما در این شرایط هستند برخی دندان‌پزشکانی که نه تنها مطب خود را تعطیل نکرده‌اند بلکه بیماران کرونایی را هم پذیرش می‌کنند.
علی بیگی، دندان‌پزشک مشهدی یکی از هزاران پزشکی است که حتی این شرایط بحرانی و خطرناک هم نتوانسته آنها را از ارائه خدمت بازدارد و با کمی خلاقیت و ایجاد اتاقک‌هایی در مطبش برای کاهش دردهای بیماران کرونایی تلاش می‌کند.
او درباره ایده ساخت اتاقک‌ها در مطبش، به ایسنا می‌گوید: ایده این اتاقک‌ها یا حفاظ‌های پلاستیکی را از دندان‌پزشکان چینی گرفته‌ام. در کلیپی دیدم که آنها چنین وسیله‌ای درست کرده‌اند و برای درمان دهان و دندان بیماران در این شرایط استفاده می‌کنند. آن فیلم  را به یکی از دوستان فنی دانشگاه نشان دادم و او مطابق آن، چیزی را که نیاز داشتم برایم ساخت. با افرادی درخصوص بالابردن ایزوله صحبت کردم و وسیله‌ای ساختیم که بتوانیم با پلاستیک روی آن را بپوشانیم و تنها راه آنجایی باشد که من دستم را به داخل دهان بیمار ببرم.با اساتید دانشکده نیز درخصوص این وسیله صحبت کردم و همه آنها آن را تایید کردند.
وی ادامه می‌دهد: در هنگام درمان بیمار، لباس مخصوصی که در اورژانس در ارتباط با بیماران می‌پوشند را برتن می‌کنم که در کنار آن ماسک، دستکش، کلاه و عینک نیز دارم. بیماری که به اینجا می‌آید علاوه‌بر موارد بهداشتی که قبلا در مطب انجام می‌شد، حفاظ پلاستکی روی مریض می‌آید تا تنفس بیمار به من سرایت نکند. این پلاستیک برای هر مریض عوض می‌شود. همین میزان کنترل برای درمان دهان و دندان بیماران کفایت می‌کند.
این دندان‌پزشک که در گذشته مدیر بهداشت و درمان سرخس بوده‌ و از سال 72 وارد حوزه دندان‌پزشکی شده، اظهار می‌کند: من در دوران مدیریتم بحران‌های زیادی را پشت سرگذاشته‌ام. من فکر نمی‌کردم، دندان‌پزشک‌های دیگر در این برهه زمانی همکاری نکرده باشند. در ستاد بحران کرونا به آقای بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعلام کردم که من در زمینه دندان‌پزشکی در این بحران پشتیبان هستم.
وی با‌ اشاره به اینکه «به آنها گفتم با کنترل شدیدتر، این کار را انجام می‌دهم»، می‌افزاید: باتوجه به اینکه این ویروس بیشتر از طریق دهان و دندان منتقل می‌شود اما باز هم می‌توان با کنترل شدیدتر و ساخت وسیله‌ای به صورت محافظت شده، بیماران را درمان کرد.
بیگی عنوان می‌کند: ما در روزهای غیر از بحران کرونا، بیماران زیادی مثل هپاتیت، ایدز و... را می‌بینیم. چطور ممکن است که بیماری در خانه باشد و به دلیل کرونا نتواند به دندان‌پزشکی مراجعه کند؟ تنها راه این مسئله کنترل شدید عفونت است.