کد خبر: ۱۸۲۰۴۵
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۶
ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی در آستانه تکمیل

سکوهای پایانی فاز 13 پارس جنوبی با موفقیت بارگیری شد

با اتمام عملیات نصب و راه‌اندازی دو سکوی پایانی فاز 13 پارس جنوبی، ظرفیت تولید روزانه گاز از مخزن میدان مشترک پارس جنوبی در فاز ۱۳ این میدان، در اسفندماه سال جاری به ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، دو سکوی دریایی باقی مانده فاز 13 پارس جنوبی به‌نام‌های 13A و 13C که در یارد بندرعباس شرکت صدرا در دست ساخت بود، پس از تکمیل، روز دوشنبه به صورت همزمان بر روی شناورهای انتقال دهنده به موقعیت پروژه، بارگیری شد؛ تا با نصب و راه‌اندازی این دو عرشه دریایی در آینده نزدیک، ظرفیت برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به میزان 28/4 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
در اسفندماه سال گذشته پیش‌بینی شده بود که عملیات بارگیری، نصب و بهره‌برداری از این دو سکو، در نیمه سال 98 تکمیل شده و ظرفیت تولید روزانه گاز از مخزن پارس جنوبی در فاز 13 در پاییز امسال به 56 میلیون مترمکعب در روز برسد که اکنون این مهم، با نصب و راه‌اندازی این دو عرشه دریایی، تا پایان سال محقق خواهد شد.
پیام معتمد، مجری طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی پیشرفت ساخت سکوی اصلی 13A و سکوی اقماری 13C را بیش از 98 درصد اعلام کرد و گفت: این دو سکو که هر یک حدود دو هزار تن وزن دارند و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، پس از عملیات مهاربندی، توسط شناور FLB124 به خلیج‌فارس حمل و با جرثقیل HL-5000 در بلوک مخزنی فاز 13 پارس جنوبی نصب می‌شوند.
وی با بیان اینکه تولیدات گازی این دو سکو در مجموع معادل نیمی از ظرفیت تولید اسمی هدف‌گذاری شده (روزانه 28/4 میلیون مترمکعب گاز ترش) برای طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی است، افزود: هر یک از سکوهای اصلی 13A و اقماری 13C توان تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز ترش (معادل 14/2 میلیون مترمکعب) را دارد که کلیه مراحل طراحی، ساخت، بارگیری، نصب و بهره‌برداری از آنها توسط مهندسان و کارگران ایرانی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، در فاز 13 پارس جنوبی شاهد تحقق 100 درصد اهداف داخلی‌سازی در بخش‌های مهندسی و ساخت بودیم، همچنین حدود 70 درصد از کالاها و تجهیزات متعدد مورد استفاده در این مگاپروژه گازی از کالاها و تجهیزات ساخت ایران تأمین شده است.
این طرح در مجموع با ثبت حدود 65 درصد ایرانی‌سازی، ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی لقب
گرفته است.
پس از گذشت هشت سال فراز و نشیب در راه توسعه این فاز که به عنوان ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی مشهور است، نصب نخستین سکوی فاز 13 پارس جنوبی با عنوان سکوی 13B در تاریخ چهاردهم آذرماه سال 97 و نصب دومین سکوی این فاز با عنوان 13D در تاریخ بیست و ششم آذرماه 97 انجام شده بود.