نایب رئیس اتحادیه پوشاک ایران خبرداد:
واردات540 میلیون دلاری از مناطق آزاد با امضای وزیر صمت!
در شرایطی که دولت مدعی حمایت از تولید داخلی است نایب رئیس اتحادیه نساجی و پوشاک ایران، از مجوز وزیر صمت برای واردات 540 میلیون دلار پوشاک، کفش و... از مناطق آزاد خبر داد.
بهرام حوالی شهریاری با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به تلاشها در مبارزه با قاچاق پوشاک در سالهای اخیر گفت: از اردیبهشت امسال قرار بود مرحله دوم مبارزه با قاچاق یعنی شناسهدار کردن اجرا شود، اما این کار انجام نشد.
وی اضافه کرد: با قدرتی که در تهران با قاچاق پوشاک برخورد کردیم متاسفانه در شهرستانها برخورد نکردیم و به گفته آقای دهقانینیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تیر، فقط حدود 100 میلیون دلار از رقم دو میلیارد و 600 میلیون دلار قاچاق را توانستیم به تولیدکنندگان داخلی منتقل کنیم.
نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت، سندی را امضا کرد که بر مبنای آن اجازه واردات 540 میلیون دلار پوشاک، کفش و اقلام دیگر در مناطق آزاد داده شده است، گفت: نباید دوباره مفری برای واردات باز کنیم.
حوالی شهریاری در ادامه افزود: در سه ماه خرداد تا شهریور شاهد 25 درصد رشد در صنعت پوشاک بودیم ولی با بازکردن مجدد مناطق آزاد به دستور وزیر صمت و با توافقی که برای اخذ شناسه ایجاد شده است، دوباره به نقطه قبل باز خواهیم گشت و این اتفاق در شب عید میافتد.
وی درباره کالاهای تهلنجی هم گفت: قانون برای کمک به برخی اقشار از جمله ملوانان در مناطق آزاد، تسهیلاتی را قائل شده است اما به علت اجرای نادرست قانون، با مشکلاتی مواجه میشویم.
مدیرکل بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز با حضور در این برنامه با اشاره به اقدامات مثبت وزارت صنعت، معدن و تجارت در مبارزه با قاچاق گفت: در پی استمرار این اقدامات هستیم و توانستیم کالاهای قاچاق را شناسایی کنیم.
داریوش بهنود قاسمی با بیان اینکه در شهریور سال 1395 دستورالعمل ساماندهی واردات پوشاک، ابلاغ شده است، ادامه داد: در تیر سال 1397 نیز دستورالعمل ماده 7 آییننامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق وی با تاکید بر اینکه مبارزه با قاچاق، هیچ وقت متوقف نشده است، گفت: شناسایی کالای قاچاق و جمعآوری آن وظیفه قانونی ماست و این کار را انجام میدهیم.
وی افزود: از کل واحدهای تولید داخل، حداکثر 60 تا 70 واحد، شناسه را گرفتهاند. کالا و ارز، ابلاغ شد که مربوط به شناسه کالاست.
این مسئول با اشاره به کالاهای تهلنجی هم اظهار داشت: معافیتهایی که بهطور کلی در این باره لحاظ شده، به مناطق مرزی و کمک به معیشت این مناطق مربوط است و نباید خارج از این مناطق ورود کند.
سخنگوی گمرک نیز در این برنامه درباره کالاهای تهلنجی تأکید کرد: گمرک براساس وظیفه، کنترلهای خود را انجام میدهد که میزان آن 15 میلیون تومان و شش بار در سال است و مازاد آن جنبه حمایتی دارد.
سید روحالله لطیفی افزود: خارج از استان، صاحب کالا بر اساس قانون مبادلات مرزی حتما باید دوباره کالا را اظهار و حق و حقوق گمرکی را پرداخت کند و بقیه نظارتها در استانها برعهده سایر دستگاههاست.