kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۱۶۰
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
یک مسئول:

مجوز جدید برای حفر چاه کشاورزی صادر نمی‌شود

دبیر اجرایی طرح احیا و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی گفت: منابع آب‌های زیرزمینی همچنان با کسری مخزن مواجه است که با توجه به این شرایط، مجوز جدید حفر چاه آب کشاورزی صادر نمی‌شود.

به گزارش صدا و سیما، عبدالله فاضلی با‌اشاره به اینکه یک سال بارش، کسری مخازن آب‌های زیرزمینی را جبران نمی‌کند، افزود: منابع آب‌های زیرزمینی همچنان با کسری مخزن مواجه است که با توجه به این شرایط، مجوز جدید حفر چاه آب کشاورزی صادر نمی‌شود. ما بدهی ۵۰ تا ۶۰ ساله به آبخوان‌های کشور داریم و با یک‌سال بارش مناسب، این کسری جبران نخواهد شد.
وی ادامه داد: طبق برنامه پنجم توسعه، فقط برای حفر چاه صنعتی مجوز صادر می‌شود بنابراین اگر در جایی امکان حفر چاه وجود داشته باشد صاحبان صنایع می‌توانند درخواست خود را برای دریافت مجوز ارائه و مجوز حفر چاه دریافت کنند.
دبیر اجرایی طرح احیا و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی با‌اشاره به اینکه به جای صدور مجوز جدید، در حال مدیریت تقاضا در کشور هستیم، تصریح کرد: در دشت‌هایی که ذخیره آبخوان‌ها با کسری شدید مواجه باشد درخواست‌های صنعتی برای تامین آب نیز از چاه‌های کشاورزی تامین
خواهد شد.
فاضلی با بیان اینکه صاحبان صنایع می‌توانند چاه‌های کشاورزی را برای تامین نیاز خود خریداری کنند، گفت: صاحبان صنایع می‌توانند برای راه‌اندازی واحد جدید، چاه کشاورزی را خریداری کنند که در این صورت، وزارت نیرو نیز طبق دستور العمل
صادره وزیر نیرو، مجوز تغییر کاربری چاه را صادر می‌کند.
وی این طرح را جایگزین حفر چاه جدید دانست و ادامه داد: صاحبان صنایع می‌توانند با توزیع فراخوان از صاحبان چاه‌های کشاورزی، عرضه چاه آب را درخواست کنند که قیمت گذاری در این رویه نیز طبق قوانین حاکم برخرید و فروش بازار انجام خواهد شد.
گفتنی است، در دولت‌های یازدهم و دوازدهم هر روز شاهد تاخت و تاز عده‌ای از مدیران به بخش کشاورزی به بهانه‌های مختلف از جمله کمبود آب هستیم. این عده از مدیران خواسته یا ناخواسته به مافیای واردات محصولات کشاورزی کمک می‌کنند که با خودکفایی کشاورزی مخالفند و آنرا مزخرف می‌دانند.
به نظر می‌رسد یکی از راه‌های کاهش مصرف آب کشاورزی استفاده از روش‌های نوین آبیاری است که در کشور به شکل گسترده انجام شده است. ضمن اینکه دادن آب کشاورزی به صنعت، علاوه‌بر تخریب بخش زراعت به رونق صنعت هم نخواهد انجامید و این طرح‌ها فقط به ویرانی بخش کشاورزی منجر خواهد شد.