کد خبر: ۱۵۱۶۹۶
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۷
وعده وزیر اقتصاد:

نرخ ارز کاهش می‌یابد

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: عوامل بنیادینی که برای تعیین نرخ ارز وجود دارد، حاکی از این بوده که نرخ ارز باید روند کاهشی را طی کند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، فرهاد دژپسند درباره حذف چهار صفر از پول ملی اظهار داشت: پیشنهاد بانک مرکزی برای حذف چهار صفر از پول ملی، به دولت ارسال شده؛ اما باید توجه داشت که این حذف، سیری دارد که باید طی مسیر کرده و اگر در هیئت دولت مصوب شد، به مجلس ارسال می‌شود تا مراحل قانونی لازم را هم سپری کند.
وی با بیان اینکه این موضوع باید در یک فضای آرام و بدون هیچگونه فضاسازی مورد بحث قرار گیرد، گفت: تجربه‌های مختلف موفق و ناموفقی در حوزه حذف صفر از پول ملی وجود دارد که باید تحلیل شود؛ به نحوی که عوامل موفقیت و عدم موفقیت احصاء و با شرایط کشور، تطبیق داده شود.وزیر اقتصاد با‌ اشاره به موضوع خرید «مجتمع گوشت اردبیل» توسط رئیس ‌فعلی سازمان خصوصی‌سازی، ادامه داد: پوری حسینی در مقام رئیس‌ سازمان خصوصی‌سازی، معامله مجتمع گوشت اردبیل را انجام نداده و این معامله پیش از تصدی ایشان به این عنوان صورت گرفته است.دژپسند اضافه کرد: موضوع مهم این است که آیا در فرآیند واگذاری این مجتمع به وی و هم‌تیم‌هایش، مرّ قانون رعایت شده است یا خیر، که در این خصوص از حراست وزارت امور اقتصادی و دارایی درخواست شده این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
وی در پاسخ  به اینکه آیا با  استعفای رئیس ‌سازمان خصوصی‌سازی موافقت شده است یا خیر، بیان کرد: آقای پوری حسینی استعفا را تکذیب کرده و همچنین از سمت خود برکنار نشده است.وزیر اقتصاد درخصوص آخرین وضعیت ارز در بازار، گفت: عوامل بنیادینی که برای تعیین نرخ ارز وجود دارد، حاکی از این بوده که نرخ ارز باید روند کاهشی را طی کند؛ چرا که با بخشنامه‌ای که اخیرا بانک مرکزی صادر کرده، عوامل افزایش عرضه فراهم شده و این بخشنامه در یک کارگروهی متشکل از پنج عضو دولت و با همکاری اتاق بازرگانی نهایی شده است.
دژپسند با بیان اینکه سیاست‌های طراحی شده درخصوص تقاضای ارز، مبنی بر تقاضای کنترل شده است، افزود: هیچگونه عوامل اداری، نرخ ارز را سرکوب نمی‌کنند؛ به خصوص اینکه بانک مرکزی در بازار سنا دخالت می‌کند و در برنامه ششم توسعه، نظام ارزی که برای کشور تعیین شده نظام ارزی شناور مدیریت شده است که در آن، به بانک مرکزی اجازه داده شده اگر نرخ ارز از رقمی بیشتر افزایش یا کاهش یابد، با مداخله در بازار، موضوع مدیریت شود.
وی با بیان اینکه شرایط طبیعی، نیاز بازار به مداخله بانک مرکزی را کمتر ایجاب می‌کند، ادامه داد: فنری در بازار ارز وجود ندارد که بخواهد باز شود؛ اما عوامل برون‌داد و بیرونی که دشمن اعمال می‌کند، نباید آثار سویی در رفتار اقتصادی تجار ایجاد کند.