kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۵۴۶۵
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۸
ظریف در جلسه غیرعلنی مجلس:

ناچاریم FATF را بپذیریم!

وزیر امور خارجه در نشست غیرعلنی مجلس گفت که ناچاریم FATF را بپذیریم. این اظهارنظر تأمل برانگیز در حقیقت ارسال پالس ضعف به دشمن است.
 سرویس سیاسی-

نشست غیرعلنی روز سه شنبه مجلس با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وی برگزار شد.احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست غیرعلنی دیروز مجلس گفت: در این جلسه محمدجواد ظریف و تیم وزارت امورخارجه درصدد توجیه کم‌کاری‌های خود در رابطه با برجام و FATF برآمدند.وی افزود: با توجه به فرصتی که ما بعد از برجام داشتیم می‌توانستیم با انعقاد پولی دوجانبه امکان مراودات بین‌المللی را با کشورهای دیگر را فراهم کنیم و امروز چون این کار انجام نشده، با اینکه وقت تنگ است، باید هر چه زودتر تکلیف FATF معلوم شود. نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ظریف در این نشست عنوان کرد که با توجه به محدودیت زمانی چهار ماهه‌ای که ما داریم، ناچار هستیم FATF را بپذیریم و ما باید هزینه پذیرفتن FATF را به حداقل برسانیم و امروز هزینه FATF برای کشور خیلی زیاد شده است. به گزارش فارس، علیرضابیگی خاطرنشان کرد: منظور وزیر امورخارجه از بالا بودن هزینه FATF همین انتقاداتی است که در داخل به آن می‌شود و آقای ظریف عنوان کرد که همین مخالفت‌هایی که با FATF در کشور صورت می‌گیرد، وجهه نظام را در خارج این‌گونه به نمایش می‌گذارد، در درون نظام جمهوری اسلامی کسانی هستند که مایل به طرفداری و پشتیبانی از تروریسم هستند و منظور و خواسته وی این بود که انتقادی نباشد تا FATF مراحل تصویب را طی کند و کار به پیش رود. وی در پایان با بیان اینکه ظریف عنوان کرد که شرط برقرار کردن سوئیفت از سوی اتحادیه اروپا به ما پذیرش FATF است، گفت: وزیر امور خارجه و تیم همراهش در نشست غیرعلنی دیروز همچون پیش از این حاضر نشدند این تضمین را بدهند که با پذیرش FATF مراودات بانکی ما تسهیل خواهد شد و نمایندگان هم در واکنش به این اقدام اعلام کردند که در موقع برجام که قسم جلاله خوردید، چیزی برای ما محقق نشد. حال در مورد FATF که تضمینی هم نمی‌دهید، نتیجه‌اش از همین الان معلوم است.
ارسال پالس ضعف!
اظهارنظر تأمل‌برانگیز ظریف مبنی بر اینکه «ناچار هستیم FATF را بپذیریم»! در حقیقت ارسال پالس ضعف به طرف مقابل است.
متاسفانه این رویکرد منفعلانه در دولت روحانی مسبوق به سابقه است.به عنوان نمونه، استفاده از تعبیر ضد‌امنیت ملی و نادرست «خزانه خالی» در آستانه مذاکرات هسته‌ای، از سوی مسئولان دولت یازدهم کشور را در موضع ضعف قرار داد.همچنین ظریف-آذر 92- در دانشگاه تهران گفته بود:«آیا فکر کردید آمریکا که می‌تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد از سیستم دفاعی ما می‌ترسد؟».متاسفانه همچنان همه دولت در وزارت خارجه خلاصه شده و وزارت خارجه نیز در برجام و FATF خلاصه شده است و هیچ تحرک خاصی در دولت و در دستگاه دیپلماسی در حوزه‌های مختلف مشاهده نمی‌شود.
خود کوچک‌بینی و بزرگنمایی دشمن!
متاسفانه خودکوچک بینی و بزرگنمایی دشمن به یک رویه نگران‌کننده در دولت تبدیل شده است. از اظهارات ترکان-مشاور روحانی- با این عنوان که «به جز آبگوشت بزباش و قرمه‌سبزی، در هیچ تکنولوژی تولید رقابتی و برتری نخواهیم داشت» بگیرید تا اظهارات ظریف مبنی بر اینکه «ناچار هستیم FATF را بپذیریم»!
به جرأت می‌توان گفت که همین اظهار ضعف‌ها ریشه بسیاری از اتفاقات تلخی است که در این ۵ سال رخ داد. کدام سال از ۴۰ سال انقلاب را سراغ دارید که این میزان به سفارتخانه‌های ایران حمله شده باشد، در این مدت، کدام سال را سراغ دارید که دیپلمات کشورمان را در اقدامی غیرقانونی، بازداشت و بازجویی کنند. چه چیزی باعث شده که برخی کشورهای اروپایی دیپلمات کشورمان را برای بازحویی و تخلیه اطلاعات بین یکدیگر
تبادل کنند؟!
انفعال دستگاه دیپلماسی کشور در موضوع FATF در حقیقت ناشی از راهبرد برجامی دولت است. نوع برخورد و مواضع اروپایی‌ها نشان می‌دهد، احتمالاً مقامات آنها پشت درهای بسته، نفس ادامه حضور خود در برجام را به عنوان یک امتیاز به طرف ایرانی می‌فروشند.
از قسم جلاله تا تضمین نمی‌دهیم!
همان‌طور که برخی از نمایندگان مجلس نیز به درستی‌اشاره کرده‌اند، در موضوع برجام که آن را فتح‌الفتوح نامیدند و قسم جلاله خوردند، هیچ دستاوردی برای کشور نداشت. حال در مورد FATF که تضمینی هم نمی‌دهند، نتیجه‌اش از همین الان مشخص است.