kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۰۱۸
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۲
حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی در نماز جمعه تهران:

پذیرش شروط دشمن در مذاکرات، نشانه استقلال نیست

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه تعیین تعداد سانتریفیوژ‌ها از سوی غرب زیاده‌طلبی و باج‌گیری است، گفت: اگر ما در این باره با آن‌ها کنار بیاییم دلیل ضعف و ذلت ما خواهد بود.
به گزارش فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خطیب نمازجمعه تهران در جمع نمازگزاران، با اشاره به بحث مذاکرات هسته‌ای گفت: آن شش ماه پس از توافقنامه ژنو گذشت و حالا به توافقنامه نهایی رسیده‌اند و دور جدیدی از مذاکرات آغاز شده است.
خطیب نمازجمعه تهران ادامه داد: همانگونه که رهبر حکیم و زمان‌شناس فرمودند ما با مذاکره مخالف نیستیم بلکه فعالیت‌های دیپلماسی جزو ضروت‌های بسیار بالای کشور است.
صدیقی گفت:‌ باید افراد بسیار باهوش و دارای کیاست و قدرت با تاکتیک‌های مناسب فعالیت کنند و با کشورهای مختلف ارتباط، مذاکره و تعامل داشته باشند این لازمه زنده بودن است. ارتباط بین‌المللی لازمه زندگی جهانی است.
وی با بیان اینکه مذاکرات به شرایط حساسی رسیده است، تصریح کرد: مسئله هسته‌ای یک مسئله ملی است و جزو حقوق ملی محسوب می‌شود که تمام کشور و آحاد مردم این را به عنوان حق مسلم، یک سرمایه عظیم و به عنوان یک امر بازدارنده در برابر قدرت‌های بزرگ مورد حمایت خود قرار داده و شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ما است را سر می‌دهند.
وی افزود: در بحث هسته‌ای و در بحث‌های دیگر اسلام نمی‌پسندد که جامعه اسلامی زیر یوغ کافران باشد و اگر می‌خواهیم که آنها سلطه‌ای بر ما نداشته باشند هیچ راهی جز توسعه علم، ترقی در ایجاد صنعت و فناوری و همچنین برتری در مسابقه علمی در دنیا برای تأمین عزت و استقلال نداریم.
صدیقی ادامه داد: این جهش هسته‌ای سر سفره شهدا محقق شده است، صنعت هسته‌ای ما قربانی گرفته است و چه قربانی‌های با ارزشی. اینها هر کدام یک عالم بودند و برخی نیز درردیف برگزیدگان صالح خداوند قرار داشتند.
وی با تاکید بر اینکه در بحث هسته‌ای باید خط قرمز را رعایت کرد، افزود: مسئله تحقیقات و توسعه،قابل مذاکره نیست و دانشمندان ما باید در مسئله تحقیق بدون مانع کار را پیش ببرند.
خطیب نمازجمعه تهران،‌ادامه داد: مسئله دیگر بحث تعداد سانتریفیوژ‌ها است. تعیین تعداد سانتریفیوژ‌ها زیاده‌طلبی و باج‌گیری است و طرف مقابل را ضعیف فرض کردن است. از نظر NPT انرژی هسته‌ای برای تمام کشور‌ها است و هیچ کشوری نیز نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.
صدیقی با اشاره به اینکه اگر ما در این باره با آنها کنار بیاییم دلیل ضعف و ذلت ما خواهد بود، گفت: مسئله مهم دیگر، سطح غنی‌سازی متناسب با نیازهای ماست، آنها نباید غنی‌سازی و نیاز ما را تشخیص دهند بلکه ما خود نیازمان را تشخیص می‌دهیم.
وی افزود: در بحث رآکتور هسته‌ای تهران آنها وعده‌هایی دادند و به وعده‌های خود عمل نکردند، ما نباید به دشمن اعتماد کنیم. قبول کردن شرایط آنها، شرط استقلال نیست ملت ما ملتی استقلال‌طلب و حماسی است. امام ما صولت آمریکا را شکست، آمریکا را کوچک شمرد و فرمود که آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.
صدیقی در ادامه سخنان خود به بازدید اخیر رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: سپاه پاسداران در بخش طراحی پهپادها، سامان‌دهی موشک‌ها، سامانه‌های پدافندی، انواع رادار‌ها و انواع ابزار دفاعی با اتکاء به نیروهای داخلی پیشرفت‌های بسیار زیادی که قابل عرضه در جهان بوده است، ارائه کرده است.
وی افزود:‌ مقام معظم رهبری زمانی که این پیشرفت‌‌ها را مشاهده کردند هم خوشحال شدند و هم فرمودند ما به این میزان قناعت نمی‌کنیم بلکه باید این امر بیشتر پیش برود و پیامی دارد که «ما می‌توانیم»‌.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: البته در بخشی از مدیریت‌های کشور این پیام را دریافت نمی‌کنند، نکته مورد توجه این است که وزارت کشور، وزارت اطلاعات،‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم،‌ وزارت آموزش و پرورش،‌ باید مسائل فرهنگی را بیش از پیش مورد توجه قرار داده و نسبت به این مسئله احساس تکلیف شرعی کنند، زیرا این کشور، کشور اهل بیت و قرآن است.
وی اضافه کرد: وزارتخانه‌‌ها باید در عزل و نصب‌‌ها مسئله تقوا را مد نظر قرار دهند و به اوضاع فرهنگی کشور حساسیت داشته باشند، در برخی مناطق شهر تهران بی‌حجابی کامل است و انواع ابتذال‌‌ها از طریق ماهواره و شبکه‌های اینترنتی به خانواده‌‌ها راه می‌یابد.
صدیقی گفت: مقام معظم رهبری فضای مجازی را موضوع بسیار حساسی می‌دانند به طوریکه گروهی را با ریاست رئیس‌جمهور مشخص کردند تا این مسائل را کنترل کنند و در کشورهای دیگر نیز همینطور است که نمی‌گذارند نرم‌افزارهایی که بُعد جاسوسی، امنیتی و اقتصادی دارد، آزاد باشد.
دعوت وزارت علوم از خیرین برای ساخت خوابگاه‌ها
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه‌‌ها پاسخگوی یک چهارم متقاضیان خوابگاه متأهلی هستند، گفت: وزارت علوم از خیرین دانشگاهی تقاضای مشارکت در حوزه ساخت خوابگاه‌‌ها را دارد.
به گزارش فارس سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران، گفت:‌ این هفته تداوم سنت حسنه اعتکاف در دانشگاه‌‌ها داشته‌ایم و استقبال دانشجویان به اندازه‌ای بود که تنها نیمی از مشتاقان توانستند در مراسم اعتکاف حضور یابند زیرا مساجد دانشگاه‌‌ها برای نیمی از متقاضیان ظرفیت داشت و امیدواریم از طریق اینگونه مراسم به سمت دانشگاه ایده‌آل اسلامی برویم.
هاشمی با اشاره به نام‌گذاری دیروز به نام روز خوابگاه‌‌ها و پشتوانه مردمی اظهار داشت: پشتوانه مردمی همان سنت وقف است و با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری خیرین دانشگاهی در بخش خوابگاه‌‌ها از آنها تقاضا داریم نسبت به این دغدغه دانشجویان نیز توجه بیشتری داشته باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، گفت: سنت حسنه وقف ریشه دیرینه در جامعه دارد و سبب شده است تا خیرین در دانشگاه‌‌ها نیز دست همت را بالا بزنند به طوری که در حال حاضر بیش از 350 فرد خیر به کمک وزارت علوم آمده‌اند و اموال خود را در زمینه امور دانشگاهی وقف کردند.
وی اضافه کرد: بیش از 120هزار متر مربع فضای خوابگاهی از سوی خیرین ساخته شده و بیش از 50هزار متر مربع نیز در دست ساخت است، همچنین خیرین دانشگاهی در حوزه‌های دانشگاه‌سازی، تجهیز مراکز علمی و امکانات آزمایشگاهی،‌ یادمان شهدا، کتابخانه‌‌ها و... نیز فعال هستند.
به گفته هاشمی در حال حاضر 40درصد دانشجویان خوابگاه دارند در حالیکه استاندارد بیش از 60درصد است و همچنین میانگین حضور دانشجویان در هر اتاق خوابگاه‌‌ها 6 نفر است که باید به 4 نفر برسد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه سیاست نظام و وزارت علوم بر تسهیل امکان ازدواج دانشجویی است عنوان کرد: تأمین سرپناه یکی از تسهیلات برای ازدواج دانشجویان است در حالیکه خوابگاه‌های متأهلان در دانشگاه‌‌ها تنها پاسخگوی یک چهارم متقاضیان است و برای بهبود این شرایط مساعدت دولت و خیرین دانشگاهی را می‌طلبیم.
هاشمی گفت:‌ در سال گذشته یکی از خیرین آمریکا 150 میلیون دلار از اموالش را وقف دانشگاه کرد و ده‌‌ها هزار مرکز وقف و اعانات در کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز فعال هستند بنابراین ما توقع داریم هزاران واقف و خیر، اموال خود را در مسیر پیشرفت علمی کشور هزینه کنند.
وی افزود: وزارت علوم برای تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز است،‌برنامه‌ریزی دارد زیرا محور اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش‌بنیان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 4 میلیون و 300 دانشجو در کشور وجود دارد، گفت: در حوزه آموزش عالی به دنبال تغییر الگوهای ترکیب ساختاری جمعیت هستیم زیرا در حال حاضر 90درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی 9درصد در مقطع کارشناسی ارشد و یک درصد در مقطع دکتری هستند در حالیکه در نظر داریم به برنامه‌ای برسیم که 30درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و بیش از 3.5درصد در مقطع دکتری تحصیل کنند.
توسعه مراکز کاهش طلاق در سطح کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طرح پایلوت کاهش طلاق در استان یزد گفت: ‌این طرح به زودی و با حمایت دولت در سایر استان‌‌ها اجرا خواهد شد.
به گزارش فارس همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی نیز درسخنرانی پیش از خطبه‌های نماز با اشاره به دو عنوان مهم در تقویم ملی در هفته گذشته اظهار داشت: در هفته اخیر شاهد روز ملی مددکار بودیم که این روز مصادف است با ولادت حضرت علی (ع) است.
وی افزود: سازمان بهزیستی بالغ بر 150 عنوان فعالیت انجام می‌دهد که مددکاری محور اصلی برنامه‌های سازمان بهزیستی محسوب می‌شود.
هاشمی بیان داشت: توجه به تحکیم بنیان خانواده یکی دیگر از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر سازمان بهزیستی به آن توجه کرده است و در این راستا قدم‌هایی را با تولید محتوا و بر مبنای توصیه‌های مقام معظم رهبری برداشته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت:‌ توسعه مراکز مداخله-آگاه‌سازی و مشاوره رایگان می‌تواند در کاهش طلاق در سطح کشور موثر باشد که سازمان بهزیستی در این راستا حرکت خود را آغاز کرده است.
راهپیمایی امر به معروف و نهی از منکر
 پس از اقامه نماز جمعه
راهپیمایی امر به معروف و نهی از منکر به منظور ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر، عفاف و حجاب و حمایت از آمران به معروف پس از اقامه نماز جمعه تهران با حضور پرشور نمازگزاران برگزار شد به گزارش فارس، راهپیمایی پرشور مردم و نمازگزاران تهرانی دیروز و پس از نماز جمعه تهران با حضور اقشار مختلف مردم به سمت میدان فلسطین برگزار شد. این راهپیمایی به پیشنهاد گروه‌های مردمی و به منظور ترویج امر به معروف و نهی از منکر، عفاف و حجاب و حمایت از آمران به معروف برگزار شد
در این راهپیمایی اقشار مختلف مردم نمازگزار با در دست داشتن دست‌نوشته‌‌ها و شعارهای مختلف با مضامین «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر انگلیس»،« تذکر لسانی واجب مسلمین است»، «راه شهید خلیلی همین است همین است»، «خلیلی خلیلی راهت ادامه دارد» و «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست» و اعتراض به برنامه‌های صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به وضعیت فرهنگی به خصوص فرهنگ عفاف و حجاب، خواستار اقدام انقلابی در برخورد با مفاسد اجتماعی شدند و از قوه قضائیه خواستند قاتلین شهید خلیلی، شهید امر به معروف و نهی از منکر در ملأ عام اعدام گردند.
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا دهقانی استاد گروه فقه دانشگاه امام صادق (ع) در سخنانی اظهار داشت: اسلام احتیاج به صیانت دارد و این گوهر گرانقیمت در صورت عدم مراقبت و توجه دچار لطمه می‌شود و شهدای کربلا اسلام را از باریک‌راهی در کنار ولی امر زمان خود به سلامت عبور دادند و همه مردم در این خصوص  وظیفه دارند اما مسئولین و متولیان مسئولیت بیشتری دارند.
در پایان این راهپیمایی بیانیه‌ای از سوی مردم مسلمان و خداجو قرائت شد.
در این بیانیه راهپیمایان خواستار ایجاد شورای عالی برای پیاده‌سازی قانون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب که مصوب سال ۱۳۸۳ در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، شدند.