kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۵۲۶۰
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مطرح کرد

غفلت از صنعت زنبورداری در بودجه سال آینده

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران گفت: در لایحه بودجه ۹۷ برای نهاد‌هایی که جزو اولویت دولت نیست، بودجه هنگفتی اختصاص یافته در حالی که بودجه صنعت زنبورداری با وجود اهمیت بالا، مغفول مانده است.




عفت رئیسی سرحدی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از مغفول ماندن صنعت زنبورداری در بودجه سال آینده، بیان کرد: در لایحه بودجه سال آینده برای نهادهای موازی که جز اولویت دولت نیست، بودجه هنگفتی اختصاص یافته است، به همین خاطر از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که  بخشی از بودجه را به سمت و سوی کارآفرینی در صنعت زنبورداری که اهمیت بالایی در حفظ محیط زیست و جلوگیری از مهاجرت افراد به کلانشهرها دارد، اختصاص دهند.
وی با انتقاد از تخصیص نیافتن ردیف بودجه مستقل به بیمه زنبورداران اظهار کرد: براساس تفاهم‌نامه صندوق بیمه تامین اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اتحادیه سراسری قرار است که حدود 85 هزار زنبوردار تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
این مقام مسئول اعلام کرد: زنبورداران در حالی تفاهم‌نامه بیمه روستایی و عشایری امضا کردند که چشم به راه عدالت در زمینه بیمه و بهره‌گیری از سطح خدمات هستند.رئیسی سرحدی افزود: هم اکنون از 85 هزار زنبوردار تنها حدود 10 هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند که دولت 5 تا 6 هزار نفر آنها از محل هدفمندی یارانه‌ها بیمه کرده و مابقی بیمه خویش‌فرما هستند که نرخ آن بسیار بالا است.
وی با اشاره به اوضاع نامساعد زنبورداران نسبت به روستاییان و عشایر گفت: با توجه به نیمه دوم ماه زمستان، زنبورستان‌ها به سبب نبود بارش‌های مناسب دچار فقر غذایی هستند که با توجه به اهمیت زنبور عسل در حفظ محیط زیست از مسئولان تقاضا داریم که حمایت جدی از این صنعت به عمل آورند.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ادامه داد: اکنون 85 هزار عضو اتحادیه سراسری زنبورداران هستند و حدود یک میلیون اشتغال غیرمستقیم در این حوزه وجود دارد که بدین منظور در صدد هستیم تا بانک‌ها منابع ارزان‌قیمت، همانند تسهیلات عشایری در اختیار زنبورداران قرار دهند تا  بتوانند بر توسعه محصول، بازسازی و نوسازی کندوهای عسل، ارتقای کمی و کیفی تولید عسل کار کنند.
به گفته رئیسی سرحدی نوسازی و بازسازی کندوهای عسل، انتقال دانش فنی به زنبورستان‌ها و استفاده از دانش نوین در برداشت محصول امری ضروری است.