kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۱۶۰۰
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۹
علی رغم فعالیت واحد‌های تولیدی با ظرفیت پایین

بانک مرکزی: واحدهای صنعتی از رکود خارج شدند!!



در شرایطی که تولیدکنندگان و کارشناسان اقتصادی، وضع تولید در کشور را نامناسب دانسته و اعلام می‌کنند با ظرفیت‌های پایینی به کار خود ادامه می‌دهند، معاون اقتصادی بانک مرکزی، مدعی خروج واحدهای صنعتی از رکود شد.
موضوع رکود در کشور و خروج از آن، که بارها توسط دولتمردان مطرح شده، در حال حاضر دغدغه اصلی تولیدکنندگان و اقتصاد کشور است؛ چه اینکه وضعیت تولید همچنان دچار گرفتاری‌های عدیده‌اش هست ولی دولتمردان هر چند وقت یکبار اعلام می‌کنند از رکود خارج شدیم!
هرچند استناد این مسئولان به برخی آمارهای رسمی است ولی در این زمینه باید گفت اتکا به یک آمار در زمینه رکود، کافی نبوده و به عنوان مثال رقم بالای چک‌های برگشتی که بیشتر از 61 هزار میلیارد تومان است، نشان می‌دهد وضعیت تولید با رونق همراه نیست.
در آخرین نمونه از اظهارات دولتمردان؛ پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی در همایش صنعت لیزینگ با ‌اشاره به تغییراتی که در رشد اقتصادی ایجاد شده است، گفت که بررسی شاخص تولید در کارگاه‌های بزرگ صنعتی نشان‌دهنده رشد 4/9 درصدی در فصل بهار است. در عین حال که شاخص رشد در تابستان به 5/3 درصد رسیده است. در مجموع این آمارها نشان‌دهنده خروج واحدهای صنعتی از رکود خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آن طور که وی توضیح داده شرایط حاکی از آن است که بر خلاف سال گذشته که رشد نفتی بود، برای سال جاری این بخش‌های صنعتی هستند که توانسته‌اند رشد را تامین کنند به عبارتی رشدهای صنعتی در حال جایگزینی رشد نفتی هستند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین به تغییراتی در بازار مسکن ‌اشاره داشت و گفت: با بررسی‌هایی که در مورد شاخص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان داشته‌ایم باید گفت که این شاخص در تهران با 34/8 درصد افزایش همراه بوده است. در عین حال که در شهرهای بزرگ به 7/9 و در سایر مناطق به 5/3 درصد می‌رسد.
قربانی تاکید کرد که دولت به دنبال رونق غیرتورمی در بخش مسکن است و نمی‌خواهد رونق‌های حبابی سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ در اقتصاد ایران تکرار شود.
توضیحات معاون بانک مرکزی درخصوص خروج از رکود و رشد صنعتی در شرایطی صورت می‌گیرد که کارشناسان و تولیدکنندگان اقتصادی از شرایط اقتصاد و تولید کشور ناراضی هستند، به عنوان نمونه چند روز پیش رئیس‌‌انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک با اعلام اینکه صنعت کاشی و سرامیک امروز با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کند، از اخراج شدن کارگران برخی واحدها در صورت نبود محرکی برای رونق در بازار خبر داده بود و کسری مهرکی، از فعالان حوزه صنعت اعلام کرده بود واحد‌های صنعتی با 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند.
حتی در مورد مسکن که معاون بانک مرکزی از رشد آن خبر داده، افشین پروین پور، کارشناس اقتصاد مسکن با ‌اشاره به اینکه مردم پولی برای ورود به بازار مسکن ندارند، گفته بود: رکود مسکن در کشور بسیار سنگین شده است.
موارد فوق که تنها بخشی از گفته‌های تولیدکنندگان یا کارشناسان در چند روز اخیر می‌باشد، به خوبی نشان می‌دهد وضعیت تولید کشور مناسب نیست و برخلاف اینکه مسئولان سعی می‌کنند شرایط کشور را مطلوب جلوه دهند، تولید کشور حال و روز خوبی ندارد.