kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۱۵۰۹
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷
تمرکز بر نظارت به جای اجرا

۹۹ میلیون تومان بودجه برای نظارت بر هر پروژه اقتصادمقاومتی!


 
 سازمان برنامه و بودجه در تدوین لایحه بودجه سال آینده برای آنچه «هماهنگی و نظارت بر پیشبرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی» عنوان کرده، نزدیک به ۹ میلیارد تومان اعتبار برای خودش در نظر گرفته است.
 به گزارش مشرق، سازمان برنامه و بودجه برای هماهنگی و نظارت بر پیشبرد ۹۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در سال آینده نزدیک به ۹ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است. به عبارتی برای نظارت بر هر یک از ۹۰ پروژه اقتصاد مقاومتی توسط سازمان برنامه و بودجه، به طور میانگین ۹۹ میلیون تومان اعتبار لحاظ شده است.
به نظر می‌رسد اگر مبلغ مذکور به خود پروژه‌های اقتصاد مقاومتی تخصیص پیدا کند، اجرای این پروژه‌ها با سرعت بیشتری صورت گیرد و کمبود بودجه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، تا حدی رفع شود.
ضمن آنکه مشخص نیست منظور از هماهنگی و نظارت بر اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی چیست و چه سازوکاری برای آن دیده شده که چنین بودجه‌ای برای آن درج شده است.
به نظر می‌رسد دولت به جای اختصاص بودجه برای هماهنگی و نظارت بر پیشبرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، باید همت واقعی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به خرج دهد و سیاست‌های لیبرالیستی که توسط اقتصاددانان ذی‌نفوذ تزریق می‌شود، کنار بگذارد و گرنه با اختصاص صدها میلیارد تومان بودجه برای نظارت بر اجرای اقتصاد مقاومتی هم، این سیاست‌ها اجرا نخواهد شد.
گفتنی است با بررسی بودجه سال آینده به موارد دیگری از سوء تخصیص منابع ملی می‌رسیم. به عنوان نمونه در شرایطی که دولت در لایحه بودجه 97 و در اقدامی سؤال‌برانگیز، برای 293 طرح مطالعاتی و اجرائی تنها 20 میلیارد تومان پیش‌بینی کرده، برای اداره یک موسسه وابسته به دولت تحت نظر مسعود نیلی، مشاور ارشد اقتصادی رئیس‌جمهور، 33 میلیارد تومان در نظر گرفته است!
در یک مورد دیگر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری که مدیریت آن را مشاور رسانهای رئیس‌جمهور به عهده‌ دارد، قرار است در سال آینده ۳۰ نشست و همایش برگزار کند که میانگین اعتبار هر یک از این نشست‌ها ۱۱۳ میلیون تومان و بودجه مجموع آن ۳.۴ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.همچنین بابت هر گزارش تحلیل داده‌های آماری برای معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، ۴۰ میلیون تومان حق‌الزحمه داده شود. علاوه‌بر این مطابق با لایحه بودجه ۹۷، هر جلسه دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده ۸ میلیون تومان هزینه در بردارد!
گفتنی است در حالی که مردم و کارشناسان از رقمهایی که دولت برای بودجه 97 پیش‌بینی کرده همچون قیمت غیرواقعی دلار، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، حذف حدود 30 میلیون یارانه‌بگیر، افزایش فشار مالیاتی و... اظهار نگرانی می‌کنند، بودجه‌های سرسام‌آور برای امور جاری برخی نهادهای وابسته به دولت بخشی از بودجه کشور را می‌بلعد.