اخبار ویژه
از ادعای صادرات فناوری تا خیز برای صادرات لوازم آرایشی به ایران!
یک شبکه تلویزیونی فرانسه از خیز شرکتهای تولید لوازم آرایشی این کشور برای ورود به بازار ایران خبر داد.
فرانس 24 در گزارشی گفت: به دنبال لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران و سفر رئیسجمهور این کشور به پاریس، شرکتهای تولیدکننده لوازم آرایشی منتظر ورود به بازار پرمصرف ایران هستند.
در این گزارش آمده است: شرکتهای تولیدکننده لوازم آرایشی و بهداشتی فرانسه بعد از لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران، به بازار بزرگ و پرمصرف این کشور چشم دوختهاند.
این شبکه تلویزیونی با اشاره به قراردادهای سنگین تجاری میان تهران و پاریس بعد از توافق هستهای وین، افزود: شرکتهای تولید و عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی فرانسه، صدور محصولات خود را به ایران در دستور کار خود قرار دادهاند.
شرکت تولید لوازم آرایشی «گرین دو پستل» یکی از این شرکتهاست که مدیران آن، ایران را بازاری پرسود برای محصولات این شرکت میداند. ایران هفتمین بازار بزرگ مصرف کننده محصولات آرایشی و بهداشتی در جهان محسوب میشود.
فرانس 24 افزود: تندروهای ایران که همواره سیاستهای روحانی درباره توافق هستهای را بارها زیر سؤال بردهاند، معتقدند که سود اصلی از توافق وین را شرکتهای خارجی به ویژه فرانسویها به جیب میزنند و از این رو بارها خواستار تغییر سیاستهای دولت ایران درباره انعقاد قرارداد با شرکتهای اروپایی شدهاند.
یادآور میشود آقای روحانی 2 سال پیش در پی سفر به پاریس و دیدار با فرانسوا اولاند رئیسجمهور وقت فرانسه، از قول مقامات آن کشور گفت که دوران صدور کالاهای مصرفی به ایران تمام شده و هنگام صادرات فناوری و ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است(!) اما اکنون به نظر میرسد فرانسویها در صدد صادرات هر چه افزونتر مواد مصرفی و تجملاتی به ایران هستند.
دیپلمات آمریکایی: یمن هم در دامان ایران افتاده است
یک نشریه آمریکایی تأکید کرد ایران با موفقیت و یکی پس از دیگری رقابتها در منطقه را پشت سر میگذارد.
نشنالاینترست در تفسیری به قلم جنیو عبدو خبرنگار و عضو اندیشکده شورای آتلانتیک نوشت: نقش و اهداف ایران در خاورمیانه، بسیار پیچیدهتر از چیزی است که در ظاهر به نظر میرسد. در پی کشته شدن «علی عبدالله صالح» رئیسجمهوری پیشین یمن، مقامات بلندپایه سیاسی ایران از این اقدام حمایت میکنند که نشانگر وجود حمایت گسترده طیفها و جناحهای سیاسی این کشور از اهداف منطقهای ایران است.
این اتفاق که احتمالا توسط شورشیان حوثی تحت حمایت ایران در تاریخ چهارم دسامبر (13 آذرماه) صورت گرفته، از دید «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران، «محمدعلی جعفری» فرمانده ارشد سپاه پاسداران، و حسین شریعتمداری سردبیر روزنامه کیهان و از روزنامهنگاران نزدیک به رهبر ایران، پسندیده آمده است.
سردار جعفری همچنین مرگ صالح را گامی رو به جلو برای اهداف انقلاب اسلامی ایران دانست و افزود: «متحدان ایران در سوریه، یمن و بحرین از تجربیات انقلاب ایران الهام گرفتهاند.»
«علیاکبر ولایتی»، از شخصیتهای مورد اعتماد و نزدیک به «آیتالله» خامنهای، نیز در این خصوص اظهار داشت: «توطئه عربستان و امارات متحده عربی (پس از ترور صالح) در یمن شکست خورده است و مردم یمن با گذشت دو سال از بمبارانهای وحشیانه عربستان، همچنان مقاومت میکنند.» پیش از این روحانی رئیسجمهور میانه رو و وزیر امور خارجه ایران، موضع نسبتا متفاوتی نسبت به دیگر جناحهای سیاسی تندرو داخل این کشور در اینگونه موارد داشتهاند، اما طی ماههای اخیر روحانی با چرخشی قابل توجه، تلاش دارد تا موضع واحدی با دیگر جناحها نسبت به رویدادهای داخلی و خارجی در پیش گیرد.
تهران دیگر قصد ندارد دست از پشتیبانی از نیروهای شبه نظامی شیعه منطقه بردارد، چرا که این حمایت برای ایران، منافع راهبردی فراوانی به همراه دارد.
عوامل دیگری نیز وجود دارند که به محاسبات و تغییرات ایران کمک میکند؛ نقش مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزبالله که با حضورش در سوریه، به تثبیت قدرت و آینده سیاسی بشار اسد (رئیسجمهوری این کشور) کمک شایانی نمود.
لازم به ذکر است پیروزی اسد در سوریه، برگ برنده بزرگی برای ایران به شمار میآید و توازن قدرت را در منطقه به نفع ایران تغییر داده است.
روحانی در سخنرانی تلویزیونی در روز پنجم دسامبر (14 آذرماه) گفت: «مردم فداکار یمن، اقدام متجاوزان را بدون پاسخ نخواهند گذاشت.» از سوی دیگر، ایران در رقابت ژئوپلیتیک منطقهای با عربستان بر سر سوریه، عراق، لبنان و یمن خود را برنده میدان میداند.
نقش و اهداف ایران در خاورمیانه، پیچیدهتر از چیزی است که در ظاهر به نظر میرسد.
حضور ایران در برخی کشورها، مانند لبنان و سوریه، پیشگیرانه است، اما مداخله در کشوری مانند یمن، فرصتطلبانه به شمار میآید.
«رایان کراکر» دیپلمات کارکشته آمریکایی که به صورت مستقیم با مقامات ایرانی در مورد مسائل مربوط به همکاری تهران با عوامل القاعده، مذاکره کرده و پایهگذار اصلی سیاست ایالات متحده در عراق و افغانستان به شمار میآید، در مصاحبهای در چهارم دسامبر (13 آذرماه) گفت: «یمن و حوثیها همچون هدیهای بودند که در دامان ایرانیها افتادند.»
وی معتقد است ایران همواره تمامی گزینهها را در دسترس نگه میدارد. اگر روزی بداند حمایت از گروههای سنی هم برایش مزایای راهبردی دارد، قطعا این کار را خواهد کرد.»
ژنرال صهیونیست: یک هلال ایران تبدیل به دو هلال شده است
رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی گفت ایران از طریق دو هلال شیعی میکوشد بر خاورمیانه مسلط شود.
ژنرال گادی آیزنکوت در گفتوگو با تارنمای جیفروم وابسته به یهودیان فرانسه گفت: «طرح ایران تسلط بر خاورمیانه از طریق دو هلال شیعی است: اولین هلال از ایران آغاز شده، از عراق و سوریه عبور کرده و به لبنان منتهی میشود و هلال دوم از بحرین و یمن عبور کرده و به دریای سرخ ختم خواهد شد.»
این ژنرال اسرائیلی افزود: «این چیزی است که ما باید از وقوع آن در خاورمیانه جلوگیری کنیم.»
ادعای ژنرال صهیونیست درباره سلطهطلبی ایران در حالی است که از عراق و سوریه و لبنان تا بحرین و یمن، این ملتها هستند که پای کار بیداری و مقاومت اسلامی آمدهاند.
صهیونیسم مسیحی 7 سال قبل با تحمیل تروریستهای تکفیری به منطقه سعی کرد به جنگ شیعه و سنی دامن بزند و برای رژیم صهیونیستی حاشیه امنیت بتراشد اما اکنون با نابودی داعش و حماقت ترامپ بر سر بیتالمقدس مجدداً فلسطین اشغالی بر مسئله اول مسلمانان منطقه (اعم از شیعه و سنی) تبدیل شده است.
ایندیپندنت: ایران به تجربه آموخته که باید نفوذ منطقهای خود را گسترش دهد
سفیر اسبق انگلیس در لبنان تأکید کرد: آمریکا نمیتواند قدرت روزافزون ایران در منطقه را نادیده بگیرد.
جیمز وات در روزنامه ایندیپندنت نوشت: هدف از اقدامات ایران در منطقه، «دفاع از خود» است، ترامپ اگر به دنبال برقراری صلح در خاورمیانه است، به جای انتقال پایتخت اسرائیل به بیتالمقدس باید به دنبال بهبود روابط خود با ایران باشد.
وی از اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و ترور علی عبدالله صالح رئیسجمهوری اسبق یمن، به عنوان رویدادهایی که در هفته جاری اوضاع نابسامان منطقه را وخامت بخشیدهاند، یاد کرد و افزود: قدرت و نفوذ ایران در نتیجه تلاشهای نظامی مشترک برای مقابله با داعش در عراق و سوریه، در کشورهای عربی افزایش یافته است.
در این تلاشها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروههای شبه نظامی وابسته به ایران نقش عمدهای داشتهاند و دولت دمشق حیات خود را مدیون این گروهها است. در این میان گروه حزبالله نیز به تهدید اسرائیل ادامه میدهد.
تجاوز صدام حسین به ایران در سال 1980 میلادی که توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز محکوم نشد و تجربه 8 سال جنگ، ایران را متقاعد کرد که تنها با دست و پا کردن متحدان راهبردی چون عراق و سوریه میتواند در آینده از خود در برابر تهدیدات محافظت کند.
همچنین تهدیدهای مستمر اسرائیل برای حمله به توان هستهای این کشور، تهران را به راهاندازی گروه حزبالله به عنوان یک عامل بازدارنده سوق داده است.
باید به عربستان سعودی مشاوره صادقانهای در مورد بهترین راه برای ارتقای امنیت منطقهای داده شود، کشورهای اروپایی باید به تلاش خود برای حفظ توافق هستهای با ایران ادامه دهند و بریتانیا باید در نهایت موضع خود را در مورد اراضی اشغالی فلسطین انتخاب کند.
نقش دولت در شکاف طبقاتی به روایت بانک مرکزی
بر اساس گزارش مرکز آمار، همه شاخصهای مربوط به برابری توزیع درآمد و شکاف طبقاتی در طول 4 سال دولت یازدهم رو به وخامت گذاشتهاند.
مشرق در گزارشی نوشت: شاخص سهم 10 درصد ثروتمندترین به 10 درصد فقیرترین جمعیت در کشور در سال 1391 برابر با 10/79 بود. بدین معنا که 10 درصد قشر ثروتمند جامعه در سال مذکور 10/79 برابر 10 درصد فقیرترین قشر، از کیک اقتصاد کشور سهم بردهاند. اما این فاصله در سال 1395 به 1299 افزایش پیدا کرده استه، یعنی در این سال 10 درصد ثروتمندترین افراد جامعه 12/99 برابر فقیرترین افراد درآمد داشتهاند که حاکی از بدتر شدن وضعیت توزیع درآمد در دولت یازدهم است.
شاخص دیگری که مرکز آمار محاسبه کرده، سهم 20 درصد ثروتمندترین به 20 درصد فقیرترین جمعیت کشور است. بر اساس این آمار، در پایان سال 1391 سهم 20 درصد ثروتمندترین به 20 درصد فقیرترین جمعیت 6/65 برابر بود که در پایان سال 1395 این فاصله به 7/61 برابر افزایش پیدا کرد.
شاخص سومی که توسط مرکز آمار برای محاسبه وضعیت توزیع درآمد در کشور محاسبه شده است، سهم 40 درصد ثروتمندترین به 40 درصد فقیرترین جمعیت است.
این فاصله در پایان سال 1391 معادل 3/75 برابر بود که در پایان سال 1395 به 4/1 برابر رسید. به عبارت دیگر فاصله پولدارها و فقرا در 4 سال اخیر، بیشتر و بیشتر شده است.
مهمترین شاخص بررسی توزیع درآمد در کشور، ضریب جینی است که گزارش مرکز آمار نشان میدهد این شاخص از 365/0 در سال 1391 به 390/0 در سال 1395 افزایش یافته و این شاخص هم تشدید نابرابریها در 4 سال اخیر را تایید میکند.
این شاخص نشان میدهد که سهم هر یک از دهکهای درآمدی از کل هزینه ناخالص کشور در طول یک سال چقدر بوده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، سهم دهک اول(فقیرترین اقشار جامعه) از کل هزینه ناخالص کشور در سال 1391 برابر با 2/68 درصد بود که در سال 1395 به 2/37 درصد کاهش پیدا کرده است. یعنی سهم فقرا از کیک اقتصاد کشور، در دولت یازدهم کمتر شده است.
در سوی مقابل، سهم دهک دهم(ثروتمندترین اقشار جامعه) از کل هزینه ناخالص کشور در سال 1391 برابر با 28/9 درصد بود که در سال 1395 به 30/8 درصد افزایش پیدا کرد، بنابراین سهم پولدارها از کیک اقتصاد کشور در دولت یازدهم بیشتر شده است.
ناصری: دولت روحانی گفتمانی از خود ندارد
یکی از افراطیون مدعی «رحماجارهای» بودن دولت تهدید کرد که اگر روحانی و تیم وی در حزب اعتدال و توسعه به اصلاحطلبان توجه نکند، حذف خواهند شد. ناصری مدعی شد روحانی متعلق به اصلاحطلبان است و نه
اعتدالگرایی.
عبداله ناصری در کنار اصغرزاده از زمره اصلاحطلبانی است که دولت روحانی را «رحماجارهای» خوانده است. وی در روزنامه اعتماد نوشت: برخی تصور میکنند، ممکن است هزینههای سنگینی که اصلاحطلبان پرداخت کردهاند، این جریان را وادار به نوعی عقبنشینی سیاسی و اجتماعی کرده باشد و ائتلاف با اصولگرایان معتدل را هم از همین رو میدانند.
وی افزود: توجه کنید که این «گفتمان» اصلاحطلبی بوده که جریانی را به نام هواداران دولت یا اعتدالیون که یک «روش» است، کنار خود گذاشته است. اگر جریان اعتدالی و هواداران دولت که در حزب اعتدال و توسعه تجسم پیدا کردهاند و پشت سر آقای روحانی هستند، مصالحسنجی نکنند و منافع ملی را در نظر نگیرند، برای همیشه از تاریخ سیاسی ایران حذف خواهند شد.