kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۹۸۰۴
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴
استاد علوم استراتژیک:

آمریکا برگه کاغذی به اسم دلار می‌دهد و گل ثروت ما را می‌گیرد

استاد علوم استراتژیک، با اشاره به چاپ دلار بدون پشتوانه از سوی دولت آمریکا، تأکید کرد: آمریکایی‌ها یک برگه کاغذ به جهان می‌دهند و گل ثروت و ماحصل زحمات دیگران را می‌گیرند و استثمار می‌کنند.



حسن عباسی، رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، درخصوص موضوع «پول»، در پاسخ به این سؤال که «چرا گفته میشود ساز و کار پولی موجود همان ربا است» اظهار کرد: تلقی بزرگان ما از ربا این است که یک چیزی را به کسی می‌دهیم و یک چیزی را مضاف بر آن از فرد می‌گیریم؛ آمریکایی‌ها یک برگه کاغذ به جهان می‌دهند و گل ثروت و ماحصل زحمات دیگران را می‌گیرند و استثمار می‌کنند.
وی متذکر شد: وقتی مبنای مراودات اقتصادی جهان ارز مرجع یعنی دلار ایالات متحده است، آمریکا پول بدون پشتوانه را در بازار جهانی به‌عنوان اعتبار می‌ریزد و متقابلاً ثروت عظیمی را جذب می‌کند.
رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با اشاره به اینکه «بسته به حجم اقتصاد، هر کشور تورم آمریکا را جذب اقتصاد خودش می‌کند» ادامه داد: در آمریکا چهارصد درصد تورم وجود دارد اما نمود ندارد؛ زیرا اگر صد کشور هر کشور متوسط چهار درصد از تورم آمریکا را جذب کند، تورم آمریکا تک‌رقمی می‌شود.
عباسی با اشاره به عدم موضوع‌شناسی برخی افراد که اتفاقاً از درجه اجتهاد نیز برخوردارند، خاطرنشان کرد: یک فردی با درجه آیت‌اللهی و دکترا حرفی می‌زند و نشریات لیبرال آنقدر خوششان می‌آید که روی جلدشان می‌زنند که ایشان به وزیر اقتصاد گفتند «سیستم اقتصادی ما ربوی نیست»، و وزیر اقتصاد هم گفته که «حاج‌آقا شما خودتان بروید در جامعه این را بگویید»!
وی درخصوص خلق بدهی با مکانیزم خلق پول افزود: خلق پولی که بانک مرکزی انجام می‌دهد ایجاد بدهی می‌کند. خلق پول خلق ثروت نیست، بلکه خلق بدهی است؛ یعنی اگر بانک مرکزی پول بیشتری چاپ کرد، معنی‌اش این نیست که ثروت بیشتری تولید شده، بلکه در چرخه اصلی اقتصاد در نهایت بدهی بیشتری تولید می‌شود.
رئیس اندیشکده یقین تأکید کرد: پول باید باز تعریف شده و سنجه‌های پول در جامعه دینی کاملاً مشخص شود که بزرگانی مانند آیت‌الله حائری شیرازی در این زمینه‌ها زحماتی می‌کشند. در مبارزه با این ربای سازمان و ساخت‌یافته به حق بزرگان و مراجع عظام تقلید حضور دارند و برای ما قوت قلب بوده است. الآن پشتوانه جنبش مردمی مبارزه با ربا را که در پنج سال گذشته شکل دادیم، همین مواضع هر از چندگاه مراجع عظام تقلید است، بویژه مواضع انقلابی آیت‌الله جوادی آملی که بسیار مردم را تکان داده و منقلب و حساس کرده است.
عباسی با تأکید بر اینکه «ایالات متحده پدیده‌ای به‌نام ابَر ربای جهانی را رقم زده» انتشار پول بدون پشتوانه را ربا دانست و تصریح کرد: ممکن است این تعاریف از پول، در نگاه فقهای متقدم ما نیامده باشد، اگر آن روز با این سازوکار نظام بانکی و سیستم چاپ پول بدون پشتوانه آشنا می‌شدند، قطعاً دامنه تعریف ربا را موسع می‌گرفتند.
وی اضافه کرد: در نظام‌سازی دامنه فقه ما در حیطه تبیین حدود ربا، نمی‌تواند با اتکا به سازوکارهایی که از گذشته وجود داشته، حجم ربای سازمان‌یافته کنونی را پوشش دهد. فقه ما باید تکلیفش را با این حوزه مشخص کند، یعنی باید خیلی صریح و روشن مشخص کند این چیزی که الآن بصورت پول بدون پشتوانه رواج دارد ربا هست یا نه؟