kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۹۷۰
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۰

لیلی گلستان: زنان بی‌خود می‌گویند که خوشبخت هستند!(اخبار ادبی و هنری)




لیلی گلستان، نویسنده و گالری‌دار که پدرش به دلیل جاسوسی برای انگلیس در دهه 50 از کشور اخراج شد، اصرار دارد که زنان ایرانی جاهل، دروغگو و بدبخت هستند! وی سند حرف‌هایش را هم 28 زن آسیب‌دیده می‌داند و می‌گوید که فقط همین 28 زن راست می‌گویند و زنانی که خود را خوشبخت می‌دانند «بی‌خود می‌گویند»!
در میزگردی با حضور کارشناسان اجتماعی و روانکاوی در روزنامه شرق، لیلی گلستان دختر ابراهیم گلستان که قبلا پدرش را زورگو و تحقیرکننده معرفی کرده بود، به زنان ایرانی توهین‌هایی را روا داشت.
وی در بخشی از این میزگرد درباره 28 زن سخن گفت که در دفتر کارش با آن‌ها دیدار کرده و وضعیت آن‌ها را به کل زنان امروز جامعه ایران تعمیم داد!
وقتی یکی از اساتید دانشگاه و کارشناسان اجتماعی حاضر در این میزگرد گفت «اخيرا در مورد خانواده در تهران كار كرده‌ام. باور كنيد ٧٥ درصد ابراز رضايت است.» اما گلستان در واکنش به این آمار، بدون ارائه سند یا استدلالی آن را رد کرد و گفت که «خب دروغ گفتند. اين روزها كسي راست نمي‌گويد»(!) در جای دیگری بیان کرد: «زنان گفته‌اند احساس خوشبختي مي‌كنند، مي‌گويم بي‌خود گفته‌اند... زناني كه مي‌گويند ما خوشبختيم، دروغ گفته‌اند و پنهان‌کاری کرده‌اند. فقط همان ٢٨ نفر توانستند راست بگويند.»
او حتی پا را از این هم فراتر نهاد و در ادامه توهمات خود، مردان را هم خائن به همسران خود دانست و اظهار داشت: «به‌راحتي مي‌گويند شوهرشان به آنها خيانت نمي‌كند، خب دروغ مي‌گويند. مطمئنند كه خيانت مي‌كند، اما يا اين خيانت را طبيعي مي‌دانند يا اينكه نمي‌خواهند به خودشان بباورانند كه اين اتفاق افتاده یا اینکه نمی‌خواهند من از رازشان سر دربیاورم.»(!)
این مترجم شبه روشنفکر در ادامه مخالفان و منتقدانش را عقده‌ای و بی‌منطق خواند. افرادی چون لیلی گلستان در جریان‌های شبه روشنفکری در حالی با اهانتی آشکار به زنان ایران آنها را «جاهل»، «دروغگو» و «بدبخت» می‌خوانند که همیشه ادعای استیفای حقوق زنان را دارند و خود را فعال حقوق زنان جا می‌زنند!
این جنس سخن گفتن و استدلال کردن لیلی گلستان، امر رایجی در بین شبه روشنفکران برج عاج‌نشین است. آن‌ها در اثر مشکلات شخصی در زندگی و کمبودهای شخصیتی و هویتی صرفا با نگاه از بالا و توأم با حقارت درباره مردم نظر می‌دهند، فیلم می‌سازند و کتاب می‌نویسند و هر جا هم که با استدلال یا استنادی مخالف با نظر خود مواجه می‌شوند  از واژه‌هایی چون «بی‌خود می‌کنند» و «دروغ می‌گویند» استفاده می‌کنند.