محمدجواد لاریجانی:
اگر اروپا نمیتواند به تعهداتش عمل کند چرا برجام را امضا کرد؟!
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: آنها در برجام امضا کردند که همه تحریمها را بردارند اما حالا میگویند که ما از طرف آمریکا در فشاریم؛ اگر شما نمیتوانید پای امضایتان بایستید پس چرا امضا کردید؟
محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر پس از پایان یازدهمین جلسه شورای عالی ستاد حقوق بشر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مسئله حقوق بشر پرچمی است برای تهاجم به جمهوری اسلامی از سوی غربیها؛ یعنی از روزی که انقلاب اسلامی پیروز شد بلافاصله قطعنامههایی علیه ایران تحت عنوان حقوق بشر صادر کردند و گزارشگران ویژهای تعیین شدند که پنجمین آن خانم عاصمه جهانگیر است و انواع موضعگیریهای خصمانه تحت عنوان اتحادیه اروپا مطرح شده است.
لاریجانی افزود: با کشورهایی مواجه هستیم که همه معیارهای حقوق بشری را زیرپا گذاشتهاند اما چون منافع مالی کشورهای آمریکایی و اروپایی را تامین میکنند به هیچ وجه زیر سوال قرار نمیگیرند و ما باید در این صحنه سیاسی، داهیانه ورود کنیم.
دبیرستاد حقوق بشر گفت: ما شاید جزو معدود کشورهایی هستیم که هر کسی به ما در امر حقوق بشر در صحنه بینالمللی و حقوق بشر ایرادی گرفته است رسما پاسخ کتبی و شفاهی دادیم و راهبرد ما دفاع و حضور فعال و بسیار مستدل است چون لازم نیست چیزی را پنهان کنیم زیرا قوانین روشنی داریم و براساس قوانین میخواهیم عمل کنیم.
عهدشکنی اروپا در دوره اصلاحات
دبیرستاد حقوق بشر گفت: اتحادیه اروپا علاقهمند به مذاکره با ماست و طبعا ما از این مذاکره ابایی نداریم و قبلا هم در زمان دولت اصلاحات با اتحادیه اروپا مذاکره داشتهایم اما قرار بود آنها دیگر علیه ما قطعنامهای مطرح نکنند و یکسال گذشت و دیدند جمهوری اسلامی مسیر خود را با استدلال پیش میبرد و آنها عهدشکنی کردند و مصوباتی علیه ما داشتند که طبیعتا جمهوری اسلامی این مذاکرات را مفید ندانست.
وی ادامه داد: اکنون هم همینطور است و مذاکرات معنا ندارد که اتحادیه اروپا علیه ایران بیانیه میدهد و دو قطعنامه را علیه ما در سازمان ملل اسپانسر میشود و اینها شخصیتها و نهادهای کشور ما را تحریم کردند و اگر بناست این خط ادامه پیدا کند طبیعتا پاسخ ما روشن است و اگر دوست دارند در این امور تعدیل و بازنگری داشته باشند طبعا راهش باز است و از این جهت چارچوب مذاکرات در این شورای عالی حقوق بشر تنظیم و به آنها ابلاغ شد.
وی گفت: حقوق بشر پرچم ایران و پرچم کشورهای مدافع حق است و آنها که دنبال زورگویی هستند درست است که اکنون از ابزاری استفاده میکنند اما دیر یا زود باید این ابزار را رها کنند.
با تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران
برای هر موضوعی مخالفم
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: من با تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران در خصوص مباحث حقوق بشری قویاً مخالفم و اگرچه در دیگر مباحث هم مخالفت دارم اما تصمیمگیری به عهده دولت است.
محمدجواد لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه موضعی در خصوص تاسیس دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران دارید افزود: دفتر نمایندگی عمدتاً مسئولیتهای تجاری، اقتصادی و همکاریهای فنی و علمی دارد و البته نظر دولت محترم است که ارزیابی کنند به نفع است یا نه؟
وی گفت: آن بخشی که مربوط به حقوق بشر است مخالف تاسیس این دفتر هستیم چون مواضع اروپا را میدانیم وآثاری از بهبودی در این مواضع نمیبینیم.
لاریجانی افزود: وجود این دفتر در تهران هیچ فایدهای ندارد و شاید مسائل را هم بیشتر کند تا اینکه راه حلی ارائه کند.
وی با اشاره به مصوبه سال گذشته پارلمان اروپا تحت عنوان استراتژی تعامل با ایران گفت: در آنجا تصویب کردند که اتحادیه اروپا دفتری در ایران تاسیس کند و اهداف این دفتر را برشمردند و در مورد اقتصادی گفته بودند که باید بازار مصنوعات اروپایی را در ایران گسترش دهند که ما اکنون در این بخش هیچ تنگنایی نمیبینیم و مصنوعات غربی به کشورمان سرازیر شده است در حالیکه ما به دنبال باز شدن صادراتمان به کشورهای آنها بودهایم.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: آنها در برجام امضا کردند که همه تحریمها را بردارند اما حالا میگویند که ما از طرف آمریکا در فشاریم؛ اگر شما نمیتوانید پای امضایتان بایستید پس چرا امضا کردید؟ ما چرا اصلاً 1+5 داشتیم؟ پس همه شما تابع یک نفر شدید؟ این غیرقابل قبول است که مثلا دویچه بانک آلمانی بگوید من از آمریکا میترسم و با شما رابطه ندارم و همچنین توتال بگوید که ما در کارهای سرمایهگذاری منتظر آمریکا هستیم؛ پس چرا شما امضا کردید؟ وقت امضا هر کدام از شما یک کشور بودید اما وقت عمل همه تابع آمریکا شدهاید.
لاریجانی افزود: درباره احداث این دفتر در مباحث حقوق بشر قویاً مخالفیم و هیچگونه حضور مستمر آنها را در داخل ایران قبول نداریم چراکه موافق مواضع، عملکرد و اقداماتشان نیستیم.