ممنون آقای ترامپ!(یادداشت میهمان)
1- عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد!. اگر جمهوری اسلامی میخواست یکبار دیگر چهره واقعی و فریبکارانه و سیاستهای نابخردانه و زورگویانه آمریکا و غیرقابل اعتماد بودن آمریکاییها را آنگونه که رئیسجمهور آمریکا به نمایش گذاشت! ، برای ملت ایران و همه ملتهای جهان به نمایش بگذارد، نمیتوانست. رئیسجمهور آمریکا نشان داد همانگونه که امام سجاد(ع) فرموده خداوند دشمنان ما را از«حُمقا و جهلا» قرار داده است، تا جایی که تیلرسون وزیرخارجه آمریکا، هم رئیسجمهور این کشور را «ابله و احمق» خوانده و هم خود را فاقد عقل دیپلماسی!، لذا چنین رویکردی از سوی آمریکا دور از انتظار نبود. اما آنچه که دور از انتظارِ دولت دوازدهم بود، همراهی اروپا با آمریکاست. چنانکه فدریگو موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از سخنان ترامپ گفته اکنون سرنوشت برجام در دست کنگره آمریکاست نه در دست اروپاییها!. فرانسه و انگلیس و آلمان هم بعد از سخنان ترامپ در بیانیه مشترکی با اتخاذ رویکردی مشابه ترامپ اعلام کردند «در برجام میمانیم و برای مقابله با برنامه موشکی ایران با آمریکا همکاری میکنیم»! و این همان سخنگری سیمور دیپلمات آمریکایی است که گفته بود «اروپا مجبور است با آمریکا همراهی کند »! و البته آنچه دور از انتظار ملت ایران بود بر باد رفتن همه امیدهایشان به وعدههای داده شده برای حل مشکلات اقتصادی به مدد برجام است.!
2-آقای روحاني در واکنش به مواضع رئیسجمهور آمریکا، برجام را «آزموني بسيار بزرگ» دانست. البته بر خلاف نظر آقای روحانی نه برای1+5 بلکه درحقيقت آزمونی براي ملت ايران بود.چراکه امريکاو دولتهاي اروپايي در بدعهدی و نقض تعهدات خود، بهویژه در تعامل با ايران سابقه سياه طولاني دارند. لذا برجام ازاین جهت براي ملت ايران آزمون بزرگي بود که اولا يک بار ديگر به فريبکاري و غيرقابل اعتماد بودن شيطان بزرگ پي بردند و این دستاورد مهمی بود ثالثا آنچه اين دستاورد را براي ملت ايران بزرگ مي کند، اين است که آزمودند نبايد به هر وعده و شعاري هرچند پررنگ و لعاب که از سوي هر جرياني در جهت منافع حزبي و جناحي و برای رسيدن به قدرت و نه براي حل مشکلات مردم میدهند، اعتماد کنند.اين آزمون بزرگي بود تا ملت ايران جريان هاي سياسي را يکبار ديگر غربال کنند.
3- آنچه که ترامپ خواست به جهان القا کند، صدرصد مخالف هدف او دریافت شد و آن اینکه «سپاه یک نهاد قدرتمند و غیرقابل برخورد است».در حالی که رئیسجمهور آمریکا منفعلانه و ملتمسانه از جهان خواست با قدرت رو به افزایش سپاه مقابله کنند، کاخ سفید قبل از سخنان ترامپ با انتشار متن راهبرد جدید آمریکا درباره ایران، در آن تاکید کرد «قدرت و نفوذ سپاه در طول زمان افزایش یافته و تسلط سپاه بر خلیجفارس و آبهای عمان و دریای سرخ و کنترل تردد کشتیها، هرگونه تحرکی را از نیروهای آمریکا گرفته است». این متن همچنین به نقش سپاه در جلوگیری از سقوط بغداد و دمشق بهدست تروریستها و بلعیدن یمن توسط عربستان و تغییر توازن قدرت به نفع محور مقاومت اذعان میکند و تاکید دارد که «ایران در منطقه نفوذ پیدا کرده بدون اینکه کمترین هزینهای بپردازد». رئیسجمهور آمریکا در حالیکه از مقابله با سپاه که در حمایت از مردم منطقه ایستاده، ناتوان است، برای جااندازی سیاهنماییهای خود علیه سپاه ناخواسته اذعان کرد«سپاه پاسداران توان عملیات در پایتخت آمریکا را هم دارد». لذا به همین دلیل است که اصلا گزینه نظامی به مخیله ترامپِ به ظاهر دیوانه هم خطور نکرده تا جایی که کینزینگر نماینده جمهوری خواه کنگره و همچنین فیلیپ گیرالدی مامور سابق سیا تاکید میکنند «در راهبرد جدید آمریکا مقابله با ایران اصولا نظامی نیست و ترامپ اعتقادی به جنگ با ایران ندارد چون میداند نمیتواند»! و این اقتدار سپاه بود که با هشدار سردار جعفری، رئیسجمهور آمریکا مجبور شد از طرح اولیه خود برای قرار دادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی عقبنشینی کند، هرچند نیشهایش را جور دیگری زد، اما هرچه بود،تجلی سخنان حضرت امام (ره) بود که فرمود «اگر در مقابل آمریکا بایستید، عقبنشینی میکند و اگر یکقدم عقب بیایید، ده قدم جلو میآید!»
4- یکی از پیامدهای راهبرد جدید آمریکا تقویت اعتماد به نفس ملت ایران در مقابل آمریکاست و تاییدی بر این سخنان رهبرمعظم انقلاب است که آمریکا قابل اعتماد نیست و سرانجام برجام نشان داد هرگونه نرمشی در برابر آمریکا، دشمنی آمریکا با ملت ایران را آشکارتر و وارد فاز تهاجمیتری میکند. رئیسجمهور آمریکا براساس پالسهای اشتباهی که از سوی برخی مقامات و سیاسیون داخلی دریافت کرده بود، تلاش مزورانه و البته ناشیانه و محکوم به شکستی کرد تا بین نظام و رهبری و سپاه و مردم فاصله بیندازد، اما موضع گیریهایش موجب اتحاد و یکپارچگی بیشتر ملت ایران در حمایت از سیاستهای اصولی رهبری و اقدامات انقلابی سپاه شد. خود آمریکا نیز در متن راهبرد جدید مقابله با ایران نیز تاکید کرده «دشمن اصلی و عاملی که گروههای مختلف در ایران را با یکدیگر متحد میکند، آمریکا بوده و هست که آیتالله خامنهای از آمریکا بهعنوان شیطان بزرگ یاد کرده است».
5- آمریکا در راهبرد جدید خود باردیگر با تکرار ادعاهای نخ نما شده تقلب در انتخابات که اکنون سران فتنه و فتنهگران نیز خود به دروغ بودن آن اذعان کردند و با درخواست برای آزادی سران فتنه، یکبار دیگر حمایت حماقتآمیز خود از فتنه 88 و فتنه گران را آشکار کرد و مهر تاییدی زد بر اینکه فتنه 88 یک طرح آمریکایی برای از بین بردن اصل نظام و ولایت بود.
6- آمریکا در این راهبرد گفته به ائتلاف هاي سنتي منطقه اي در برابر ايران جان دوبارهاي ميبخشد تا توازن قدرت در منطقه را تغییر دهد. اولا ائتلافهاي منطقهاي آمریکا از جمله ائتلاف موسوم به ضدداعش و همچنین ائتلاف جنگ علیه یمن که واشنگتن و ریاض محور اصلیشان بودند، تاکنون با شکست مواجه شدند و حتی اسمی هم از آنها باقی نمانده است. ثانیا اکنون با شکست طرحهای غلط و تنشآفرین آمریکا و عربستان در منطقه و آشکار شدن اهداف شوم آنها، بهجز خود ریاض و همچنین امارات کسي با امريکا همراهي نخواهد کرد. روابط ترکيه و قطر با آمریکا اکنون بهدلیل سياستهاي متناقض کاخ سفید بحرانی است و بهسوی ایران رو آوردهاند و عمان و کویت نيز با جمهوري اسلامي روابط ديرينه و احترام آميزي تاکنون داشتهاند و همواره خواستار مذاکره کشورهاي عربي با ايران بودهاند. ثالثا عربستان و امارات هم با گرفتار شدن در باتلاق يمن و حمايت از تروريستها چندان اعتبار و توانایي ندارند که بخواهند در مقابل جمهوري اسلامي قد علم کنند.
7- همانگونه که قبلا اشاره شده بود اصلا بحث تایید یا عدم تایید پایبندی ایران به برجام از سوی آمریکا موضوع اصلی و بحث مهمی نیست چرا که اولا تاکنون آژانس بینالمللی انرژی اتمی8 بار، خود دولت آمریکا دو بار و اروپاییها دهها بار و حتی دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی پایبندی ایران به برجام را تایید کردند، آیا اتفاقی افتاده است؟! آیا دست از سر ایران برداشتند و تحریمها را در عمل لغو کردند!؟ ثالثا همانگونه که رئیسجمهور آمریکا پایبندی ایران به برجام را با ادعاهای واهی تایید نکرده است ، باز اتفاق خاصی نخواهد افتاد چون تحریمها و فضای تهدید علیه ایران و ایرانهراسی علیرغم امضاء برجام از قبل وجود داشته از جمله اینکه در اوايل سال جاری میلادی(2017) تحریمهاي هوشمند را عليه ايران و بهویژه سپاه تصويب کرده بودند و از اول آبان نیز اجرایی میشوند. البته در راهبرد جدید آمریکا و به مدد برجام این تحریمها و تهدیدات تشدید میشود. برای این منظور نیز همانگونه که قبلا بیان شد قرار است براساس طرح تیلرسون – کروکر لايحه 1698 مجلس نمايندگان موسوم به «قانون موشکهاي بالستيک ايران و اجراي تحریمها عليه ايران» که در کميته امور خارجي با حمايت 320 نماينده دموکرات و جمهوري خواه به تصويب رسيده و از آن به «سنگينترين تحریمها»ياد شده، در دو هفته آینده در کنگره و سنا به رای گذاشته شود. چنانکه برد شرمن نماينده دموکرات ايالت کاليفرنيا در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان هنگام رایگیری درباره این تحریمها تاکيد کرده «ما تحریمها را اعمال ميکنيم تا به عمد و عملاً توافق هسته اي را از بين ببريم ،اما اعمال تحریمها به سبب برنامه موشکي ايران باعث ميشود منافعي که از اجراي برجام نصيب ما شده به قدرت خود باقي بماند».برد شرمن تاکید کرد که جان کري در سال2015در جلسهای خصوصی با نمايندگان امريکا تاکید کرده بود «خیالتان راحت باشد با برجام ما آزاديم تحریمهاي بيشتري عليه ايران برقرار کنيم!». لذا در لايحه 1698با اصلاح قانون قبلی در حقیقت «تعليق تحریمها» به «تعليق برجام»منجر خواهد شد و قرار است مقامات آمريکايي با دادن مهلت شش ماهه به ایران برای مذاکره مجدد، هر سه ماه یکبار چنين جنجالآفريني را برضد ایران و قدرت دفاعی کشور از طریق برجام به راه بیندازند و به گفته گری سیمور «ترامپ در حال براه انداختن یک نمایش سیاسی تازه است». آمریکاییها با این تحلیل و ادعا که تحریمها دولت ایران را به پای میز مذاکره برجام آورد، معتقدند در کنار عدم لغو تحریمهای قبلی و با اعمال تحریمهای جدید به بهانه قدرت دفاعی، دوباره موفق خواهند شد دولت ایران را نهایتا به پای میز مذاکره مجدد بکشانند. رئیسجمهور آمریکا هر چند از داخل هم پالسهایی متاسفانه دریافت کرده، اما نمیداند که این دفعه به کسی اجازه مذاکره مجدد را نمیدهند و سپاه با قدرت در منطقه با تروریسم مبارزه و بهزودی جشن نابودی داعش و مجلس عزای حامیان داعش را برگزار خواهد کرد! آنگونه که فلیپ گیرالدی مامور سابق سیاه به خبرگزاری اسپوتنیک گفته است: «ترامپ از درک مواضع قوی رهبری و افکارعمومی ایران درقبال اوضاع منطقه غافل است».
دکتر محمدحسین محترم