kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۶۷۷۳
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۵
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی خبر داد

بتن‌ریزی قلب راکتور اراک نتیجه خیانت جاسوس هسته‌ای بود


نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به مفتوح بودن پرونده جاسوسی دری اصفهانی، بتن‌ریزی و نابودی رآکتور آب سنگین اراک را نتیجه جاسوسی این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای عنوان کرد.
 ابوالفضل حسن‌بیگی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در خصوص جزئیات حضور جاسوس در تیم هسته‌ای عنوان کرد: دری اصفهانی دارای اطلاعات ذی‌قیمتی در طول مذاکرات بوده است و این اطلاعات را به واسطه جایگاهی که داشته و همچنین جلساتی که می‌رفته به دست آورده بود و از سویی در طول تاریخ 13 ساله مذاکرات هسته‌ای وی اطلاعات و خبرهای موثقی که هم خود داشته و هم از کانال‌های دیگر تهیه می‌کرده است در اختیار طرف مقابل گذاشته است.
به گزارش دانا، نماینده مردم دامغان در مجلس ضمن بیان اینکه سطح جاسوسی دری اصفهانی توسط قوه قضائیه بررسی شده است عنوان کرد: پرونده جاسوسی از تیم مذاکره‌کننده همچنان مفتوح است و همچنان قوه قضائیه در حال پیگیری سطح جاسوسی از تیم مذاکره‌کننده است.
تاخیر در مذاکرات
 و کسب امتیازات بیشتر آمریکا نتیجه جاسوسی‌ها بود
حسن‌بیگی در ادامه گفت: دری اصفهانی در طول مذاکرات اطلاعاتی را از این سمت برای آمریکایی‌ها می‌برده است و آنها بر اساس این اطلاعاتی که به دست می‌آمده است هم مذاکرات را به تأخیر می‌کشاندند و هم امتیازات بیشتری از تیم هسته‌ای گرفته بودند.
وی افزود: به عنوان مثال یکی از نکاتی که بسیار حساس بود قلب رآکتور اراک بود و می‌توانستیم تنها آن را پلمب کنیم اما جاسوسی‌هایی که در تیم هسته‌ای شده و اطلاعاتی که از این سمت به طرف مقابل درز پیدا کرده در نهایت منجر به از بین رفتن قلب رآکتور اراک شده است.
نماینده مردم دامغان در مجلس با بیان اینکه یکی از کسانی که همواره به جمهوری اسلامی خیانت کرده است همین جاسوس هسته‌ای با گزارش‌های خود بوده است تصریح کرد: پیش از مذاکرات و در طول مذاکرات هم عده دیگری جاسوس اطلاعات داخلی کشور را اعم از نیازها و نقاط ضعف کشور به آمریکا داده و از این طریق تحریم‌های هوشمندی علیه ایران وضع شده بود.
جاسوسی‌ها
صدای روسیه را هم درآورد
حسن بیگی با بیان اینکه جاسوسان هسته‌ای دست آمریکایی‌ها را برای مذاکره به صورت دائم پر می‌کردند گفت: هرجا تیم هسته‌ای در جمع‌های خود به اسنادی دست پیدا می‌کردند که بر اساس آن اطلاعات امتیازات کمتری بدهند و یا موفقیت‌های بیشتری کسب کنند، متاسفانه در هنگام مذاکره شرایط تغییر می‌کرد و با اطلاعات به روزی که در اختیار آنها قرار گرفته بود خواسته‌های طرف غربی از مذاکرات بیشتر شده بود.
وی تصریح کرد: در مواردی که شورای امنیت و سازمان ملل تعهد می‌کردند قطعنامه‌هایی را علیه ایران صادر کنند حتی کشوری مانند روسیه که به دنبال کمک کردن به ایران بود از جاسوسی‌ها و درز پیدا کردن اخبار ناراحت شده و دستشان برای کمک به ایران خالی می‌شد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه جرم جاسوسی در همه کشورها بالاست عنوان کرد: در ایران ضعف قانونی وجود دارد و گروه‌ها و احزاب با سیاسی کردن یک موضوع به دنبال پایمال کردن حقوق مردم هستند و به همین خاطر برخی از احزاب سیاسی در مقابل این جاسوسی‌ها سکوت و یا حتی در جایی از آنها دفاع می‌کنند.
نماینده مردم دامغان در ادامه گفت: انگلیس و آمریکا تاکنون با مغشوش کردن افکار عمومی به دنبال کم جلوه دادن کار این جاسوسان در تیم هسته‌ای هستند اما حقیقت این است که عمق جاسوسی از تیم هسته‌ای زیاد بوده؛ این جاسوسان خود را بسیار ارزان فروختند و عوایدی ناچیزی در قبال اطلاعاتی که داده‌اند به دست آورده‌اند.
دری اصفهانی در حال فرار از کشور دستگیر شد
حسن‌بیگی در ادامه گفت: به آقایان جاسوس در تیم هسته‌ای قول‌هایی مبنی بر حضور در جایگاه‌های بالا در آمریکا و درآمد‌های زیاد داده شده بود که تجربه در موارد قبل ثابت کرده بالاترین جایگاهی که به جاسوسان داده‌اند، ریاست یک پمپ بنزین بوده است! دری اصفهانی در مسیر خروج از کشور دستگیر شده و نتوانسته است به وعده‌هایی که داده بودند دست پیدا کند.
برخی با حمایت از جاسوسان حقوق ملت را پایمال می‌کنند
وی با بیان اینکه تعدادی از جاسوسان هسته‌ای دستگیر و تعدادی دیگر فراری هستند گفت: برخی از این جاسوسان به دنبال موقعیت در آمریکا، برخی به دنبال خوش‌خدمتی برای کسب مدرک دکتری از آن کشورها و برخی دیگر هم به دنبال نابود کردن حکومت هستند که البته این جاسوسان با انگیزه‌های مختلفی برای آمریکا اطلاعات برده‌اند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در پایان تصریح کرد: این پرونده همچنان مفتوح است و بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی به صورت خواسته و برخی به صورت ناخواسته در دام وی افتاده‌اند یعنی برخی از مسئولان پشت پرده‌های این جاسوسی را نمی‌دانسته اما برخی می‌دانستند اما طمع زیاد مانع از رسوا کردن آنها شده است.
پاسخ دادستان تهران
 به اظهارات وزیر اطلاعات
از سوی دیگر عباس جعفری دولت‌آبادی نیز در سیزدهمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران در خصوص اظهارات وزیر اطلاعات پیرامون مبنی بر این که اقدامات دری اصفهانی مصداق جاسوسی نیست، با رد این اظهارات افزود: ماموران وزارت اطلاعات ضابط محسوب می‌شوند و اگر مدعی جایگاه کارشناسی برای خود هستند، باید بدانند که نظر کارشناسی آن‌ها مانند کارشناسان رسمی دادگستری، پزشکی قانونی، مامورین پلیس آگاهی و خبرگان محلی که هر یک در حوزه تخصص خود کارشناس محسوب می‌شوند، برای قاضی الزام‌آور نیست؛ قاضی دارای استقلال قضایی است و تبعیت وی از نظر کارشناس یا ضابطین تا جایی در قانون پذیرفته شده که استنباط قاضی خلاف آن نباشد؛ ضمن اینکه توصیف جزایی اقدامات متهم و انطباق آن با مقررات قانونی، صرفاً از اختیارات قاضی است.
روایت دادستان از فشارها
در رسیدگی و صدور حکم پرونده دری اصفهانی
جعفری دولت‌آبادی هم‌چنین به «اعتبار علم قاضی» در نظام حقوقی ایران اشاره نمود و با تصریح به این که امروزه برخی از احکام بر اساس علم قاضی صادر و اجرا می‌شود، انتظار وزیر اطلاعات که دستگاه قضایی را ملزم به رعایت نظر آن وزارت به عنوان ضابط قوه قضائیه دانسته، مغایر قانون خواند و افزود: حتی نظر اعضای هیئت منصفه که در جرایم مطبوعاتی و سیاسی حضور دارند، برای قاضی الزم‌آور نیست.
وی افزود: در این پرونده خاص حداقل دادستانی تهران که درگیر پرونده بوده، شاهد است که چه مقاومت‌هایی در جریان رسیدگی و صدور حکم به عمل آمد، اما قضات دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر زیر بار فشارها نرفتند و بر اساس محتویات پرونده اتخاذ تصمیم نمودند.
خروج 62 میلیارد تومان ارز از کشور توسط دری اصفهانی
دادستان تهران همچنین در رد اظهارات وزیر اطلاعات افزود: این محکوم علاوه بر پرونده جاسوسی، اتهام مالی نیز دارد که اخیراً پرونده آن مفتوح گردیده؛ به این شرح که متهم با عضویت در هیئت مدیره یکی از بانک‌های خصوصی، برای شرکتی که با آن مراودات مالی داشته تسهیلات تصویب نموده و با همکاری افراد دیگری 62 میلیارد تومان ارز با قیمت مرجع را از کشور خارج کرده بدون اینکه کالایی وارد کشور شود.