kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۶۱۰
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۵
خبرگزاری حامی دولت:

رکود اقتصادی و قاچاق بسیاری از کارخانه‌ها را تعطیل کرده است

خبرگزاری حامی دولت با ‌اشاره به رکود اقتصادی و قاچاق کالا اعتراف کرد در این شرایط کارخانه‌ها از تامین مواد اولیه عاجزند و بسیاری از بنگاه‌های تولیدی به سمت تعطیلی رفته‌اند.



خبرگزاری ایسنا از قول یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار خاطرنشان کرد: زمانی که کارگاه‌های قدیمی و با سابقه توان ماندن ندارند، کارخانه‌ها از تامین مواد اولیه عاجزند و بسیاری از بنگاه‌ها به سمت تعطیلی رفته‌اند، سرمایه‌گذار داخلی این ریسک را نمی‌کند که پولش را وارد تولیدکند.
به گفته علی اصلانی مشکل اصلی تولید و یکی از آسیب‌های جدی ‌اشتغال، قاچاق کالا و پس از آن رکود است به همین دلیل مسئولان ابتدا باید‌اشتغال موجود را حفظ کنند تا به تعداد بیکاران کشور افزوده نشود و بعد از آن به تدریج برای‌اشتغال برنامه‌ریزی کنند.
این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: ورود کالای قاچاق، رکود و فاصله‌ زیاد بین خط فقر و تورم سه عاملی است که ایجاد شغل را سخت می‌کند لذا برای تحقق اهداف برنامه ششم در حوزه‌اشتغال باید این سه عامل را از بین ببریم.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار می‌گوید: اگر خط فقر را به خط تورم نزدیک کنیم و رکود و قاچاق کالا را از بین ببریم بیش از ۵۰۰ هزار شغل در سال ایجاد می‌شود. او معتقد است که سوق دادن سپرده‌های بانکی به سمت تولید زمانی محقق می‌شود که تولید حرف اول را در کشور بزند.
علی اصلانی در ارزیابی تحقق هدف‌گذاری برنامه ششم توسعه در ایجاد ۹۵۰ هزار شغل در سال، اظهار کرد: وقتی فاصله بین تورم و خط فقر زیاد است، نقدینگی‌ در جایی می‌رود که مدنظر دولت نیست. اگر دولت تولید را رونق بدهد پول وارد تولید می‌شود. امروز قاچاق کالا پدر کارگاه‌های ۱۰ نفره را درآورده است. کیف و کفش و لباس اکثرا در بازار قاچاق است بنابراین اگر بتوانیم با قاچاق مبارزه کنیم، مشکل تولید و ‌اشتغال کشور حل می‌شود.
رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز ادامه داد: شخصا معتقدم در صورتی که وزیر کار به عنوان رئیس شورای عالی کار بتواند فاصله بین خط فقر و تورم را به حداقل برساند، ۴۰۰ هزار شغل که سهل است، بیش از ۵۰۰ هزار شغل در سال می‌توانیم ایجاد کنیم.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی کمکی به تولید نکرد، افزود: این فکر که اگر سود سپرده‌ها را کم کنیم مردم پولشان را به سمت تولید می‌برند، ‌اشتباه بود. زمانی این ایده به نتیجه می‌رسد که تولید در این ممکلت حرف اول را بزند و کسی که ۲۰۰ میلیون تومان سپرده دارد برایش بصرفد که آن را در تولید سرمایه‌گذاری کند.
به بیان اصلانی چند هفته است که از اجرای بخشنامه کاهش ۱۵ درصدی سود سپرده‌ها می‌گذرد ولی نتیجه‌اش این بود که قیمت سکه، طلا، دلار و اجاره خانه‌ها بالا رفت و کسانی که پولشان را از بانکها بیرون کشیدند آن را وارد شغل‌های کاذب، بازارهای دلالی، سفته بازی و خرید زمین کردند.