kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۴۰۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۹
منابع آگاه آمریکایی خبر دادند

مذاکرات در کاخ سفید درباره انتخاب عبارات برای اعلام عدم پایبندی ایران به برجام



منابع آگاه آمریکایی روز دوشنبه از مذاکراتی در کاخ سفید برای انتخاب عبارت‌پردازی‌های مربوط به اعلام عدم پایبندی ایران به برجام خبر داده‌اند.
منابع آگاه آمریکایی از مذاکراتی در کاخ سفید درباره عبارت‌پردازی‌های دولت آمریکا برای اعلام عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای خبر داده‌اند.
وبگاه نشریه «پالیتیکو» این خبر را در خلال گزارشی درباره مصاحبه محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با این نشریه منتشر کرده است.
رسانه آمریکایی با‌اشاره به تلاش‌های «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا برای حفظ توافق هسته‌ای برجام به نقل از یک مشاور کاخ سفید نوشته است: «تیلرسون هنوز در تلاش برای متقاعد کردن ترامپ است.»
یک منبع دیگر که از رایزنی‌ها در وزارت خارجه و دفاع آمریکا درباره برجام آگاه است به پالیتیکو گفت دیدگاه تیلرسون در کاخ سفید با مخالفت رو به رو است، هر چند که او در این دو وزارتخانه مورد حمایت است.
این منبع آگاه گفت: «حتی کسانی که با [تصمیم ترامپ برای اعلام] عدم پایبندی ایران مخالفند، حالا دارند خودشان را با این واقعیتی که اتفاق خواهد افتاد، وفق می‌دهند.»
به گزارش فارس، این منبع گفت که آنها در حال مذاکره درباره عبارت‌پردازی‌هایی هستند که ترامپ برای اعلام عدم پایبندی ایران استفاده خواهد کرد.
به گفته این منبع، این مذاکرات همچنین قرار است به تعیین چارچوب مربوط به تصمیم ترامپ بپردازند.
پالیتیکو نوشته انتظار می‌رود تصمیم ترامپ برای اعلام عدم پایبندی به برجام به عنوان بخشی از آنچه کاخ سفید آن را «راهبرد جدید» درباره ایران اعلام می‌کند معرفی شود.
شانس بیش از 50درصد برجام!
همچنین «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران طی مصاحبه با نشریه «پالیتیکو» گفت اکنون شانس توافق هسته‌ای برای پایدار ماندن بیش از 50 درصد است.
ظریف طی گفت‌وگو با خبرنگار نشریه پالیتیکو، ضمن موافقت با این مسئله که لحن تند سخنرانی اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در سازمان ملل، از زمان انقلاب اسلامی تا کنون بی‌سابقه بوده است، گفت که جامعه جهانی بر ارزش توافق هسته‌ای تاکید دارد و رئیس‌اجلاس عمومی (سازمان ملل) نیز بر لزوم احترام همگان به این توافق تاکید کرد.
وی ادامه داد: «این بدان دلیل نیست که توافق کاملی است. معتقدم که توافق کاملی در دنیا وجود ندارد زیرا هر توافقی دو طرف دارد که شامل بده بستان برای آن دو طرف است و هرکدام (عایدی خود) از توافق را به خانه می‌برند. اکنون این توافق هفت یا هشت طرف دارد، گروه 5 +1، ایران و اتحادیه اروپا.»
ظریف در پاسخ به این مسئله که ترامپ خواستار این توافق نیست و قصد مذاکره مجدد دارد، گفت: «این توافق برای 2 سال تحت مذاکرات کامل و دقیقی بود، شما نمی‌توانید فقط یک جنبه از توافق را که یک طرف خوشش نمی‌آید، دوباره مذاکره کنید زیرا جنبه‌های (مختلفی) در توافق وجود دارد که طرف‌های دیگر خوششان نمی‌آید و احتمالا اگر شما به هر پاراگراف این توافق نگاه کنید، چیزی وجود دارد که یکی از 7 یا 8 طرف قضیه با آن مشکل داشته یا گزینه ترجیحی برای یک کلمه یا رویکرد آن دارد. پس این (مذاکره دوباره) بی‌معنی است. و اثبات این مسئله است که آمریکا شریک قابل اعتمادی برای ادامه مذکره درخصوص مجموعه‌ای از بده بستان‌ها نیست.»
وی در ادامه تاکید کرد: «این توافق قطعنامه شورای امنیت بود و مضحک است اگر آمریکا – که خودش یک عضو دائم شورای امنیت است و به آن رای داد – بخواهد اعتبار این قطعنامه را زیر سؤال ببرد.»
خبرنگار این نشریه آمریکایی سپس با‌اشاره به بحران کره‌شمالی از وزیر خارجه کشورمان پرسید که آیا موقعیتی که حول توافق هسته‌ای ایران پیش‌آمده، وضعیت را برای آمریکا جهت مذکره با کشورهایی مانند کره شمالی سخت‌تر می‌کند و ظریف نیز پاسخ داد: «معتقدم که این مسئله، وضعیت را بر هر کسی که بخواهد به آمریکا اعتماد کند، سخت‌تر می‌کند، نه فقط کره شمالی. می‌بینید که متحدان آمریکا می‌گویند ایالات متحده شریک قابل اعتمادی نیست.»