دولت طی 4 سال گذشته اقدام خاصی برای خانهدار کردن مردم محروم انجام نداده است
در شرایطی که دولت در 4 سال گذشته اقدام خاصی برای خانه دار شدن مردم محروم انجام نداده، آمارهای بخش مسکن نشان میدهد حدود ۴ میلیون خانوار به صورت فشرده در 1/3میلیون واحد مسکونی زندگی میکنند.
فرشید پورحاجت در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آمار سال ۱۳۹۵ مرکز آمار این واقعیت را نشان میدهد که حدود ۴ میلیون خانوار در 1/3 میلیون واحد مسکونی به صورت دو تا سه خانوار در یک خانه زندگی میکنند. درست است که حدود ۲۷ میلیون مسکن در مقابل ۲۴ میلیون خانوار داریم، اما حدود 4/2 میلیون واحد مسکونی خالی یا نیمه خالی داریم که از دسترس متقاضیان واقعی خارج است. به همین دلیل نمیتواند جزو موجودی واقعی بخش مسکن محسوب شود. لذا موجودی قابل دسترس بخش مسکن 22/8 میلیون واحد است.
وی پس ازاشاره به آثار بازگشت رونق نسبی به بازار مسکن در ماههای اخیر، با یادآوری رکود 4/5 ساله بخش مسکن خاطرنشان کرد: یک دوره 4/5 ساله رکود تورمی را در حوزه ساخت و ساز داشتیم که قیمت نهادههای ساختمانی، قیمت زمین و نرخ عوارض افزایش یافت و حالا که در آستانه پیشرونق قرار داریم بخش مسکن نیاز به مراقبت دارد تا دچار جهش قیمت نشود؛ چرا که اگر رونق به یکباره باعث ایجاد تورم مسکن شود در نهایت شکاف بین قدرت خرید متقاضیان و قیمت تمام شده مسکن بیشتر خواهد شد.این کارشناس مسکن تولید یک میلیون واحد مسکونی با توجه به حدود ۷۰۰ هزار ازدواج سالیانه و همچنین نیاز به نوسازی را ضروری دانست و گفت: ۱۲ میلیون جوان در کشور داریم که یا به سن ازدواج رسیدهاند یا از سن ازدواج گذشتهاند که باید برای مسکن آنها چارهاندیشی شود. البته نباید واهمه داشته باشیم که تورم معقول در حوزه مسکن صورت گیرد. تورم معقول نسبت به رکود، دردسرهای کمتری را برای اقتصاد کشور به وجود میآورد.پورحاجت تاکید کرد: قیمت مصالح ساختمانی نسبت به سال گذشته حدود ۶۰ درصد افزایش یافته، عوارض دستگاههای مختلف بالا رفته و قیمت زمین نیز به عنوان یک عامل تاثیرگذار در قیمت تمام شده رشد داشته است. لذا پیشبینی میکنم قیمت مسکن در سال آینده بالاتر از نرخ تورم قرار بگیرد.گفتنی است دولت در 4 سال گذشته اقدام خاصی برای خانه دار شدن مردم محروم انجام نداده و طرحهایی مانند مسکن یکم و مسکن اجتماعی هم آنچنانکه ادعا میشد مورد استقبال مردم قرار نگرفته است. مردم و بویژه جوانان برای بازپرداخت اقساط این تسهیلات مشکلات جدی دارند که همین عامل اساسی باعث بیمیلی مردم به این طرحها شده است.از سوی دیگر وزارت راه در دوره عباس آخوندی با بیمیلی تمام نسبت به مسکن مهر، این پروژه ملی را به رکود کشاند و ادعای طرح جایگزین مسکن اجتماعی هم در حد حرف و روی کاغذ باقی ماند. نتیجه این وضعیت هم فشار به مردم طبقات فرودست میباشد که 4 میلیون خانوار از آنها بصورت فشرده در 1/3 میلیون خانه زندگی میکنند.