رئیس اتحادیه صنعت برق:
قرارداد وزارت نیرو با یونیت ترکیه محرمانه ماند
رئیس اتحادیه صنعت برق با اشاره به تبعیضی که وزارت نیرو بین شرکتهای داخلی و خارجی قائل شده، اظهار کرد: در ماجرای قرارداد با شرکت یونیت ترکیه مپنا بارها اعلام کرد شرایط حضور شرکت ترکیهای اعلام شود تا مپنا هم در این زمینه اقدام کند، اما هر چقدر تلاش کردیم تا به این اطلاعات دسترسی پیدا کنیم، موفق نشدیم.
علی بخشی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که شرکتهای خصوصی زیادی برای سرمایهگذاری در شبکه توزیع و کاهش تلفات اعلام آمادگی کردهاند، اما ظاهراً توجهی به این درخواستها صورت نمیگیرد اظهار داشت: شرکتهای متعدد پیشنهادات زیادی در خصوص سرمایهگذاری در شبکه توزیع و کاهش تلفات انرژی ارائه کردهاند، حتی سندیکای صنعت برق نیز برای کاهش تلفات انرژی کمیتهای ویژه تشکیل داد و شرکتهای زیادی نیز اعلام آمادگی کردند و پیشنهاداتی هم ارائه شد، اما مسیر اقتصادی آن هنوز هموار نشده است.
وی ادامه داد: سرمایهگذارانی که در بحث کاهش تلفات انرژی ورود میکنند، طبق قانون به اندازهای که موفق به کاهش تلفات میشوند به همان میزان اجازه صادرات برق و انرژی دارند، اما زیرساخت صادراتی هنوز مهیا نشده است، پس باید برق تولید شده را از بخش خصوصی به مبلغ برق صادراتی خریداری کنند، اما هنوز این مسیر هموار نشده است و وزارت نیرو نتوانسته زیرساختهای خود را آماده کند.
رئیس اتحادیه صنعت برق افزود: با این وضعیت هنوز علاقهمندان زیادی از بخش خصوصی برای فعالیت در این حوزه برای کاهش تلفات انرژی وجود دارد، اما باید مسیر سرمایهگذاری برای آنها هموار شود.
بخشی خاطرنشان کرد: شرکتهای بزرگ خصوصی داخلی بارها و بارها اعلام آمادگی کردهاند که هرگونه امتیاز که برای شرکتهای خارجی وجود دارد، برای این شرکتها نیز ایجاد شود تا آنها نیز فعالیت خود را با جدیت انجام دهند.
وی در پاسخ به این پرسش که نمونه این موضوع را میتوان در احداث نیروگاه توسط شرکت یونیت ترکیه جستوجو کرد، افزود: یکی از این نمونهها قرارداد با شرکت یونیت ترکیه بود که سندیکای برق و حتی شرکت مپنا بارها اعلام کردند شرایط حضور شرکت یونیت ترکیه اعلام شود تا مپنا نیز در این خصوص اقدامات خود را انجام دهد و نیروگاه احداث کند، اما هر چقدر تلاش کردیم تا به این اطلاعات دسترسی پیدا کنیم، موفق نشدیم.