kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۰۰۸
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۶

ارتش میانمار 2600 خانه مسلمانان را آتش زد/سازمان ملل ابراز نگرانی کرد!

ارتش میانمار 2600 خانه متعلق به مسلمانان روهینگیا را طی همین چند روز گذشته به آتش کشیده و صدها نفر را هم به قتل رسانده است.


سرویس خارجی-

منابع خبری دیروز اعلام کرده‌اند که بیش از 2600 خانه در مناطق مسلمان نشین استان راخین طی هفته گذشته در آتش سوخته است. سیاست به آتش کشیدن روستاهای مسلمانان در میانمار بار دیگر از روز پنجشنبه هفته گذشته از سر گرفته شده و در روز عید قربان نیز تعدادی از روستاهای مسلمانان در شمال میانمار، یعنی در ایالت «آراکان»، به آتش کشیده‌ شده‌اند. مقام‌های رسمی میانمار مدعی شده‌اند که شبه نظامیان ارتش آزادیبخش «آراکان روهینگیا» این خانه‌ها را به آتش کشیده‌اند. این گروه مسلح مسئولیت حملات هماهنگ و متعدد به مقرهای پلیس و یک پایگاه ارتش میانمار را بر عهده گرفته است. ولی مسلمانان روهینگیایی که به بنگلادش‌گریخته‌اند، تاکید می‌کنند این ارتش میانمار است که با آتش زدن خانه‌ها و کشتار گسترده، آنها را مجبور به ترک خانه و کاشانه خود کرده‌اند. میانمار حدود یک میلیون و 100 هزار مسلمان روهینگیا را «مهاجران غیر قانونی» می‌داند که از کشور بنگلادش وارد این کشور شده‌اند و حاضر نیست به آنها شهروندی اعطا کند.آمارهای رسمی همچنین حاکی است، در مرگبارترین خشونت‌های دهه‌های اخیر که طی همین چند روز گذشته در میانمار رخ داده، تعداد کشته‌شدگان به حدود 400 نفر رسیده است. آژانس پناهندگان سازمان ملل نیز برآورد کرده که بیش از 58 هزار و 600 مسلمان روهینگیا برای رهایی از خشونت‌های استان راخین به بنگلادش فرار کرده‌اند. در همین رابطه سخنگوی دفتر هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل گفته: «در نتیجه افزایش فعالیت‌های خشونت آمیز در مرکز استان راخین بسیاری از مردم کمک‌های غذایی و بهداشتی را دریافت نمی‌کنند و اوضاع رو به وخامت است.» در چنین شرایط وخیمی که مسلمانان روهینگیا در آن به سر می‌برند و احتمال وقوع فاجعه انسانی زیاد است، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در قبال انتشار چنین گزارشاتی به ابراز نگرانی بسنده کرده است.
از سوی دیگر خبر رسید، اجساد 40 زن و کودک دیگر مسلمان در میانمار از رودخانه‌ای در مرز این کشور با بنگلادش بیرون کشیده شد. این اجساد متعلق به افرادی است که سعی داشتند از ایالت «آراکان» میانمار به کشور بنگلادش پناه ببرند اما قایق آنان در رودخانه غرق شد. بیش از 20 هزار مسلمان روهینگیا نیز در مرز دو کشور گرفتار شده‌اند و بنگلادش هم به آنان اجازه ورود نمی‌دهد.