kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۵۰۱
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۵
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

دولت در برابر اجرای قانون برنامه ششم مقاومت می‌کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت که گفته است، انتظار ابلاغ برنامه ششم توسط رئیس‌جمهور رویه قانونی نیست، تصریح کرد: ابلاغ نشدن برنامه ششم توسعه از سوی رئیس‌جمهور به معنای مقاومت کردن دولت در برابر اجرای قانون است.



دو روز پیش در صفحه اقتصادی کیهان طی گزارشی در خصوص کوتاهی دولت در ابلاغ و اجرای برنامه ششم مطلبی نوشتیم و در آن به رفتار غیر کارشناسی دولت که موجب به حاشیه رفتن برنامه ششم توسعه می‌شد، اشاره کردیم.
پس از آن نوبخت، سخنگوی دولت با اشاره به اینکه طبق رویه قانونی آقای لاریجانی رئیس‌مجلس شورای اسلامی قانون برنامه ششم توسعه را ابلاغ کرده، بنابراین اینکه برخی انتظار دارند رئیس‌جمهور بیاید این برنامه را ابلاغ کند، انتظار خارج از رویه قانونی است، درصدد پاسخگویی برآمد.
در همین راستا مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با فارس، در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت اظهار داشت: حرف آقای نوبخت به عنوان سخنگوی دولت و رئیس‌سازمان برنامه و بودجه که ناظر حسن اجرا و رسیدگی‌کننده به فرایندهای بودجه و برنامه در دولت است، خلاف قانون بوده و قانون برنامه باید از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شود، اما در این راستا کوتاهی صورت گرفته، بنابراین رئیس‌مجلس طبق همان قانون و بعد از تعلل رئیس‌جمهور آن را ابلاغ کرده است.
وی با تأکید بر اینکه ابلاغ نشدن برنامه ششم توسعه از سوی رئیس‌جمهور به معنای مقاومت کردن دولت در برابر اجرای قانون است، بیان کرد: قطعاً با ابلاغ رئیس‌ مجلس، دستگاه‌های اجرایی مکلف به عمل به قانون هستند، اما این کار دولت یعنی اینکه تلویحاً به دستگاه‌ها می‌گوید که آن را اجرا نکنید.
این نماینده حامی دولت گفت: رئیس‌جمهور کار خوبی در عدم ابلاغ قانون برنامه ششم نکرد و اکنون نیز با ابلاغ قانون از سوی رئیس‌مجلس نافی عدم ابلاغ رئیس‌جمهور نمی‌شود، بنابراین اکنون نیز فرصت است تا این قانون با حسن نیت برای حمایت و تلاش در جهت توسعه کشور از سوی دولت ابلاغ شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: این کار دولت حالت قهری و سلبی دارد و در شأن و منزلت دولت نیست. بنده از دولت حمایت کرده و در مقاطع مختلف دفاع کرده‌ام، اما معتقدم ابلاغ نکردن قانون برنامه ششم، صحیح نیست.
گفتنی است، همانطور که پیش‌تر نیز در این باره نوشته بودیم؛ دولت به دلیل مخالفتی که با برنامه ششم داشته و حتی در اقدامی عجیب نسبت به ارائه لایحه آن کوتاهی‌های فراوانی انجام داد، پس از اتمام کار آن نیز با حربه عدم ابلاغ و اجرای آن سعی در بی‌اثر کردن برنامه ششم توسعه داشته است.
هر چند مقاومت دولت در برابر قانون‌مداری و برنامه محوری مشخص نیست اما جای این پرسش همواره خالی است که اگر دولت با موضوع برنامه‌ریزی مخالف است، آیا چهار سال آینده را می‌خواهد بدون توجه به برنامه و با روزمرگی کشور را اداره کند؟
با تمام این اوصاف، هم اکنون نیز دولت روحانی پس از مواجهه با رسانه‌ای شدن این بی‌قانونی، دست به توجیه و فرافکنی می‌زند، موضوعی که حتی واکنش حامیان دولت در مجلس (افرادی مانند علی مطهری و مهرداد لاهوتی) را هم در پی داشته است.