kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۲۷۰
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۱
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

برای تهیه غذای نذری از ذبح خودسرانه دام پرهیز کنید

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به فرا رسیدن ایام شب‌های قدر در ماه مبارک رمضان و توزیع نذری در این ماه، تاکید کرد: افرادی که نذری دارند خود از ذبح دام جدا خودداری کنند.


محمد مهدی گویا با بیان این که بیماری تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق تماس با دام، ذبح دام و گزش کنه روی بدن دام به انسان منتقل می‌شود، به پایگاه خبری وزارت بهداشت گفت: همچنین این بیماری از طریق تماس با فرد مبتلا به این بیماری بخصوص افرادی که در بیمارستان بستری هستند و تماس با خون و ترشحات بدن فرد مبتلا به این بیماری انتقال می‌یابد.
گویا با اشاره به شیوع سالانه این بیماری در فصل بهار و تابستان در برخی از مناطق کشور، افزود: آموزش و اطلاع رسانی در مورد پیشگیری از ابتلا به این بیماری یکی از اقدامات وزارت بهداشت در برخورد با این بیماری است تا مردم بیشتر از خود مراقبت کنند و کمتر در تماس با دام باشند و یا در هنگام تماس با دام، نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی با تاکید بر لزوم رعایت کلیه نکات بهداشتی هنگام ذبح دام، ادامه داد: ذبح دام باید به شیوه مدرن انجام شود و تحت نظر سازمان دامپزشکی و زیر مجموعه‌های آن صورت گیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به فرا رسیدن ایام شب‌های قدر در ماه مبارک رمضان و توزیع نذری در این ماه، تاکید کرد: افرادی که نذری دارند باید خود از ذبح دام جدا خودداری کنند و این اقدام را به سازمان دامپزشکی و زیر مجموعه‌های آن بسپارند و گوشت را از مراکز معتبر خریداری کنند چرا که در غیر اینصورت ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
گویا با بیان این که بیماری تب کریمه کنگو امسال در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بیشتر دیده شده است، افزود: امسال کمترین موارد مرگ و میر این بیماری را شاهد بودیم و از ابتدای سال ۴۶ نفر مبتلا به این بیماری شدند و سه نفر هم به دلیل تاخیر در مراجعه به مراکز درمانی فوت کردند.
 به گفته وی، هر ساله بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد و به ندرت بیش از ۱۰۰ مورد این بیماری را شاهد بودیم و امسال افزایش غیر قابل انتظاری در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو نداشتیم.