kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۰۶۸
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۶
وزیر بهداشت خبر داد

آغاز تزریق یک میلیون دوز واکسن کووید 19 در کشور

وزیر بهداشت از آغاز واکسیناسیون یک میلیون ایرانی خبر داد و گفت: این یک میلیون نفر شامل، افراد باقی مانده از واکسیناسیون قبلی از کادر بهداشت و درمان تا بیماران صعب ‌العلاج، سرطانی و گروه‌‌های آسیب پذیر که گروه اول هدف ما بودند، است.



به گزارش وبدا، سعید نمکی دیروز در حاشیه برگزاری نشست بلند پایه مجمع سیاستگذاری هلسینکی که با محوریت تقویت همکاری‌های کشورهای اروپایی، خلیج‌فارس، مدیترانه شرقی و شمال آفریقا در حوزه پاندمی کووید 19 برگزار شد، با بیان اینکه بحث واکسن کووید ۱۹ امروز در جهان موضوعی بسیار جدی تلقی می‌شود، اظهارداشت: خوشبختانه ما از روز اولی که بحث ساخت واکسن در جهان مطرح شد، گام‌‌های موثری را در این زمینه برداشتیم و می‌‌دانستیم که واکسن فقط یک کالای بهداشتی و پیشگیرانه نیست، بلکه واکسن کووید۱۹ برای جهان یک حربه سیاسی است.
مصرف ۸۰ تا ۸۵ درصد واکسن دنیا
درکمتر از ۱۰ کشور جهان!
نمکی افزود: نشست امروز بیشتر جنبه سیاسی و دیپلماتیک داشت. از مدت‌‌ها قبل، ما و بسیاری از کشورها معترض شیوه‌های توزیع واکسن در جهان بودیم. سازوکار کوواکس را گرچه سازوکار مناسبی می‌‌دیدیم، اما سازوکار با اقتداری ندیدم.
وی ادامه داد: امروز به شدت معترض شدیم به اینکه چرا باید ۸۰ تا ۸۵ درصد واکسن دنیا را کمتر از ۱۰ کشور جهان مصرف کرده باشند و تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان حتی یک واکسن را وارد نکرده باشند. اعتراض کردیم به تحریم‌‌های ناجوانمردانه ‌ای که برخی کشورها مانند ما را هدف قرار‌داده و واکسن و تجهیزات را از ما دریغ می‌کنند. همچنین، اعلام کردیم که خوشبختانه ایران در عین مظلومیت به دلیل تحریم‌‌ها، توانست نیازهای خود را مانند داروهای مورد نیاز کووید، تجهیزات پزشکی و ساخت واکسن را مدیریت کند و اعلام کردیم که ما 6 پلتفرم تولید واکسن را با موفقیت طی کرده و از ماه‌های آینده تولیدمان به مصرف می‌‌رسد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: به مردم عزیز کشورمان هم این مژده را بدهم که از دیروز با دعوتی که از رؤسای دانشگاه‌‌های علوم پزشکی کردم، به همه دستور دادم و تیم‌‌هایی را هم به همه استان ‌ها فرستادم که ما یک میلیون دوز واکسن جدید را که قرار بود قبل از عید به ما برسد، اما با تاخیر در نیمه دوم فروردین ماه ۱۴۰۰ دریافت کردیم، به سرعت توزیع کردیم و از امروز (دوشنبه) به صورت گسترده این واکسیناسیون انجام می‌‌شود و ما تا آخر هفته و اوایل هفته آینده یک میلیون نفر را واکسینه خواهیم کرد.
نمکی گفت: این یک میلیون نفر افراد باقی مانده از واکسیناسیون قبلی در زمینه گروه پزشکی، پیراپزشکی و گروه‌های بهداشت و درمان و رزیدنت‌ها، انترن‌ها، دانشجویان پزشکی که در بیمارستان‌ها هستند، دانشجویان پرستاری، علوم آزمایشگاهی و همه کسانی که در کادر بهداشت و درمان با بیمار مواجهه و خطر ابتلا دارند می‌باشند که واکسینه می‌‌کنیم؛ آن هم در کنار بیماران صعب ‌العلاج، سرطانی و گروه‌‌های آسیب پذیر که گروه اول هدف ما بودند.
وی افزود: بر این اساس دانشگاه‌‌های علوم پزشکی مجددا فراخوان خواهند داد. با اینکه ما لیست افراد پرخطر را داریم، اما از امروز فراخوان می‌‌کنند تا از امروز بیماران پرخطر مانند افراد مبتلا به سرطان، افرادی که داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی دریافت می‌ کنند و بیماران صعب‌ العلاج و خاص ثبت‌نام کنند و ما به امید خدا تا قبل از مرحله دوم، واکسیناسیون این گروه مرحله اول را تا حداکثر هفته اول اردیبهشت ماه به اتمام خواهیم رساند.
مبادا کسی که در اولویت نیست، واکسن تزریق کند
وزیر بهداشت همچنین در چهاردهمین اجلاس مجازی رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، با اشاره به تزریق 5 روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا در قالب فاز یک سند ملی واکسیناسیون کووید19، گفت: از رؤسای دانشگاه‌ها و معاونین بهداشت و درمان دانشگاه‌ها می‌خواهم که حتما دقت کنند. مبادا کسی که در اولویت نیست، واکسن تزریق کند و چنانچه اتفاقی بیفتد که منجر به بی‌عدالتی در نظام سلامت شود را نخواهم بخشید.
نمکی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی باید از سیاست زدگی دور باشند، تصریح کرد: واکسن کووید 19 را به زحمت در این اوضاع بحرانی تهیه کرده‌ایم که به افراد بر اساس اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون کووید19 تزریق شود و هر یک مورد اگر خارج از ضابطه باشد، حتما مورد بازخواست و معرفی به مراجع قضایی قرار
خواهد گرفت.
بر اجرای پروتکل‌ها اصرار بی‌وقفه داشته باشید
وی خطاب به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در این نشست مجازی، گفت: حتما باید بر اجرای پروتکل‌ها اصرار بی‌وقفه داشته باشید. رئیس‌دانشگاه علوم پزشکی مسئول ایستادگی بر اجرای پروتکل‌ها است و اگر جایی پروتکل‌شکنی شد، حتما به مقامات ذی صلاح از جمله دادستان‌ها و مقامات استانی منعکس و به بنده نیز رونوشت کنید. امروز، روز مماشات نیست و مصالحه کردن با جان مردم، کار بسیار فریب کارانه و خیانت کارانه‌ای است. بر اجرای پروتکل‌ها بایستید، چون هر قدر اجرای پروتکل‌ها ضعیف‌تر شود، آمار ابتلا و مرگ و میر بالاتر خواهد رفت.
ضرورت توسعه مراکز 16 ساعته و سرپایی
وزیر بهداشت تاکید کرد: حتما باید درمانگاه‌ها و مراکز سرپایی را به‌اندازه کافی، توسعه دهیم. مردم نباید سرگردان شوند و باید به این مراکز، دسترسی داشته باشند. تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی باید مراکز 16 ساعته را توسعه دهند تا در این مراکز امکان تست و ارائه داروهای ضدویروس وجود داشته باشد، همچنین اطلاع‌رسانی مناسبی نیز در این زمینه به مردم ارائه شود.
تزریق منابع
برای تجهیز سریع‌تر تخت‌های بیمارستانی
نمکی افزود: این افتخار که هیچ بیماری نباید پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان شود، باید همواره برای جمهوری اسلامی ایران باقی بماند. در اوج پیک قبلی حدود 23 هزار بیمار داشتیم، اما امروز از مرز 44 هزار بیمار رد می‌شویم، آن هم در روزهایی که در اوج پیک بیماری نیستیم. امروز خوشبختانه جلسه خوبی با رئیس‌جمهور، رئیس‌سازمان برنامه و بودجه و رئیس‌کل بانک مرکزی، داشتیم و قرار شد که از امروز تزریق منابع برای تجهیز سریع‌تر تخت‌های بیمارستانی آغاز شود. وی یادآور شد: کاهش مرگ و میر برای ما بسیار مهم است. در کاهش مرگ و میر دو پدیده یعنی میزان مراقبت از بیماران و نیز حجم بیمار، تاثیرگذار است. در مورد پروتکل‌ها و شیوه‌های موثر درمانی، از روز اول به دنبال این بودم که از تجارب دانشگاه‌های موفق‌تر و بیمارستان‌هایی که مرگ ومیر کمتری داشته‌اند، استفاده کنیم.