کشف بنای باستانی با کاربری ناشناخته در شمال سواحل خلیج فارس
سرپرست کاوشهای باستان شناسی تُنب پَرگان بستک گفت: بنایی باستانی متعلق به دوره میانه ساسانی با کاربری ناشناخته در فاصله 35 کیلومتری شمال سواحل خلیج فارس کشف شد.
علی اسدی اظهار داشت: این بنای باستانی مدور نتیجه 2 فصل کاوش در تنب پَرگان است.
اسدی ابراز داشت: مساحت کل بنا 230متر مربع بوده و اطراف بنا با یک حصار خشتی مدور احاطه شده و به نظر میرسد تا پایان این دوره مورد استفاده قرار داشته است.وی یادآور شد: کاربری بنا با توجه به نقشه منحصر به فرد و ناشناخته آن مشخص نبوده و به احتمال فراوان دارای کاربری آیینی، نیایشی و یا علمی و نجومی بوده است.
سرپرست کاوشهای باستان شناسی تُنب پَرگان خاطرنشان کرد: این بنا در هیچ جای کشور و حتی غرب آسیا و شمال آفریقا دارای همتا نبوده و منحصربهفرد است.
اسدی افزود: تپه مدور تُنب پَرگان در 2 کیلومتری جنوب شهر جناح از توابع شهر بستک و 35 کیلومتری شمال سواحل خلیج فارس واقع شده و با توجه به جذابیت آن قابلیت بازدید بهوسیله عموم مردم را دارد.
به گفته وی، بنای یاد شده به عنوان یکی از مهمترین آثار باستانی هرمزگان و به طور کلی کل کشور قابل طرح وارزیابی است.
وی اشاره کرد: این احتمال که بنای یاد شده بازماندههای یک رصد خانه علمی بوده باشد، وجود دارد.
سرپرست کاوشهای باستان شناسی تُنب پَرگان ابراز داشت: کاوش از تاریخ پنج بهمن آغاز شده و تا 15 اسفند ادامه داشت و فصل بعدی کاوش اوایل زمستان سال آینده آغاز خواهد شد، فصل اول کاوش در سال 90 صورت گرفت.هرمزگان دارای یک هزار بنای تاریخی و باستانی شناسایی شده که 1283 اثر آن به ثبت ملی رسیده است که آثار تاریخی آن از حدود 5هزار سال قبل تا دوره پهلوی است.