آیتالله نوری همدانی: رقابت بانکها در سوددهی برای اشتغال زیانبار است
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه نباید بانکها با یکدیگر در سوددهی رقابت کنند، گفت: این مسئله دردسر بزرگی برای بحث اشتغال است؛ با جمع کردن پول مردم و دادن سود بیشتر آنها را تشویق به راکد نگه داشتن سرمایه میکنید و جلوی پیشرفت تولید گرفته میشود.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین نوری از مراجع تقلید در دیدار با مدیرعامل بانک قرضالحسنه رسالت با تأکید بر اینکه از دیدگاه اسلام و قرآن دو گناه بسیار بزرگ و قبیح محسوب می شوند، اظهار داشت: یکی ربا و دیگری سلطهپذیری کفار و سلطهگران یا تولی و دوست داشتن کفار و آمریکا است.
وی افزود: از نظر فقهی ربا اشد محرمات است و در هفت جای قرآن به تحریم آن تذکر داده شده است؛ ربا موضوع خطرناک و پلیدی محسوب میشود و مکیدن خون مردم است.
این مرجع تقلید پیرامون موضوع تورم گفت: دولت فعلی بسیار زحمت میکشد تا گرانی را برطرف کند اما هیچگاه صحبتی از اصلاح و تغییر ساختار و قوانین بانکها نمیشود در حالی که بانکها در این مسئله بسیار تأثیرگذارند؛ اگر همه بانکها دست به دست هم بدهند و برای سپردهگذاری سودی ندهند، ثروتمندان مجبور میشوند سرمایه خود را در جهت تولید به کار گیرند؛ از این طریق گرانی نیز بر طرف میشود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه نباید بانکها با یکدیگر در سوددهی رقابت کنند، گفت: این مسئله دردسر بزرگی برای بحث اشتغال است؛ با جمع کردن پول مردم و دادن سود بیشتر آنها را تشویق به راکد نگه داشتن سرمایه میکنید و جلوی پیشرفت تولید گرفته میشود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه بانکداری متفاوت از مسئله تجارت است، گفت: ابتدا باید قصد و نیت خود را الهی کنید، اگر با این نیت کار کنید، کار شما عبادت است و ثواب هم دارد؛ بانک باید وسیله جذب پولهای مردم و به حرکت در آوردن آن در مسیر درست باشد، محرومیتها را بر طرف کرده و اشتغالزایی کند.
حضرت آیتالله نوری همدانی کار بانک را خدمت به مردم دانست و افزود: ما میخواهیم به این وسیله مشکلات مردم برطرف شده، نعمتها فراوان و کشور آباد شود؛ از این جهت اقتصاد ما با غرب متفاوت است، آنها نظام اقتصادیشان سرمایهداری و کاپیتالیستی است و به همین دلیل پول و قدرت دست یک درصد از جامعه است و 99 درصد افراد بینصیبند.
وی پول و ثروت را به سیستم گردش خون بدن تشبیه کرد و گفت: خون باید در بدن جریان داشته باشد و همه سلولها به اندازه نیاز خود از آن استفاده کنند و اگر در یک نقطه این خون راکد شود موجب مرگ فرد میشود؛ در مسئله اقتصاد نیز اینچنین است، اسلام میگوید اموال باید در گردش باشد و نباید آن را ذخیره کرد.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه 34 سوره توبه، اظهار داشت: قرآن به پیامبر(ص) میگوید «کسانی که اموال خود را راکد میکنند را به عذاب دردناک بشارت ده؛ اگر طلا و نقره را در راهی که خدا گفته است به جریان نیندازیم در قیامت همانها را گداخته کرده و به پیشانی و چهره افراد میزنند و میگویند این همان پولهایی است که ذخیره کردید».