kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۸۲۵
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

بیکاری و مشکلات معیشتی بیداد می‌کند اما کسی انتقاد نکند!

روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های روز پنجشنبه گذشته خود با اذعان به مشکلات فراوان اقتصادی و معیشتی مردم از جمله بیکاری تاکید کردند: هر چند رشد اقتصادی 7 درصدی اعلام شده از سوی دولت تاثیری در زندگی مردم نداشته ولی کسی حق انتقاد و اعتراض ندارد!

سرویس سیاسی-

روزنامه قانون در شماره روز پنجشنبه خود به مشکل بیکاری در کشور پرداخت و نوشت: اين روزها معضل بيكاري گريبانگير بخش اعظمي از جمعيت جوان و ميانسال كشور شده است. مسئله‌اي كه خود، ريشه بسياري از مشكلات اجتماعي، اخلاقي و امنيتي جامعه ايران نيز شده است. مشكلاتي همچون عميق‌تر شدن اختلاف طبقاتي، معضل دستفروشي و مسافركشي و ساير مشاغل كاذب و بعضا غيرقانوني، اختلافات خانوادگي، اعتياد، بيماري‌هاي روحي و رواني و... كه هركدام مي‌تواند براي جامعه عواقب زيان‌بار و جبران‌ناپذيري را به همراه داشته باشد. لذا در حال حاضر يكي از عميق‌ترين و ضروري‌ترين مسائل كشور، معضل بيكاري بخش عظيمي از نيروي كار جوان و بحث امنيت شغلي است. اين مسئله به‌قدري حساس و حياتي مي‌باشد كه در صورت اهمال و كوتاهي مسئولان، مي‌تواند به يك معضل ملي خطير و حتي به عنوان يك تهديد امنيتي محسوب شود.
نویسنده با اذعان به بیداد بیکاری در کشور در ادامه مدعی عملکرد مطلوب دولت در حوزه اقتصادی شده و می‌نویسد: در شرايط فعلي كه دولت تا حدودي كارنامه قابل دفاعي در ارتباط با تثبيت و شفافيت عرصه اقتصادي داشته و بسياري از نابساماني‌ها و ناهنجارهاي اقتصادي را به تعادل نسبي رسانده است، مي‌بايست برنامه جامع و هدفمندي را براي ميان مدت و بلندمدت، در زمينه رفع معضل بيكاري به ملت ارائه كند.
دانشجوهایی که حاجی فیروز شده‌اند!
روزنامه آفتاب یزد در شماره روز پنجشنبه خود با اشاره به پوشیدن لباس حاجی فیروز در چهارراه‌ها توسط دانشجویان به قصد کسب درآمد نوشت: محمد دانشجوی یکی از دانشگاه‌های سراسری در تهران است. او از شهرهای جنوبی آمده که تحصیل کند. با دوستش هر دو لباس قرمز پوشیده‌اند، شلیته‌ای که پوشیده چین‌های زیادی دارد. صورتش را سیاه کرده و لاغر است. وقتی با او همکلام می‌شوم و درمی‌یابم در خوابگاه می‌ماند و الان دو سال است که با تیمور سر چهارراه‌ها می‌چرخند و حاجی‌فیروز عید تهرانی‌ها می‌شود.
در ادامه گزارش به اقشار دیگری که بیکاری آنان را به این کار کشانده پرداخته شده و آمده است: می‌پرسم یعنی این‌قدر در ساری بیکاری است که شما فقط یک ماهی که در تهران هستید پول در می‌آورید؟ چطور زندگی‌تان می‌چرخد؟ جواب می‌دهد: «تابستان و عید خانه‌هایمان را به مسافران اجاره می‌دهیم. ما فقط وقتی مردم تعطیل هستند می‌توانیم پول دربیاوریم.»
مشکلات اقتصادی مردم از معیشت گرفته تا بیکاری مسائلی است که حامیان دولت همواره تلاش داشته‌اند که بر روی آن سرپوش بگذارند ولی نتوانسته‌اند و با نزدیک شدن به انتخابات خود را به عیان نشان می‌دهد، مشکلاتی که اگر دولت عملکرد مطلوبی داشت به این صورت از سوی روزنامه‌های زنجیره‌ای مورد اذعان و اعتراف قرار نمی‌گرفت.
هر چند همه ناراضی‌اند ولی رشد کرده‌ایم
روزنامه زنجیره‌ای بهار نیز به آمارهای مربوط به رشد اقتصادی دولت و گزارش صدا و سیما در این زمینه که مردم اعلام کرده‌اند این رشد در زندگی آنان اثر ملموسی نگذاشته است پرداخت و نوشت: صداوسیماِی انحصاری از مردم می‌پرسد که آیا نرخ رشد اقتصادی 7 درصد را که دولتی‌ها اعلام می‌کنند لمس می‌کنید؟ پاسخ‌ها مختلف است؛ یکی می‌گوید: نه، من فرزندانم سی سالشان هست و هنوز بیکارند، دیگری می‌گوید: نه، من کارگاهم قبلا با سه شاگرد می‌چرخید و الان فقط یک شاگرد دارم، سومی می‌گوید: نه، من فقط گرانی را احساس می‌کنم، نفر چهارم هم می‌گوید: نه، همه‌اش آمارسازی است.
بهار ادامه می‌دهد: پاسخ‌ها مختلف است و در «نه» مشترک‌اند. گزارشگر صداوسیما که مامور اجرای طرح دیگران است به خوبی می‌داند که علت این «نه» شنیدن چیست. علت خیلی روشن است در هیچ جایی از این کره خاکی نتیجه آنکه نرخ رشد اقتصادی تنها برای یک سال پس از چند سال تجربه نرخ رشد منفی و نزدیک به صفر به هفت درصد برسد این نیست که همه بر سر کار می‌روند یا کارگاهی کوچک در گوشه‌ای از شهر اوضاعش تغییر می‌کند یا اجناس ارزان می‌شود و یا کسی متهم به آمارسازی می‌شود.
گفتنی است رئیس‌جمهور در تبلیغات دوره انتخابات از راه حل‌های صد روزه برای مشکلات اقتصادی کشور سخن گفته بود و این روزها نزدیک 4 سال از آن صد روز می‌گذرد و هنوز مشکلات اقتصادی پابرجا است و زنجیره‌ای‌ها حتی از مردم نمی‌پذیرند که بگویند مشکل داریم و دولت این مشکلات را حل کند!
منتقدان حق حرف زدن ندارند!
با این که همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و... اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا به وضعیت بد معیشتی در کشور اذعان دارند که به بخشی از آن به استناد روزنامه‌های زنجیره‌ای روز پنجشنبه اشاره شد ولی روزنامه وقایع اتفاقیه در یادداشتی به قلم دبیر سیاسی خود این انتقادها را به اصولگرایان مختص دانسته و با اتهام‌زنی به منتقدین نوشت: اقدام هماهنگ گعده‌هاي به‌ظاهر پراکنده جريان اصولگرا در نقد نه، در حمله به دولت، عملکرد حسن روحاني و تيم مديريت اجرايي کشور، بيش‌ از هر چيز نشانگر پذيرش شکست و بي‌رقيب ‌بودن رئيس‌جمهوري و جريان اصلاح‌طلب حامي او در انتخابات سال آينده است. تلقي اوليه از نقدها به دولت که در جاهايي مي‌توان آن را به حمله‌هاي هدفمند تعبير کرد، بر اين پايه استوار است که جريان منتقد تلاش دارد با به‌زيرکشيدن دولت از طريق نقد اقتصادي- سياسي، خود بر اريکه قدرت تکيه زند.
روزنامه وقایع اتفاقیه که به قلم دبیر سیاسی خود در روز پنجشنبه گذشته هر نوع انتقادی به دولت را تلاش برای رسیدن به قدرت دانسته است در صفحه اقتصادی این روز خود به افزایش قیمت‌ها در سال گذشته پرداخته و می‌نویسد: بررسي‌هاي بانک مرکزي از تغييرات قيمتي خرده‌فروشي برخي از مواد خوراکي در تهران براي سال منتهي به 13 اسفند ماه 95 نشان مي‌دهد نرخ لبنيات معادل 7/7 درصد، تخم‌مرغ 21/1 درصد، برنج 31/5 درصد، حبوب 19/9 درصد، ميوه‌هاي تازه 32/9 درصد، سبزي‌هاي تازه 24/7 درصد، گوشت قرمز 7/9 درصد، گوشت مرغ 24/4 درصد، قند و شکر 23/9 درصد، چاي 14/4 درصد و روغن نباتي 8/4 درصد افزايش داشته است.
این گزارش می‌افزاید: در هفته منتهي به 13 اسفند سال جاري نيز نرخ پنج گروه مواد خوراکي نسبت به هفته قبل از آن، افزايش و قيمت پنج گروه ديگر ثابت ماند در همين حال، فقط نرخ يک گروه کاهش يافته است.
هوای سالم هم از حقوق شهروندی است
روزنامه قانون در شماره روز پنجشنبه خود به آلودگی هوا به عنوان یکی از مشکلات کنونی کشور پرداخت و به این مشکل از منظر حقوق شهروندی نگریسته و افزود: در حالي كه یکی از بندهای مهم منشور حقوق شهروندی، حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی است که براساس آن شهروندان از حق حیات برخوردارند و این حق را نمی‌توان از آنها سلب کرد، سال‌هاست كه آلودگي‌هاي بسياري از جمله آلودگي هوا، آلودگي صدا و آلودگي‌هاي بصري و... جان و روح شهروندان را مي‌آزارد و جسم و روح آنها را درگير كرده است.
قانون به کم‌کاری مسئولین دولتی نیز می‌پردازد و می‌نویسد: با وجود اينكه در نظام حقوقی ایران آلودگی هوا جرم‌انگاری شده اما واقعیت این است که آلودگی هوا به علت تهدیدات جدی‌ که علیه بهداشت و سلامتی و محیط ‌زیست سالم شهروندان دارد، نقض حقوق شهروندی و بشر تلقی می‌شود. هرچند مسئولان سازمان محيط زيست معتقدند كه اقدامات بسياري براي كاهش آلودگي هوا صورت گرفته اما تعدد روزهاي آلوده در سال گواه چيز ديگري است.
روحانی باید بماند چون روسای جمهور دو دوره‌ای هستند!
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در یادداشتی به 5 دلیل عمده اصلاح‌طلبان برای انتخاب مجدد روحانی در انتخابات سال بعد پرداخته و نوشت: اول اینکه بعد از بنی‌صدر و شهید رجایی تمام روسای جمهور در ایران دو مرحله رئیس‌جمهور بودند. اصولا این رویه در تمامی کشورهای دموکراتیک تکراری است. دوم اینکه آقای روحانی با قدرت بر دستاوردهای خود در پرونده هسته‌ای و کاهش تورم تاکید دارد... و در شرایطی که اصلاح‌طلبان به علت احتمال ردصلاحیت با مشکل عدم کاندیدای مناسب در انتخابات مواجهند، آقای روحانی بهترین گزینه است. ضمن اینکه ریاست‌جمهوری مجدد آقای روحانی به نفع منافع ملی است.
نویسنده ادامه داده است: سومین علت اینکه، آقای روحانی به طور همزمان می‌تواند رای اصلاح‌طلبان واصولگرایان معتدل را به خود جذب کند. در نتیجه رای وی در مقایسه با دوره قبل افزایش خواهد داشت. چهارمین نکته این است که وی از نظر بین‌المللی موقعیت خوبی را به‌وجود آورده، آخرین علت این است که اصلاح‌طلبان بر اساس مشی اصلاح‌طلبی خود نباید اجازه دهند، قوه مجریه به اصولگرایان واگذار شود.
این که عرف کشورهای دمکراتیک دو مرحله‌ای بودن دوره مسئولیت روسای جمهور بوده است و روحانی نیز باید به این دلیل انتخاب شود استدلال عجیبی است که تنها در قوطی مدعیان اصلاحات پیدا می‌شود. نویسنده به این سؤال پاسخ نمی‌دهد که اگر عرف و رویه دو دوره‌ای بودن مسئولیت روسای جمهور است و این باید ادامه بیابد چرا انتخابات برگزار می‌شود؟! دوم آن که در کشورهای به قول روزنامه آرمان دمکراتیک مانند آمریکا نیز همواره چنین نبوده است و کارتر رئیس‌جمهور آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تسخیر لانه جاسوسی در رقابت با ریگان نامزد جمهوری‌خواه شکست خورده و تک مرحله‌ای شد. اولاند رئیس‌جمهور فرانسه نیز اعلام کرده است که نمی‌خواهد برای بار دوم نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این کشور شود و از این نمونه‌ها در کشورهای به ظاهر دمکراتیک فراوان دیده می‌شود.
نامزدهای پوششی باید از روحانی در تبلیغات دفاع کنند
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در سرمقاله روز پنجشنبه گذشته خود به موضوع انتخابات آتی ریاست جمهوری پرداخت و بر این مسئله تاکید کرد که نباید روحانی تنها گزینه اصلاح‌طلبان در این انتخابات باشد.
در بخشی از این یادداشت آمده است: اگر چه برخی از نیروهای سیاسی درون بدنه دولت با این رویکرد مخالفت صریح خود را اعلام کرده‌اند، اما آنچه که می‌توان با براهین چندگانه به اثبات ضرورت آن پرداخت، لزوم حضور جدی شخص یا اشخاصی از اصلاح‌طلبان در کنار روحانی و برای حمایت از ایشان در مراحل مختلف تبلیغات، تبیین عملکرد دولت یازدهم و حتی مناظرات چالش‌برانگیز شبکه یک سیما خواهد بود. آنچه که بایستی اصلاح‌طلبان را مجاب به استفاده از کاندیدای پوششی نماید ریسک فرستادن شیخِ تنها به میدان رقابت است.
نویسنده افزوده است: در آن شرایط شیخ اگر هم پیروز رقابت باشد؛ اما شکی نیست که پیکره دولتش پر از جای زخم خواهد بود که آن را به ریزش آرا می‌توان تعبیر کرد.
روزنامه‌های زنجیره‌ای و برخی شخصیت‌های مدعی اصلاحات در هفته‌های گذشته با تکیه بر این که روحانی در رقابت‌های انتخاباتی نیاز به نیروی کمکی دارد بر نامزد شدن افراد دیگری از این جبهه تاکید کرده‌اند، معنای این اصرار آن است که روحانی توان دفاع از عملکرد خود را ندارد، کوتاه این که اگر رئیس‌جمهور عملکرد قابل قبولی داشت و می‌توانست از آن دفاع کند در برابر او هر چند نامزد رقیب حضور داشته باشد نمی‌توانند بر عملکرد او خدشه‌ای وارد کنند از سوی دیگر مدعیان اصلاحات می‌خواهند روحانی را از حضور نامزدهای بالقوه دیگر به هراس اندازند و سهم خود را مطالبه کنند سهمی که به گمان آنها در این 4 سال پرداخت نشده و بایستی پیش از انتخابات دریافت گردد!