اخبار ویژه
تعامل قابل تأمل سید حسن خمینی و احمدینژاد در ساختمان جنتآباد
یک روزنامه اصلاحطلب نوشت اموال مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در اختیار یاران احمدینژاد قرار گرفته است.
قانون مینویسد: اواسط سال گذشته خبر تحویل ملکی به احمدینژاد در خیابان شاهین و منطقه جنتآباد تهران در رأس اخبار کشور قرار گرفت. ماجرا از این قرار بود که رسانههای نزدیک به احمدینژاد در آن زمان، ادعایی را مطرح کرده و گفتند که آستان مقدس امام خمینی(س) دستور تخلیه ساختمان دانشگاه ایرانیان را صادر کرد. دانشگاهی که از اساس با مشکل روبهرو بود و تیم دولت نهم و دهم از آن به عنوان مکانی برای پیشبردن اهداف خود استفاده میکرد! براساس ادعای یک منبع مطلع و نزدیک به جریان احمدینژاد، ستاد مدیریتی دانشگاه ایرانیان از سال 93 در ساختمانی در منطقه جنتآباد تهران استقرار یافت که متعلق به آستان مقدس امام خمینی(س) است و در قالب قراردادی سه ساله تا سال 96 به دانشگاه ایرانیان واگذار شد. وی در آن زمان مدعی شده بود: شنیدهایم که مسئولان این آستان، از برگزاری همایش «تبیین مبانی و آرمانهای انقلاب اسلامی و خط امام خمینی(س)» که 8 مرداد (سال 94) در محل ساختمان فعلی دانشگاه ایرانیان برگزار شد، ناراحت شده و بلافاصله بعد از برگزاری این همایش، دستور دادهاند تا ساختمان دانشگاه ایرانیان، قبل از موعد مقرر تخلیه شود. این منبع مطلع مدعی بود: از ابتدای هفته جاری (مهر 94) تخلیه ساختمان دانشگاه ایرانیان آغاز شد و وسایل و تجهیزات این دانشگاه تخلیه و به یک انبار در حومه تهران انتقال یافت. در آن دوران شنیدهها حاکی از آن بود که در ساختمان جنتآباد (دانشگاه ایرانیان) اسفندیار رحیممشایی و برخی از یاران احمدینژاد دفاتری را برای انجام امور جاری خود داشتند که با تخلیه این ساختمان به احتمال زیاد به ولنجک عزیمت میکنند.
اما روزگار گذشت و در چند روز گذشته، یعنی بیش از یک سال از گذشت آن دوران، دوباره در آستانه انتخابات سال 96 اخباری در رابطه با استفاده این طیف از ساختمان متعلق به مؤسسه تنظیم آثار امام(ره) شده است. این بار عباس امیریفر، در اظهاراتی که سایت انصافنیوز آنها را منتشر کرده است، میگوید: «خواهش میکنیم از سید حسن خمینی بپرسید که چرا اموال دفتر نشر آثار امام(س) را که متعلق به بیتالمال است، در اختیار ستاد انتخاباتی این فرد قرار داده است! منظور وی احمدینژاد و کاندیدای آن یعنی حمید بقایی است. امیریفر در بخشی دیگر از اظهاراتش میگوید: «دکتر (احمدینژاد) با اینکه میداند بقایی صددرصد از طرف شورای محترم نگهبان رد صلاحیت میشود، تمامقد پشت آن ایستاده است. او حتی در پشت صحنه، دکتر شیخالاسلام، دکتر میرحسن موسوی، دکتر ذبیحی و جوانفکر را وادار کرده تا به ساختمانی که از سید حسن خمینی تحویل گرفته و متعلق به دفتر نشر آثار امام(س)، واقع در شاهین شمالی، خیابان بهار، کوچه آسمان است، بروند و در ستاد فردی فعالیت کنند که صد درصد رد صلاحیت میشود و نمیدانیم به چه انگیزهای از او حمایت میکند. تعجب از سید حسن خمینی است که چرا این ساختمان متعلق به دفتر نشر امام(س) را از آنها پس نمیگیرد!
قرار گرفتن نامهایی آشنا به عنوان مالک و موجر در کنار یکدیگر، میتواند هزاران سؤال را در ذهن هر مخاطبی ایجاد کند. بیشک نام دانشگاه ایرانیان با احمدینژاد عجین شده و آستان مقدس امام خمینی(س) و مؤسسه تنظیم و نشر نیز یادآور نام سیدحسن خمینی است. ولی اینکه چرا نام این دو نفر که در ظاهر از لحاظ سیاسی هر کدام یک روی سکه هستند، کنار یکدیگر حک میشود، جای سؤال دارد!
ملکی که جزو اموال آستان مقدس امام خمینی(س) است و در اختیار احمدینژاد و یارانش و به نام دانشگاه و به کام فعالیتهای سیاسی قرار داده شد، جای سؤال دارد!
قانون در ادامه نوشت: این همه سؤال و ابهام که میتواند سبب آشفتگی افکار عمومی شود، سبب شد تا به سراغ مسئولان این مؤسسه برویم و از آنها پاسخ بخواهیم، ولی مانند یک سال پیش، هیچ مقام مسئولی از مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) پاسخگوی این سؤالات نبود تا همچنان افکار مشغول این سؤالات باقی بماند. مشخص نیست که چرا یک بار برای همیشه، موضع مشخصی در رابطه با این موضوع، از جانب مسئولان ارشد آستان امام(ره) گرفته نمیشود تا هر چند وقت یک بار، برخی افراد به بهانههای مختلف، ذهن بدنه اجتماعی را به خود جلب و از این سکوت سوء استفاده نکنند.
یادآور میشود احمدینژاد طی چند ماه گذشته 2 بار تصریح کرد که در انتخابات از هیچ کسی حمایت نمیکند و اگر کسی در انتخابات خود را به وی منتسب کند، دروغ است. اما اخیراً اسفندیار رحیم مشایی ضمن حمایت از نامزدی حمید بقایی مدعی شد: این راه ]انتخابات[ را بدون حضور احمدینژاد ما اصلاً به رسمیت نمیشناسیم. اگر آقای احمدینژاد بگویند من کاندیدایی در این انتخابات ندارم، آیا یک نفر نمیتواند بگوید که من دست از سر احمدینژاد برنمیدارم؟ مگر این وضعیتی که امروز آقای احمدینژاد دارند، تحلیل و تشخیص خود آقای احمدینژاد است؟ اینکه نیست. احترام آقای احمدینژاد به نظر مقام معظم رهبری است.
نقیضگوییهای روحانی درباره تحریمها و حق سؤال از دولت
رئیسجمهور در کمتر از 24 ساعت در ادبیات نقیض هم را به کار برد.
روحانی چهارشنبه شب در جمع کانون وکلای دادگستری گفت: اگر اشکالی داشتم، با صراحت لهجه از ما انتقاد کنید. لااقل از قوه مجریه با خیال راحت انتقاد کنید چون انتقاد از قوه مجریه پاداش هم دارد.
وی اما صبح دیروز در کنگره بزرگداشت روز شهید در مشهد با تخطئه کسانی که از کارنامه دولت درباره اقتصاد مقاومتی میپرسند، گفت: اینکه سؤال کنیم در اقتصاد مقاومتی موفق نبودیم باز، اشتباه است. ما قطعا پیروز اقتصاد مقاومتی هستیم. اینکه سؤال کنیم آیا در اقتصاد مقاومتی پیروز هستیم یا نه، بدتر از این سؤالی وجود ندارد. همه ملت ما در برابر همه فشارهای اقتصادی ایستادند.
وی همچنین با طرح این سؤال که آیا همه تحریمها پایان یافته است، اظهار داشت: البته که نه ما در یک بخش، تازه اگر طرف مقابل منصفانه و صادقانه عمل کند و به عهدش پایبند باشد در جاده هستهای موانع را برداشتیم، جادههای دیگر هنوز مشکل دارند و راه طولانی را درپیش داریم.
اینکه رئیسجمهور در یک نشست شبکه انتخاباتی و تبلیغاتی، برای انتقاد تعارف بزند و در عین حال سؤال از کارنامه دولت در زیر اقتصاد مقاومتی را «بدترین سؤال» بخواند، خلاف روحیه انتقادپذیری و پاسخگویی است.
اینکه دولت وابستگی به نفت و درآمدهای نفتی را تشدید کند، رکود اقتصادی را شدت بخشد، واردات کالاهای مصرفی (حتی دارای مشابه داخلی) را ولو به قیمت زمین خوردن هزاران کارخانه و دهها و صدها هزار کارگر افزایش دهد، برنامه برجام حتی موجب کاهش 18 درصدی درآمدهای نفتی در یک سال اجرای برجام شود، با سوءمدیریت و رهاشدگی نظارت موجب ورشکستگی و زیاندهی برخی شرکت و بانکها در بورس شود و...، آیا به مفهوم عمل به اقتصاد مقاومتی و تقویت ساخت داخلی اقتصاد است؟! در واقع معلوم است که مردم مقابل فشارها میایستند اما سؤال این است که دولت چرا به مسئولیت خود عمل نکرده است.
ثانیا آقای روحانی در حالی امروز میگوید «همه تحریمها برداشته نشده و اگر طرف مقابل به تعهدش عمل کند، یک بخش از تحریمها برداشته میشود» که قبل از توافق همه بر وفای به عهد آمریکا و امکان تکرار توافق در دیگر حوزهها تأکید کرد و هم مدعی بود « همه تحریمها بالمره (یکجا) در روز اجرای توافق برداشته خواهد شد»!!
اختلاف بین دستگاههای اجرایی هیچگاه مانند دولت فعلی نبوده است
روحانی کمتر از روسای جمهور قبلی برای حل اختلافات میان وزرا و اعضای کابینه وقت میگذارد.
عزتالله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیما در گفتوگو با روزنامه صبح نو اظهار داشت: من با سه رئیسجمهور گوناگون به صورت مستمر در کابینه کار کردهام. فکر میکنم از این جهت استثنا هستم. در هیچیک از دورههای قبل و دولت فعلی، اختلافات و ناهماهنگی بین دستگاههای دولتی تا این اندازه برجسته و نگرانکننده نبوده است. علت اصلی آن هم عدم حضور مستمر آقای روحانی در جریان فعالیتهای وزارتخانههاست. ایشان کمتر از گذشتگان با وزرا و مدیران ارشد خود جلسه دارند. کمتر فرصت میکنند مشکلات بین نهادها را حل کنند. قدرت تصمیمگیری سریع و به موقع و بدون فوت وقت در ایشان کم است. زمانهای زیادی از دست میرود و خیلی اوقات کارهای مهم کشور معطل میماند. معمولا وزرا و معاونان در جلسات دولت به جای مشارکت جدی در بحثهای دولت به نوعی در نوبت و انتظارند تا کنار صندلی رئیسجمهور بیایند و مشکلشان را حل کنند!
نشنال اینترست: برجام در خطر است /امتیاز گرفتیم اما تحریمها را برنداشتیم
یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت تحریمها همچنان موجب قطع ارتباط ایران با سیستم مالی جهان است و تحریمهای جدید، توافق هستهای را به مخاطره میاندازد.
نشنال اینترست خاطرنشان کرد: بقای توافق به پایبندی واشنگتن به تعهدات خود در قبال کاهش تحریمهای ایران و همچنین پرهیز کنگره در اجرایی کردن تحریمهای جدید است. ما با توافق، برنامه اتمی ایران را عقب راندیم. به دلیل نامشخص بودن تعهدات واشنگتن در زمینه لغو تحریم، کشورها برای تعامل اقتصادی با ایران همچنان تردید دارند. به علاوه اینکه اعمال تحریمهای بیشتر و دیگر اقدامات مخرب علیه ایران سرمایهگذاری مستقیم در ایران را کمتر میکند و منجر به این میشود که ارتباط ایران با سیستم مالی جهان قطع شود.
این نشریه افزود: ایرانیها ذخایر اورانیوم غنی شده خود را تا بیش از 95 درصد کاهش دادهاند و شمار سانتریفیوژهای فعال خود را تا دو سوم کم کردهاند. اگر تعهدات ما در قبال کاهش تحریمهای اقتصادی علیه ایران اجرایی نشود، بقای توافق هستهای در مخاطره قرار میگیرد.