kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۶۷۳
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
معاون سازمان جنگل‌ها و مراتع اعلام کرد

اجرای طرح کاداستر سواحل معطل 10 میلیارد تومان اعتبار!



معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: بارها گفته‌ایم طرح کاداستر (مشخص کردن وضعیت مالکیت و مشخصات زمین‌ها) سواحل جنوب و شمال کشور با
 10 میلیارد تومان قابل اجراست، اما همین مبلغ را هم تأمین نکرده‌اند.
مسعود منصور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه چرا طرح کاداستر که سبب شفافیت وضعیت زمین‌ها و نوع مالکیت آنها می‌شود، سالها طول کشیده و اجرا نمی‌شود، گفت: ما به اندازه بضاعت‌مان طرح کاداستر را پیش برده‌ایم و از مجموع 135 میلیون هکتار اراضی ملی، 20 میلیون هکتار آن کاداستر شده است.
معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع از مسئولان کشور خواست تا با اختصاص اعتبار به اجرای طرح کاداستر به عنوان وامی مهم در عرصه منابع طبیعی کشور کمک کنند و افزود: گفته‌ایم که اگر بخواهیم کاداستر را در سواحل دریای خزر، عمان و خلیج فارس اجرا کنیم، فقط به 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، ولی همین رقم هم تأمین نمی‌شود.
منصور در پاسخ به این سؤال که فکر نمی‌کنید اجرا نشدن کاداستر با منافع برخی گره خورده است گفت: شاید چنین دلیلی هم باشد و در کنار آن بی‌توجهی و کم‌توجهی هم وجود داشته باشد.
وی درباره زمین خواری برخی سیاسیون و افراد خاص و حتی برخی نمایندگان مجلس طی سالهای گذشته و اقدامات سازمان جنگل‌ها و مراتع با تأیید پدیده زمین خواری توسط افراد خاص تصریح کرد: مسلماً با پشتیبانی اینگونه افراد، پدیده زمین خواری راحت‌تر اتفاق می‌افتد اما فقط مختص به این افراد نیست.
معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع ادامه داد: متأسفانه هنوز تعریف دقیقی از زمین‌خواری نداریم و نمی‌دانیم چه چیزی را دقیقاً بگوییم زمین خواری. در حوزه شهر، مسائلی همچون قرارگیری زمین‌ها در حوزه شهری، حاشیه شهرها و مسائلی همچون ساخت و ساز، تصرف اراضی کشاورزی و اراضی ملی از جرائم است که می‌تواند زیرمجموعه پدیده زمین‌خواری قرار بگیرد.
منصور به این نکته اشاره کرد که در زمینه بازپس‌گیری اراضی ملی در دو سال اخیر توفیقات خوبی داشته‌ایم، تا حدی که بیش از 30 هزار هکتار از اراضی ملی بازپس‌گیری شده است و مراجع قضایی هم پس از تأکیدات مقام معظم رهبری با دقت و سخت‌گیری بیشتری در این حوزه احکام صادر می‌کنند.