kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۱۰۸
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴
شرکت آب و فاضلاب کشور:

برخی روستاها به دلیل نبود آب شرب خالی از سکنه شده‌ است

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: برخی از روستاها به دلیل نبود آب شرب خالی از سکنه شده‌اند.


امیر حسین رغیمی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سئوال که چه تعداد روستای دارای مشکل آب شرب در کشور داریم گفت: 60 هزار روستا در کشور داریم که از این تعداد 36 هزار روستا جمعیت بالای 20 خانوار تحت پوشش شبکه آبرسانی وزارت نیرو هستند.
رغیمی در پاسخ به این سوال که چه میزان اعتبار برای تأمین آب پایدار روستاها نیاز است، گفت: 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا 924 مجتمع آبرسانی روستایی تشکیل شود اما برای کل روستاها و تکمیل تمام 1500 مجتمع آبرسانی بالغ بر 12 تا 13 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است بنابراین اگر این 924 مجتمع آبرسانی روستایی تشکیل شود 10 تا 12 درصد میزان برخورداری و جمعیت تحت پوشش روستاهای کشور افزایش می‌یابد و به 90 درصد می‌رسد و 10 درصد باقیمانده به تدریج انجام می‌شود.
به گفته وی، تا بهمن ماه امسال 2700 روستا تحت پوشش آبرسانی قرار گرفتند و برای اینکه تمام روستاهای کشور تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار بگیرند 12 تا 13 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 82 درصد جمعیت 21 میلیونی روستاهای کشور تحت پوشش آبرسانی پایدار قرار دارند، گفت: ردیف متمرکز ملی در بودجه سال آینده 1100 میلیارد تومان است و 300 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی درقالب تسهیلات اختصاص خواهد یافت که قطعاً این میزان برخورداری روستاها را جابه‌جا خواهد کرد.
رغیمی با اشاره به قانون بهینه‌سازی و توسعه مصرف آب شرب شهری و روستایی گفت: اعتبارات خوبی برای این بخش پیش‌بینی شد که 10 درصد آب شهری قرار شد در توسعه آب روستایی هزینه شود و امیدواریم با این اقدامات پرونده آب روستایی حداکثر 3 تا 4 سال آینده به سرانجام مناسبی برسد.
وی افزود: به هر حال برای این منظور نیازمند 12 هزار میلیارد تومان اعتبار است و باید به تکمیل و تعویض شبکه فرسوده آبرسانی روستایی نیز اقدام کنیم اما اولویت ما روستاهایی است که آب شرب پایدار ندارند.
رغیمی در پاسخ به این سوال که چه تعداد روستا در کشور با تانکر آبرسانی می‌شوند گفت: این وضعیت متغیر است اما 6500 روستا در ابتدای سال با تانکر آبرسانی می‌شد و با مجموع اقدامات انجام شده 1000 روستا که در ابتدای امسال آبرسانی سیار به آنها صورت می‌گرفت مشکلشان با اقدامات مناسب و تکمیل مجتمع آبرسانی برطرف شد و این عدد به 5500 روستا کاهش یافت.
وی در پاسخ به این سوال که برای اینکه این 5500 روستا به یک عدد معقول برسد چه اقداماتی قرار است انجام شود، گفت: اگر سالانه 1500 میلیارد تومان و به طور مشخص در طول 3 سال یعنی 4500 میلیارد تومان برای بخش آب روستایی کشور در نظر بگیرند این 5500 روستا که با تانکر آبرسانی می‌شوند به تعداد قابل توجهی کاهش می‌یابد.
وی افزود: تعدادی از این روستاها مشکل فصلی دارند و به چشمه وصل هستند و اگر بارندگی رخ دهد آب در اختیار  خواهند داشت بنابراین 1000 روستا از این 5500 روستا فاقد تأسیسات هستند و باید طرح آبرسانی در آنجا ایجاد شود. بنابراین بقیه روستاها کمبود تأسیسات دارند و از لحاظ کیفی آب با مشکل مواجه هستند پس اگر بخواهیم مشکل این روستاها مرتفع شود باید 4500 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد.