kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۰۱۲
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۶
دبیر انجمن اورولوژی ایران هشدار داد

تأثیر افزایش سن ازدواج در بروز ناباروری

دبیر انجمن اورولوژی ایران با اشاره به افزایش سالانه 100 تا 150 هزار نفر زوج نابارور در کشور، گفت: بالا رفتن سن ازدواج و بالا رفتن درخواست باروری از دلایل ایجاد ناباروری است.



محمدرضا نوروزی به فارس گفت: ناباروری در کشور ما شیوع بالایی پیدا کرده است و هم اکنون می‌توان گفت که 13 تا 18 درصد زوج‌های جوان نابارور هستند و به طور کلی دو تا سه میلیون نفر زوج نابارور در کشور داریم.
نوروزی افزود: سالانه 100 تا 150 هزار نفر زوج نابارور به این آمار اضافه می‌شود که از دلایل آن می‌توان به بالا رفتن سن ازدواج و همچنین بالا رفتن درخواست باروری اشاره کرد.
وی ادامه داد: گرچه مردان برای باروری و تولیدمثل محدودیت سنی ندارند اما وضعیت نطفه‌ها با بالا رفتن سن دچار تغییر و اختلال می‌شود. همچنین در زنان بعد از یائسگی امکان باروری وجود ندارد به همین دلیل سن یک عامل دخیل و مؤثر در باروری است.
دبیر انجمن اورولوژی ایران گفت: علل ناباروری در مردان و زنان متفاوت است. در زنان، اختلالات هورمونی و تخم‌گذاری را دلیل ناباروری می‌دانند، اما در مردان مجموعه‌ای از عوامل همچون اختلالات جنسی، اختلالات هورمونی، مصرف برخی از داروها (مانند داروهای هورمونی و بدنسازی)، انجام اعمال جراحی شکمی و تناسلی در کودکی، سوابق بیماری‌های سرطانی در کودکی و جوانی، شیمی‌درمانی، اشعه‌درمانی و بعضی سندرم‌ها که با اختلالات ریوی و بویایی همراه هستند، همچنین سوابق فامیلی را علت ناباروری عنوان می‌کنند.
وی افزود: نقش آلاینده‌های شیمیایی و مواد غذایی را نمی‌توان نادیده گرفت و شغل‌هایی که فرد مجبور است مدت زیادی را در یک محیط گرم به صورت دائم بماند یا کارهایی همچون فعالیت در کارخانه مواد شیمیایی از جمله عوامل دخیل در ناباروری عنوان می‌شود.
نوروزی گفت: بسیاری از عوامل ناباروری شناخته شده نیستند و ممکن است یک مرد و زن که به ظاهر سالم هستند، امکان باروری را نداشته باشند که برای درمان ناباروری می‌توان از روش‌های کمکی و جایگزین با رعایت اصول شرعی استفاده کرد.
دبیر انجمن اورولوژی ایران در پاسخ به اینکه آیا در بحث ناباروری، مرد بیشتر دخیل است یا زن، گفت: در بسیاری از موارد این مسئولیت به صورت مساوی تقسیم می‌شود یعنی زنان و مردان به یک اندازه در ناباروری دخیل هستند.
17عاملی که مردان باید به آن توجه کنند
 مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت به مردانی که دارای ۱۷ عامل ناباروری هستند، توصیه کرد تا مورد آزمایشات قرار گیرند.
به گزارش تسنیم، محمداسماعیل مطلق گفت: علل ناباروری در مردان بسیار متفاوت است که برخی از مهم‌ترین موارد آن علل عفونی مانند ابتلای دستگاه تناسلی به سل، علل مادرزادی، مصرف برخی داروها، ضربه خوردن به ناحیه تناسلی و اختلالات غدد درون‌ریز است.
مطلق به مردان پیشنهاد کرد اگر این سوابق را دارند، با مراجعه به ارائه دهندگان خدمت در مراکز بهداشتی، ناباروری خود را بررسی کنند.
وی مصرف کنندگان سیگار، دخانیات و الکل، دارندگان سابقه انجام جراحی روی بیضه و سابقه ابتلا به نهان‌بیضه (عدم نزول یک یا هر دو بیضه پس از تولد)، سابقه شیمی‌درمانی، سابقه رادیوتراپی، سابقه ابتلا به عفونت‌های ناحیه تناسلی، سابقه اوریون در کودکی، اختلالات هورمونی، کم‌کاری یا پرکاری تیرویید، دیابتی‌ها، مردانی که تنگی مجرای ادراری دارند، بیماری‌های ژنتیکی، بیماری‌های تبدار طولانی و مصرف کنندگان داروهای آرام‌بخش را از جمله کسانی عنوان کرد که باید ناباروری‌شان چک شود.