در دیدارهای جداگانه با برخی مهمانان کنفرانس انتفاضه
روحانی: فلسطین مهمترین مسئله دنیای اسلام است
رئیسجمهور کشورمان با اشاره به اینکه فلسطین مهمترین مسئله دنیای اسلام است، تاکید کرد: تا پیروزی نهایی در کنار مردم سوریه خواهیم ماند.
حسن روحانی در حاشیه ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین در دیدار خانم هدیه عباس رئیسمجلس سوریه با تبریک پیروزیهای اخیر مردم سوریه در برابر تروریستها، اظهار داشت: در ماههای اخیر شاهد تحولات بسیار مثبتی در سوریه هستیم، به گونهای که پس از پیروزیهای اخیر در سطح جهانی نیز نظرات دولتها نسبت به تحولات این کشور متفاوت شده و احساس میکنند که باید در برابر واقعیتهای سوریه تسلیم شوند.
روحانی تصریح کرد: ایران همانند گذشته برای مبارزه با تروریسم و حمایت از مذاکرات پیش روی سوریه در کنار مردم این کشور خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل فشار به مردم سوریه در طول سالهای گذشته بخاطر حمایت سوریه از اهداف مردم فلسطین است،تاکید کرد: حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت سوریه تا پیروزی نهایی ادامه خواهد یافت.
خانم هدیه عباس رئیس مجلس سوریه نیز در این دیدار گفت: مردم سوریه حمایتهای بیدریغ ایران را ارج مینهند و بیتردید اگر این حمایتها نبود، مقاومت و پیروزی هم به دست نمیآمد.
دنیای اسلام باید برای احقاق حقوق ملت فلسطین ایستادگی کند
رئیسجمهور کشورمان در حاشیه ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین و در دیدار رئیس مجلس شورای ملی فلسطین با اشاره به ایستادگی قابل تحسین ملت فلسطین در برابر ظلم 70 سالهای که از سوی رژیم صهیونیستی تحمیل شده است، گفت:ما معتقدیم دنیای اسلام باید برای احقاق حقوق ملت فلسطین ایستادگی کند و وظیفه دارد بهای لازم را هم پرداخت کند.
روحانی برگزاری کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین را نشان دهنده اراده تغییرناپذیر ایران برای حمایت از مردم فلسطین دانست و اظهار داشت: برای ما هرگونه حرکتی برای احقاق حقوق مردم مسلمان و در راس آنها فلسطینیها، بسیار اهمیت دارد.
«سلیم الزعنون» رئیسمجلس شورای ملی فلسطین نیز در این دیدار با تبریک برگزاری موفق کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین، از تلاشها و حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از فلسطینیها و آرمان فلسطین قدردانی کرد.
الزعنون با بیان اینکه هدف رژیم صهیونیستی و آمریکاییها، ضربه زدن به ایران و فلسطین است، گفت: روح مقاومت و انتفاضه در قدس و غزه وجود دارد و وحدت ما با ایران بزرگ و قوی با قوت ادامه مییابد.
نقش ایران و لبنان در حل و فصل مسایل منطقهای
روحانی در دیدار نبیه بری رئیسمجلس لبنان، با تجلیل از اقدامات وی در ثبات لبنان و تحکیم روابط تهران- بیروت، گفت: در مسیر تقویت روابط دو جانبه لازم است از تمام ظرفیتهای خود استفاده کنیم و امیدواریم با همکاری یکدیگر، از تواناییهای موجود در راستای منافع دو ملت بهرهبرداری نماییم.
وی خاطرنشان کرد: در موضوع سوریه و برای مقابله با تروریسم، ایران و لبنان در کنار مردم سوریه قرار گرفتند و اگر این همکاری و هماهنگی وجود نداشت، امروز دمشق به پایتختی برای داعش در منطقه تبدیل شده بود و اکنون در سایه همین همکاریها شرایط موجود در منطقه به مراتب بهتر از یکسال پیش است و همچنان باید به تعاملات خود در این رابطه ادامه دهیم.نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز در این دیدار با بیان اینکه تهران و بیروت از منافع و دشمن مشترکی برخوردار هستند، تصریح کرد: دشمنان به دنبال ایجاد تقسیمبندیهای جدیدی در کشورهای منطقه هستند که باید هوشیار بود. من در مقابل خدا و تاریخ شهادت میدهم که جمهوری اسلامی ایران با مقاومت و ایستادگی در مقابل توطئههای دشمنان و حمایت از مقاومت ملتهای منطقه، فشارهای سنگینی را تحمل میکند.
تقویت رایزنی و همفکری میان کشورهای اسلامی
رئیسجمهور کشورمان همچنین در حاشیه ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین و در دیدار رئیس مجلس نمایندگان اردن گفت: ایران برای تعمیق روابط دوجانبه و همفکری و همکاری مشترک با اردن در راستای تقویت ثبات و امنیت منطقه، آمادگی دارد.
روحانی به موضوع فلسطین و اهمیت حمایت همه جانبه کشورها در دفاع از حقوق فلسطینیها اشاره کرد و با بیان اینکه رایزنی، همفکری و هماهنگی میان کشورهای اسلامی برای حل مشکلات جهان اسلام از جمله سوریه ضروری است، گفت: تلاش برای حل موضوع فلسطین، پایان آوارگیها و حل معضلات بیشمار ملت فلسطین، مسئولیتی سنگین بر دوش همگان و بویژه کشورهای همسایه است.
رئیسجمهوری ریشه عمده مشکلات منطقه را ناشی از اشغالگری صهیونیستها دانست و افزود: مداخله کشورهای بزرگ بویژه آمریکا در دهههای اخیر، مشکلات منطقه را مضاعف کرد که از جمله آنها میتوان به حمله و اشغال افغانستان و عراق، تحریک مردم برخی کشورهای منطقه و تحرکاتی که از سوی آمریکا تحت عنوان تلاش برای ایجاد خاورمیانه جدید انجام شد، اشاره نمود که این اقدامات، هر روز بر مشکلات منطقه افزوده است.
عاطف یوسف صالح الطراونه رئیسمجلس نمایندگان اردن نیز در این دیدار تروریسم را معضلی بزرگ برای منطقه و جهان اسلام ذکر کرد و افزود: حفظ ثبات و بازگرداندن آرامش به عراق و سوریه موفقیتی برای جهان اسلام خواهد بود و اردن همواره به دنبال ثبات و آرامش در این دو کشور بوده و در این راستا تلاش خواهد کرد.
تاکید بر تحکیم مناسبات دوجانبه تهران و کوالالامپور
رئیسجمهور کشورمان همچنین در دیدار باندیکار امین حاجی مولیا رئیسمجلس مالزی با اشاره به اراده دو کشور برای تقویت هر چه بیشتر روابط و مناسبات تهران و کوالالامپور، گفت: دو کشور در روابط پولی و بانکی که پایه اصلی تحکیم روابط اقتصادی است، میتوانند همکاریهای نزدیکی با هم داشته باشند.
روحانی در ادامه با بیان اینکه مالزی همواره به عنوان کشوری حامی فلسطین مطرح بوده است، گفت: ایران و مالزی میبایست در زمینه مسایل جهان اسلام، رایزنیها و همکاریهای سازندهای با یکدیگر داشته باشند و انتظار میرود که مالزی، حمایت و نقشآفرینی بیشتری در موضوع فلسطین داشته باشد.
باندیکار امین حاجی مولیا رئیس مجلس مالزی نیز در این دیدار موضوع فلسطین را برای امت اسلامی حائز اهمیت فراوان دانست و بر همکاری هر چه بیشتر دو کشور در حل و فصل مسایل جهان اسلام تأکید کرد.
استقبال از توسعه بیش از پیش روابط ایران و اوگاندا
روحانی همچنین در حاشیه ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین و در دیدار رئیسمجلس نمایندگان اوگاندا، روابط ایران و اوگاندا را رو به جلو دانست و با استقبال از توسعه بیش از پیش روابط تهران- کامپالا، به توانمندی گسترده شرکتهای ایرانی اشاره کرد و اظهارداشت: باید بسترهای حضور شرکتهای ایرانی در آفریقا و به ویژه اوگاندا با تقویت همکاریهای مشترک بانکی، بیش از پیش مهیا شود.
به گزارش ایسنا، خانم ربکا کاداگا رئیسمجلس نمایندگان اوگاندا نیز به روابط خوب ایران و اوگاندا اشاره کرد و خواهان حضور گستردهتر شرکتهای ایرانی برای پیشبرد طرحهای صنعتی، کشاورزی، بهداشتی و درمانی و انرژی در کشورش شد.