عضو هیئت مدیره شورای زیتون اعلام کرد
واردات قاچاق ۲۰ میلیون یورو روغن زیتون قلابی به کشور
عضو هیئت مدیره شورای زیتون گفت: مردم مراقب باشند و روغنهای زیتون قلابی POMACE مصرف نکنند، برای واردات قاچاق این روغنها 20 میلیون یورو از جیب ملت پرداخت میشود.
نادر جلالت، عضو هیئت مدیره شورای زیتون در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «نسیم آنلاین» با بیان این مطلب که تولید روغن زیتون همیشه در آذر و دی ماه صورت میگیرد، گفت: متأسفانه امسال چیزی در حدود 40 درصد افت تولید روغن زیتون داشتهایم و دلیل این کاهش تولید ناآور بودن سال 95 بوده است.
وی در ادامه توضیح داد: تولید زیتون در یک سال، به اصطلاح آور و سال بعد ناآور است و امسال سال ناآور این محصول بوده، دلیل دیگر افت تولید سرمای شدیدی است که در اردیبهشت ماه باعث سرمازدگی باغات شد و موجب شد تا حدی گلدهی درختان آسیب ببیند.
جلالت خاطرنشان کرد: هرچند در سال ناآور میزان زیتون کمتر است اما محصول درشتتری به نسبت سال آور به بار میآید لذا کشاورز ترغیب میشود تا محصول خود را برای کنسرو شدن در نظر بگیرد زیرا صرفه اقتصادی بیشتری برای او خواهد داشت. بنابراین میتوان گفت که امسال تولید کنسرو زیتون از تولید روغن آن بیشتر بود هر چند که تولید کنسروی امسال نیز نسبت به سالهای گذشته چیزی در حدود 10 درصد کاهش داشت.
وی با اشاره به این مطلب که حدود 4 هزار تن زیتون در سالهای آور این محصول در داخل کشور تولید میشود، گفت: هر چند که سرانه مصرف زیتون در خانوارهای ما چیزی در حدود 200 گرم است و این میزان در پایینترین سطح جدول بینالمللی قرار دارد، اما با این حال با احتساب همین میزان سرانه نیز ما چیزی در حدود 16 هزار تن مصرف روغن زیتون در کشور داریم بنابراین حدود 10 تا 12 هزار تن برای مصرف داخلی کمبود وجود دارد.
عضو هیئت مدیره شورای زیتون تصریح کرد: از این 12 هزار تن 7 هزار تن به صورت قاچاق وارد کشور میشود، البته این میزان کالای قاچاق که به هیچ عنوان روغن واقعی زیتون نبوده و در واقع روغن تفاله زیتون است که به نام پومیس POMACE در بازار به فروش میرود که نه تنها مفید نخواهد بود بلکه مضرات فراوانی نیز خواهد داشت.
وی اظهار داشت: مردم هم به دلیل آگاهی نداشتن از کیفیت این روغنها آنها را خریداری میکنند و برای خرید چنین کالای نامرغوبی چیزی در حدود 20 میلیون یورو در سال از جیب مردم به جیب قاچاقچیان این کالاها ریخته میشود و در حقیقت این میزان هزینه روغن زیتون قلابی خواهد شد.
جلالت گفت: شاید بهتر باشد دولت فکری به حال بازار زیتون کرده و بازار را از دست دلالها خارج نماید و این با کنترل کالاهای قاچاق و همچنین واردات بسیار کنترل شده در مقاطع کمبود این محصول امکانپذیر خواهد بود.