افزایش عمر با خوردن یک مشت آجیل
بر اساس یک مطالعه، خوردن روزانه 20 گرم آجیل خطر ابتلا به بیماریهای کشنده قلبی و سرطان را به شکل محسوسی کاهش میدهد.
نتایج این مطالعه حاکی از آن است که خوردن یک مشت آجیل در روز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را حدود 30 درصد، خطر ابتلا به سرطان را تا 15 درصد و خطر مرگ زودرس را 22 درصد کاهش میدهد.
در گزارش روزنامۀ ایندیپندنت دربارۀ این مطالعه آمده است که خوردن روزانه 20 گرم آجیل حتی خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی را به نصف میرساند و خطر ابتلا به بیماری دیابت را نیز 40 درصد کاهش میدهد.
محققان این مطالعه که نتایج تحقیقات خود را در مجلۀ پزشکی بیامسی مدیسن منتشر کردند، دادههای خود را با مطالعۀ رفتار تغذیهای بیش از 800 هزار نفری که از سراسر دنیا در این پژوهش شرکت کردند، به دست آوردند.
در این مطالعه انواع آجیل درختی مانند فندق و گردو و همچنین بادام زمینی که ازنظر فنی جزء حبوبات است، مورد بررسی قرار گرفتند.
آجیل و بادام زمینی سرشار از فیبر، منیزیم و چربیهای اشباع نشده هستند. موادی مغذی که برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش سطح کلسترول خون، بسیار مفیدند.
برخی از آجیلها به خصوص گردو و گردوی پیکان آنتیاکسیدان بالایی دارند بنابراین میتوانند با استرس اکسیداتیو مبارزه کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.
گردوی پیکان گونهای گردوست که بومی آمریکای شمالی است و در ایالات متحده و مکزیک میروید. این نوع گردو و گروهای معمولی استرس اکسیداتیو را که حاصل عدم توازن میان تولید رادیکالهای آزاد و دفاع آنتیاکسیدانهای بدن است، دفع میکنند.
درست است که آجیل چربی بسیار بالایی دارد، اما درعین حال سرشار از فیبر و پروتئین است و برخی شواهد نشان میدهد که مصرف آجیل در درازمدت میتواند مانع از ابتلا به چاقی مفرط شود.