kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۲۳۲
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۵

20 فروردین اولین سانتریفیوژ تحویل پژوهشکده نفت می‌شود

دستیار ویژه رئیس ‌سازمان انرژی اتمی گفت‌: بیستم فروردین شاهد تحویل اولین نوع سانتریفیوژ به پژوهشکده نفت خواهیم بود که با تمام آپشن‌هایی که مدنظر بوده ساخته ‌شده و وارد پژوهشکده صنعت نفت می‌شود.



«علی اصغر زارعان» دستیار ویژه رئیس‌ سازمان انرژی اتمی در حاشیه افتتاحیه سی‌وهفتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ماشین سانتریفیوژ فقط برای تولید اورانیوم نیست، تأکید کرد: ماشین سانتریفیوژ کاربردهای مختلفی داشته و همانطور که شاهد بودیم در سنوات گذشته هم ما ماشین‌های توبولار را داشتیم که تحویل انستیتو پاستور دادیم و هرجایی که نیازمندی را احساس کنیم و دیگران قادر به تأمین آن نباشند، صنعت هسته‌ای می‌تواند این نیازمندی را از سرریز انباشته شده خودش در اختیار بقیه صنایع بگذارد و بقیه صنایع بتوانند مشکل خودشان را از این طریق حل کنند.
دستیار ویژه رئیس‌سازمان انرژی اتمی درباره ماشین سانتریفیوژ IR8 گفت: این ماشین در 3 سال گذشته با نام قمر بنی هاشم(ع) طراحی‌اش شروع شد و در دو هفته گذشته تست مکانیکی آن به اتمام رسید و گازدهی آن آغاز شده و با سوی بسیار خوبی فعالیت‌هایش رو به افزایش است و امیدواریم به آن پایداری نهایی که مدنظر است برسد.
زارعان اضافه کرد: سوی این ماشین نزدیک به 24 است که در واقع یک عدد ماشین IR8 با 24 ماشین IR1 مطابقت می‌کند. وقتی که یک نیروگاه هسته‌ای هزار مگاواتی در سال نزدیک به 27 تن اورانیوم 5 درصد نیاز دارد قطعا نمی‌توانستیم با ماشین IR1 این نیازمندی را پاسخگو باشیم. لذا طراحی ماشین IR8 انجام شد و با تلاش و کوشش فراوان به نتیجه رسید و اکنون شاهد نهایی شدن و به عبارتی پایداری شدن این ماشین در حوزه گازدهی هستیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دستیار ویژه رئیس‌سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: بر حسب نیاز کشور به طراحی‌های جدید و ماشین‌های جدید فعالیت‌ خود را بر روی ماشین IR8 متمرکز کردیم که بتوانیم پاسخگوی 27 تن اورانیوم 5 درصد برای یک نیروگاه هزار مگاواتی باشیم، اما در کنار این کار تولید آب سنگین را هم نباید فراموش کنیم.
وی با بیان اینکه فعالیت خاص در کارخانه آب سنگین اراک در برجام به خلوص 99.95 درصد رسیده است، اظهار داشت: این بالاترین خلوص جهانی است و ما تاکنون نزدیک به 70 تن آب سنگین را صادر کردیم در ادامه این فعالیت سالانه 20 تن تولید داریم، برخی کشورهای اروپایی هم خواستار این محصول شدند که ما در حال بررسی آن هستیم و بتوانیم این صادرات را به کشورهای اروپایی هم داشته باشیم.دستیار ویژه رئیس‌سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: صنعت هسته‌ای با پویایی، تلاش، نشاط و اقتدار به فعالیت‌های خودش ادامه می‌دهد و در عرصه فنی می‌توانیم بگوییم که حتی بهتر از گذشته ما فعالیت‌های خودمان را دنبال می‌کنیم و نتایج آن همین‌هایی بود که اشاره کردم. با تحولاتی که در خود صنعت ایجاد شده و با رویکرد تجاری‌سازی به دنبال این هستیم نیازمندی بعضی از صنایع را همچون حوزه سلامت و نفت پاسخگو باشیم نه تنها در حوزه سانتریفیوژ، بلکه در حوزه‌های پسمانداری و بقیه صنایع هم اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و رویکرد ما این است که بتوانیم صنعت را به قله‌های نهایی که مدنظر است برسانیم و این هم جز با تلاش و کوشش و مجاهدت‌هایی که تا به امروز بوده میسر نیست.