kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۸۰۲
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
نماینده سابق مجلس:

دولت سال آینده ۷۷ هزار میلیارد تومان کسری دارد

یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بودجه ارائه شده توسط دولت برای سال 96، از کسری 77 هزار میلیارد تومانی تراز عملیاتی بودجه سال آتی خبر داد.



به گزارش نسیم، حسن سبحانی درباره ایرادات لایحه بودجه سال 96 گفت: در اینکه بودجه‌های ما به صورت دقیق نوشته نمی‌شود، هیچ تردیدی نیست. در یک دوره چهار ساله- به اندازه عمر یک دولت- می‌توانیم تا 25 درصد اعتبارات را کم کرده یا دست کم از افزایش آنها به قیمت ثابت جلوگیری کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در لایحه پیشنهادی سال آینده 77 هزار میلیاردتومان کسری تراز عملیاتی وجود دارد؛ بدان معنا که حتی اگر دولت یک ریال هم هزینه عمرانی نداشته باشد و بخواهد فقط با مالیات و سایر درآمدهای غیرنفتی، هزینه‌های جاری کشور را تامین کند، 77‌هزار‌میلیاردتومان کم می‌آورد که این کمبود قرار است از طریق فروش نفت و واگذاری انواع اوراق مالی اسلامی تامین شود که 32/5 هزار میلیارد تومان مربوط به اوراق است.
وی افزود: یعنی دولت برای تامین هزینه‌های جاری خود از مردم استقراض می‌کند و باید در سال آتی، این قرض را به علاوه سود آن بازپرداخت کند.
گفتنی است، وضعیت کسری تراز عملیاتی در بودجه‌هایی که هر سال ارائه می‌شود، تقریبا همین وضعیت را داشته است، ضمن اینکه در این دولت افزایش بی‌رویه هزینه‌های جاری که باعث کاستن از بودجه عمرانی شده و رکود را نیز عمیق‌تر می‌کند، یکی از معضلات جدید بودجه‌هاست. چنانچه فارس در این‌باره گزارش داده بود حجم کل اعتبارات جاری پرداخت شده از سال 92 تا پایان آبان ماه امسال، 556 هزار و 883 میلیارد تومان بوده که این میزان اعتبار تخصیص داده شده به بخش جاری بیشتر از کل اعتبارات جاری دولت از سال 84 تا 91 است! به طوری که مجموع اعتبارات جاری هزینه شده در مدت 8 سال (ابتدای 84 تا پایان 91) 477 هزار و 147 میلیارد تومان است.
البته مجموع اعتبارات تخصیص داده شده به پروژه‌های عمرانی از سال 92 تا پایان آبان ماه امسال 94 هزار و 584 میلیارد تومان بوده که میانگین سالانه آن حدود 32 هزار میلیارد می‌شود و حجم کل اعتبارات پرداخت شده برای پروژه‌های عمرانی طی سال‌های 84 تا 91 حدود  151 هزار و 120 هزار میلیارد تومان که معادل سالانه حدود 19 هزار میلیارد تومان می‌شود. با این حال نسبت اعتبارات عمرانی به جاری در دولت‌های نهم و دهم در مجموع 31/6 درصد و در دولت یازدهم 16/9 درصد بوده است که نشان دهنده بهتر بودن تعادل بودجه جاری و عمرانی در دولت قبل نسبت به این دولت است.