kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۷۹۸
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

سامانه جامع گمرکی قابلیت تطبیق اطلاعات فعالان تجاری را ندارد

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: گمرک قادر نیست اطلاعات فعالان تجاری را با اطلاعات پایه سامانه‌های کشور (ثبت‌احوال، ثبت اسناد، امور مالیاتی) چک و تطبیق دهد پس قاعدتاً به سهولت بیشتری گمرک دور می‌خورد و سرش کلاه می‌رود.



قاسم خورشیدی در گفت‌وگو با فارس، در مورد نامه اخیر وزیر صنعت مبنی بر ایجاد سامانه یکپارچه مجوزها و واکنش وزیر اقتصاد به این موضوع مبنی بر اینکه پنجره واحد گمرکی براساس قانون، به گمرک سپرده شده است، اظهار داشت: آنچه وزیر صنعت مورد توقعشان است، به هیچ عنوان توقف سامانه جامع امور گمرکی یا پنجره واحد امور گمرکی نیست، حتماً باید پنجره واحد به مأموریت‌ها و وظایف خود همچنان ادامه دهد و اجرای این پنجره یکی از توفیقات کشور و اصلاح فرایندهای تجاری است. آنچه وزیر صنعت توقع داشت این است مجوزهایی که گمرک برای پذیرش اظهارنامه واردکننده یا صادرکننده باید دریافت کند، باید از طریق سامانه یکپارچه مجوزها دریافت کند.
وی افزود: این سامانه از زیر مجموعه‌های سامانه جامع تجارت است که به منظور شفاف شدن جریان تجاری فعالیت می‌کند.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این سؤال که اکنون فرایند آن شفاف نیست؟ و اگر اطلاعات در سامانه گمرک وجود دارد، چرا از همین سیستم استفاده نمی‌شود، آیا افزایش هزینه و انجام کار مجدد به اعتقاد وزیر اقتصاد جایز است؟ تصریح کرد: یک نقص قانونی داریم که در قوانین مختلف، وظایف مشابه برعهده دستگاههای متولی متفاوت گذاشته شده است، اگر به نامه دو وزیر مراجعه کنید، هر دو به قوانین و مقرراتی اشاره کردند که وظیفه واحدی را بر دوش دو وزارتخانه گذاشته است، حرف درستی است.
خورشیدی تأکید کرد: در معماری و جریان کلان تجاری کشور که مبتنی بر مواد 5 و 6 و 13 قانون مبارزه با قاچاق طراحی شده به نحوی پیش‌بینی شد که فعالان تجاری و اقتصادی تمام امور تجاری خود را از یک درگاه واحد انجام دهند که سامانه جامع تجاری است.
وی ادامه داد: ابتدا فعالان را احراز حقیقی و حقوقی می‌کند، زیرا مسئله‌ای که گمرک گلایه دارد، استفاده از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و مجعول و متعدد است که ناشی از این است که اطلاعات فعالان تجاری در اختیار گمرک نیست، بلکه وزارت صنعت وارد و مسئول ساماندهی بخش تجاری و صنعت است و فعالان تجاری را باید ساماندهی کند.
به گفته سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، احراز اصالت و هویت برعهده وزارت صنعت است، بنابراین نباید فعالان به درگاه‌های مختلف مراجعه کنند، بلکه در یک سامانه فعالیت کنند.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این سؤال، اکنون فعالان تجاری احراز هویت و صلاحیت نمی‌شوند و کار تجارت نیز از درگاه‌های مختلف است، بیان کرد: احراز در حوزه سامانه جامعه تجاری اتفاق می‌افتد، اما گمرک از درگاه خود این اطلاعات را مطالبه مجدد می‌کند و قادر نیست با اطلاعات پایه سامانه‌های کشور (ثبت احوال، ثبت اسناد، امور مالیاتی) چک و تطبیق دهد، قاعدتاً به سهولت بیشتری گمرک دور می‌خورد و سرش کلاه می‌رود.
خورشیدی تأکید کرد: اگر گمرک متقاعد شود در یک تبادل اطلاعات درخواست‌ها و نیازها را از سامانه جامع تجاری تأمین کند، انتظار می‌رود این گونه موارد را در گمرک کمتر شاهد باشیم.